Porsche 996 Carrera 4 Cabriolet Tiptronic '99 bijtellingsvriendelijke BTW auto

Te koop: Porsche 996 Carrera 4 Cabriolet Tiptronic '99 bijtellingsvriendelijke BTW auto

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 996 Carrera 4 Cabriolet Tiptronic '99 bijtellingsvriendelijke BTW auto

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 996 Carrera 4 Cabriolet Tiptronic '99 bijtellingsvriendelijke BTW auto
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 167.635   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 1999   Cilinderinhoud 3387 cc
Kleur exterieur Zilvergrijs metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 18 inch Porsche Turbo look
0 - 100 km/u 5,2 sec   Banden Continental Sport Contact
Topsnelheid 280 km/u   Productieaantallen 45000
Chassisnummer WP0ZZZ99ZXS643006   Overig Zeer goed onderhouden.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In de wereld van de bijzondere auto kiest men logischerwijs voor de auto met de beste specificaties en de mate van zorg die ze kreeg. Wanneer de auto daarin een hoge score haalt is dat belangrijker dan de actuele kilometerstand. Deze 996 Carrera 4 Cabriolet is een voorbeeld van hoe mooi en goed een sportwagen van dit kaliber na vijftien jaar nog kan zijn. Bovendien behoeft een 996 een aantal modificaties wanneer men de auto nog lang en betrouwbaar wil rijden. Dit exemplaar is, vooral voor wie een Porsche zakelijk zou willen rijden, zeer interessant. Het is immers een BTW auto waardoor het te investeren bedrag netto €4.685,- lager ligt. Vervolgens is de bijtelling op basis van de taxatiewaarde, en mag u alle kosten zakelijk nemen en de BTW aftrekken. Vraag uw accountant.. of aan mij.
In 2015 werden door een bekende specialist alle noodzakelijke modificaties aan deze 996 doorgevoerd. De cabriokap werd vernieuwd voor een donkerblauw exemplaar met glazen achterruit en nog in 2017 werd zeer groot onderhoud uitgevoerd, facturen hiervan aanwezig. Voor wie de 'veiligste' 911 zoekt is dit de meest voor de hand liggende versie, permanente vierwielaandrijving, zes airbags, traction control en automatische overrolbeugels. Als gevolg van de bovengemiddelde zorg die de auto kreeg staat ze er prachtig bij en rijdt ze perfect. Alle onderhoudszaken, tot en met banden en remmen, zijn geheel up-to-date. Klaar voor nog heel veel zonnige kilometers.

Uitrusting

Zeer compleet uitgerust met o.a. de volgende zaken; automatische climat control, een volledig met diep donkerblauw leer bekleed interieur, Porsche Stability Management, boordcomputer, xenon verlichting, Pioneer Multi Media Audiosysteem met actuele navigatie, 18 inch Porsche lichtmetalen velgen, origineel en opvouwbaar windscherm, hardtop, stoelverwarming, nét iets leuker klinkende uitlaat, etc. etc.

Exterieur

Stijlvolle combinatie van een zilvergrijs metallic uitgevoerde carrosserie met diep donkerblauw cabriodak. De auto heeft nooit schade gehad. Het cabriodak is in 2015 vernieuwd voor een latere versie met glazen achterruit. De auto heeft geen noemenswaardige beschadigingen of gebruikssporen. Zie op de foto's hoe mooi recht de auto op de wielen staat. Bovengemiddeld fraaie conditie.

Interieur

Geen plastic dasboard...mooi dubbel doorgestikt diep donkerblauw leer op het dashboard, deurpanelen en stoelen. Alles origineel en onbeschadigd. Het geheel maakt een zeer frisse en verzorgde indruk, niets kaal of versleten. Zo goed als nieuwe Porsche matten op de vloer. Ook het stuur, schakelaars en hendels zijn mooi schoon, alles werkt zoals het hoort.

Interieur Porsche 996 Carrera 4 Cabriolet Tiptronic '99 bijtellingsvriendelijke BTW auto

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Mede door de recente modificaties aan de motor lijkt de (motor)ruimte wel nieuw. Ook de kofferruimte lijkt ongebruikt. Boordgereedschap en thuiskomer keurig aanwezig. De 18 inch Porsche Turbo-look velgen zijn onbeschadigd en vrij van remstof. De banden zijn zo goed als nieuw.

Service geschiedenis

In 2006 vanuit Duitsland naar Nederland gekomen. Bij de auto is een flinke map met onderhoudsfacturen. In 2017 werd de auto door een bekende Porsche specialist nog kritisch onder handen genomen. Ook hier van facturen aanwezig. Keurig drie sleutels aanwezig. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.