Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km

Te koop: Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 145.650   Vermogen 285 pk
Bouwjaar 1996   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Arktis Silber Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche Cup III
0 - 100 km/u 5,3 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 275 km/u   Productieaantallen 4500
Chassisnummer WP0ZZZ99ZVS310474   Overig Zeldzame Carrera 4 versie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een hedendaagse Porsche is als vanzelfsprekend uitgerust met electronica die voorkomt dat de auto, met de motor achterin, in een bocht ondeugende manoeuvres wil maken. In het luchtgekoelde tijdperk was dat wel anders, vierwielaandrijving was destijds de hoogst haalbare veiligheidsvoorziening in combinatie met airbags. Natuurlijk had de 993 dankzij ondersteltechnieken zoals o.a. multilink wielophanging al een fantastische wegligging, bij nat wegdek echter biedt het slimme tractie-verplaatsende vierwielsysteem de veiligste versie van alle luchtgekoelde Porsche's. Toch was het, waarschijnlijk als gevolg van de forse nieuwprijs, destijds een beperkt verkochte uitvoering. Met fl. 265.000,- was het dan ook niet bepaald de goedkoopste in de Porsche prijslijst. Het is een van de minst geproduceerde 911 modellen. Slechts 4500 exemplaren werden er verkocht, naar hedendaagse maatstaven zeer weinig. Ter vergelijking, in drie weken rollen er uit de Spaanse VW fabriek net zo veel nieuwe Polo's. Deze fraaie Carrera 4 is er een uit de tweede serie 993 met de begeerlijke 285pk sterke VarioRam motor. Ten opzichte van de eerste serie biedt deze 993 voelbaar meer koppel in het middengebied, daar waar u op de Nederlandse autobaan toch het meest een beroep op de motor doet. Lekker 'even' inhalen dus. Dit exemplaar is al langer in Nederland en kende hier slechts één eigenaar. Deze liet de auto compromisloos onderhouden door de Porsche dealer. Een verzamelwaardig exemplaar.

Uitrusting

Hoewel de optielijst van Porsche in die tijd nog niet zo indrukwekkend lang was als ze nu is heeft deze 993 toch een aantal interessante extra's. Zo zijn er o.a. een elektrisch schuifdak, elektrisch verstelbare stoelen waarvan de linkerstoel volledig en zelfs met een elektrische lendesteun, stoelverwarming, boordcomputer, optionele sterk verbeterde luidsprekers, xenon verlichting, etc.

Exterieur

Alleen de laatste versie van de 993 was destijds leverbaar in Arktis Silber Metallic. Herkenbaar dus een 285pk exemplaar. De lak van deze Carrera 4 heeft geen noemenswaardige gebruikssporen of steenslag. Rondom perfecte passingen, alles mooi symmetrisch sluitend. Ook het glaswerk is rondom origineel en vrij van beschadigingen. Het schuifdak sluit eveneens perfect. De enigszins aangeroeste uitlaat monden vervangen wij voor u.

Interieur

Het interieur van deze 993 Carrera 4 is volledig origineel en onbeschadigd. De stoelen hebben hun eigen vorm en bieden nog steun als zijnde nieuw. Ook de instapzijden van de stoelen zijn onbeschadigd. Op de dorpels en vloer schone en onbeschadigde vloerbekleding. Er is nooit gerookt in deze auto. De schakelaars, hendels en klokken zijn fris en duidelijk afleesbaar. Het met leer beklede stuur is mooi glad en vrij van gebruikssporen. Ook ruikt deze 993 zoals ze dat nieuw deed. Kom het eens opsnuiven...

Interieur Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De 285pk sterke VarioRam motor lijkt wel met de tandenborstel schoon gehouden. Wat een fraaie aanblik. Keurig voorzien van alle fabrieksplaatjes en stickers is de gehele motorruimte mooi origineel. Alleen de Porsche dealer heeft hieraan gewerkt. Voor in de kofferruimte is de originele bekleding keurig aanwezig, onbeschadigd en schoon. Hieronder de thuiskomer, boordgereedschap, compressor en de trafo's van de (destijds zeer kostbare) xenon verlichting. De originele Cupvelgen zijn vrij van beschadigingen of remstof. Rondom Bridgestone banden met de juiste Porsche N-codering.

Motor Porsche 993 Carrera 4 Coupe '96 145.000km

Service geschiedenis

In 1996 werd deze 993 nieuw verkocht door de Hamburgse Porsche dealer Raffay. In Duitsland had de auto slechts twee eigenaren waarna ze door een Nederlandse dealer in 2007 naar ons land werd gehaald. Sinds 2007 bleef de auto in de garage bij dezelfde liefhebber tot nu toe. Het onderhoud liet hij verzorgen door Porsche Rotterdam. Alles is keurig afgestempeld in het originele serviceboekje. Ook de boordmap met alle instructieboekjes is aanwezig. De sleutelset is compleet. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt, klaar voor zorgeloos én veilig gebruik.