Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)

Te koop: Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 110.584   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 1998   Cilinderinhoud 3387 cc
Kleur exterieur Arena rood metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Antraciet   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig leer   Velgen 18 inch Porsche Turbo velg
0 - 100 km/u 5,2 sec   Banden ContiSportContact
Topsnelheid 280 km/u   Productieaantallen 85000
Chassisnummer WPOZZZ99ZWS605299   Overig Nieuwstaat.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Porsche besefte zich halverwege de jaren negentig dat wanneer het zelfstandig en succesvol wilde blijven bestaan het roer drastisch om moest. De luchtgekoelde motor kreeg het steeds moeilijker om aan de wereldwijd strenger wordende emissie-eisen te blijven voldoen. Bovendien was de 911 onvoldoende toegankelijk voor dagelijks gebruik, waardoor de afzet te beperkt bleef om voldoende rendement te maken en dat was een voortdurende bedreiging van het voortbestaan van het merk.
De watergekoelde 996 werd dan ook de 911 die de grootste verandering onderging ten opzichte van zijn voorganger. Hangende i.p.v. staande pedalen, een stillere motor dankzij de waterkoeling, meer vermogen dus souplesse en een lichtere besturing zijn o.a. de punten waarmee de auto een breder publiek bereikte. De verkooprecords die Porsche bereikte bewezen dat men commercieël de juiste weg had gekozen. Het hier aangeboden exemplaar is dan ook bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik. Eventueel ook zakelijk zeer interessant omdat deze 996 bijtelling kent over de taxatiewaarde in plaats van de nieuwwaarde. Laat ons u informeren over de voordelen hier van. Deze 996 Carrera 2 onderscheidt zich echt van het gemiddelde aanbod. Geheel origineel, correct onderhouden (laatste drie jaar bij ons), geheel zonder beschadigingen, goed gedocumenteerd en in 'nieuwstaat', dat is wat de liefhebber wil.

Uitrusting

De lijst van opties is interessant; er is automatische climat control, stoelverwarming, electrisch schuifdak, derde ruitenwisser, Porsche Communication Management met navigatie en CD wisselaar,
centrale deurvergrendeling met afstandbediening, etc.

Exterieur

In Arena rood metallic uitgevoerde carosserie zonder steenslag of beschadigingen. De uitstraling van de auto is geheel conform de relatief lage kilometerstand. Zo goed als nieuw dus. Eerste lak! De auto komt uit een verzameling, is zichtbaar weinig gebruikt en heeft garage gestald gestaan.

Interieur

Een volledig in antraciet leer uitgevoerd interieur. Optioneel werd het zgn. raf leer besteld. Dit geeft het interieur een luxe uitstraling en daardoor is ook het dashboard voorzien van doorgestikt leer. Er zijn in het geheel geen gebruikssporen. Het leer glanst, ruikt en voelt als nieuw. Dashboard, hendels en schakelaars eveneens als nieuw.

Interieur Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte is brandschoon. Een logisch gevolg van de lage kilometerstand. Alle dopjes, stickers, leidingen, metaal delen, etc. als nieuw. Het geheel is in verzamelaars conditie. De kofferruimte is eveneens alsof ze niet gebruikt is. Hier treft u het complete boordgereedschap, thuiskomer en CD wisselaar. De auto is optioneel voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen die zijn voorzien van zeer goede Continental SportContact N codering banden.

Motor Porsche 996 Carrera 2 Coupe '98 115000km (bijtellingsvriendelijk)

Service geschiedenis

Nieuw geleverd in Duitsland in 1998. Aantoonbaar middels het originele serviceboekje onderhouden door de Porschedealer. Afkomstig van de derde eigenaar. Altijd schadevrij geweest. Complete sleutelset, alle originele documentatie en codekaarten aanwezig. Wordt afgeleverd inclusief onderhoudsbeurt en nieuwe achterbanden.