Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km

Te koop: Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 101.825   Vermogen 285 pk
Bouwjaar 1996   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Aventuragruen Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig leer   Velgen 17 inch Porsche Cupvelg
0 - 100 km/u 6,6 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 280 km/u   Productieaantallen 3714
Chassisnummer WP0ZZZ99ZVS381068   Overig Zeldzaam Nederlandse auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Een van de meest zeldzame youngtimer Porsche's is de 993 Targa. Er werden totaal ongeveer 3700 gebouwd waarvan ruim minder dan de helft met een handgeschakelde zes-bak. En dat is uiteraard nu juist de leukste variant. Natuurlijk is uw belangstelling vooral gebaseerd op de fun-factor die deze Porsche biedt, tegelijkertijd zijn zeldzaamheid én kwaliteit wel de voorwaarden waaraan een waardevaste klassieker moet voldoen. Het hier aangeboden exemplaar heeft de ultieme achtergrond voor de liefhebber die haar op waarde weet te schatten. Nieuw geleverd door Porsche Wittebrug in 1996 aan een ingenieur uit Delft en altijd in zijn bezit gebleven, totdat ik ze mocht kopen. De technische staat van de auto was voor hem als 'alles registrerend techneut' zoals hij zelf aangaf van groot belang. De auto is dan ook zeer nauwkeurig onderhouden. Uiteraard zijn alle boekjes en sleutels aanwezig. De auto is in alle opzichten in topconditie, geen kras of steenslag op te zien, altijd schadevrij gebleven en gezegend met een uniek lage kilometerstand.

Uitrusting

Deze 993 Targa heeft de gebruikelijke opties; automatische climat control, electrische stoelverstelling, ruitenwisser achter, soepel raf leer op de stoelen, rvs uitlaatsierstukken, radio/cd speler met afneembaar front (een passende Becker kunnen we ook leveren), etc.

Exterieur

In de zeer fraaie kleur Aventuragruen Metallic wordt momenteel regelmatig besteld op de nieuwe 992 verneem ik van mijn collega's bij Porsche. Het is een bijzondere mix van donkergroen met grijs metallic.
Uiteraard is de auto altijd schadevrij gebleven. De lak heeft een mooi diepe glans en er zijn geen waarneembare gebruikssporen. Ook de bumpers zijn gaaf en vrij van parkeerschade of steenslag.

Interieur

Prachtig origineel interieur in zwart met soepel raf-leer op de stoelen. Dit leer biedt iets meer zitcomfort en is dikker dan het standaard leer. Het interieur is geheel conform de lage kilometerstand van de auto. Geen instapsporen, geen kaal stuur of schakelaars. Alles fris en goed afleesbaar. Op de vloer originele Porsche matten. Er is niet gerookt in de auto.

Interieur Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Achterin treft u de laatste motorvariant uit de luchtgekoelde serie. Deze 3.6ltr. motor levert 285pk, dankzij het Varioram systeem heeft de auto vooral in het veel gebruikte middengebied meer trekkracht dan de eerste versie, mooier geluid ook. In de kofferruimte is alles mooi origineel en schoon, boordgereedschap compleet, alle stickers keurig aanwezig. Deze Targa heeft optioneel de 17 inch Porsche Cupvelgen. Er zijn bijna nieuwe Michelin banden gemonteerd met Porsche N-codering.

Motor Porsche 993 Targa manual '96 NL-auto 1e Eigenaar 101.000km

Service geschiedenis

In 1996 werd deze 993 Targa verkocht door de toenmalige Porsche dealer Wittebrug aan een ingenieur uit Delft. Zijn succesvolle ingenieursbureau stelde hem in staat om op relatief jonge leeftijd deze zeer kostbare auto aan te schaffen. De auto had voor hem dermate waarde dat hij de auto keurig verzorgd in de garage hield tot zeer recent. Als ingenieur vond hij de technische staat van de auto zeer belangrijk, hij was daarom ook uitermate kritisch op wie er aan zijn auto mocht werken. We hebben de auto op de brug gehad en grondig geinspecteerd, inderdaad nauwelijks iets op aan te merken. Het zorgvuldige onderhoud valt ook op te maken uit het originele afgestempelde onderhoudsboekje. Alle documentatie is aanwezig alsmede de reservesleutel en autohoes. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, onderhoudsbeurt en garantie.