Porsche 993 Carrera 2S Tiptronic '97 140.000km €69.993,-

Te koop: Porsche 993 Carrera 2S Tiptronic '97 140.000km €69.993,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 2S Tiptronic '97 140.000km €69.993,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 2S Tiptronic '97 140.000km €69.993,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 140.000   Vermogen 285 pk
Bouwjaar 1997   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Arktis Silber Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Raf leer   Velgen 18 inch Porsche Turbolook
0 - 100 km/u 5,4 sec   Banden Bridgestone S02
Topsnelheid 270 km/u   Productieaantallen 2500
Chassisnummer WP0ZZZ91ZVS313441   Overig Zelfzaam en zeldzaam mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een van de zeldzaamste Porsche's uit het laat-luchtgekoelde tijdperk is de Carrera S. In de ruim bemeten jas van de 993 Turbo is de Carrera S een lust voor het oog. Vooral de sexy achterzijde van dit fraaie model doet de liefhebber watertanden. Optisch onderscheidt de Carrera S zich het duidelijkst van de 'normale' 993 en ook de 4S door het in twee delen gesplitste rooster in de elektrisch uitklappende achterspoiler. De carrosserie en voor- en achterbumper zijn gelijk aan die van de Turbo. Zonder die vaste vleugel, waarmee u een echtscheiding of voortaan strikt alleen op pad riskeert. De Carrera S werd slechts 3500 keer gebouwd en daarom ziet u ze niet vaak te koop staan. En zeldzaamheid is dé voorwaarde om het kopen van een Porsche ook een verantwoorde investering te laten zijn. De Porsche in kwestie moet dan ook wel een hele échte zijn, waarvan hier akte. Deze 993 Carrera S werd in 2001 al vanuit Duitsland naar Nederland gebracht. Ze is volledig origineel en schadevrij. Altijd in handen geweest van liefhebbers die louter officiele dealers of bekende specialisten aan de auto lieten werken. Er is een lijvig en compleet dossier bij de auto aanwezig. Boekjes, rekeningen, sleutels, etc. alles compleet en origineel voorhanden.

Uitrusting

Zeer compleet uitgevoerd met o.a. elektrisch schuifdak, automatische climat control, volledig elektrisch verstelbare stoelen, raf-leer, derde ruitenwisser, automatische Tiptronic-S versnelling met stuurbediening, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, boordcomputer, stoelverwarming, originele Blaupunkt radio/cd speler, etc.

Exterieur

Op de Carrera S was alleen Arctic zilver metallic de verkrijgbare zilver-variant. Deze kleur was de laatste variant zilver in de 993 serie. Gebruikt in '97 en '98. De carrosserie van deze Carrera S is nog origineel en in de eerste lak. Tegelijkertijd zijn er nauwelijks gebruikssporen. Zelfs de lage neus heeft geen zichtbare steenslag. Ook de in de wagenkleur gespoten bumpers zijn vrij van parkeervegen of deukjes. Perfecte passingen van deuren en motorkap en kofferklep. Een prachtig origineel geheel.

Interieur

Het diep donkerblauwe interieur (de foto's geven het te blauw weer) is in nieuwstaat. Het is volledig in leer uitgevoerd, dus ook op het dashboard en deurpanelen treft u mooi dubbel doorgestikt leer. Op de stoelen zgn. raf-leer wat een comfortabelere zit biedt. De stoelen en vloerbekleding hebben geen beschadigingen of instapsporen. Het donkerblauwe in leer uitgevoerd stuur is mooi glad en onbeschadigd. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn mooi schoon en functioneren naar behoren. Originele Porsche matten voor de stoelen.

Interieur Porsche 993 Carrera 2S Tiptronic '97 140.000km €69.993,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele 285pk sterke VarioRam motor treft u in de schone en verzorgde motorruimte. Alle fabrieksplaatjes en stickers keurig aanwezig. De motor is mooi droog, draait perfect rond en rookt uiteraard niet. In de kofferruimte voor zijn thuiskomer, gereedschap en krik allen aanwezig. De 18 inch Turbolook velgen hebben geen parkeerbeschadigingen en zijn vrij van ingevreten remstof. Voorzien van uitstekende Bridgestone banden.

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1997 door een Duitse Porsche dealer. Door een bekende Porsche specialist in 2001 met een zeer lage kilometerstand naar Nederland gehaald. Keurig voorzien van alle originele bescheiden zoals boordmap met boekjes en reservesleutel. Compleet en duidelijk navolgbaar serviceverleden. Echt een compromisloze 993 Carrera S.