Rolls Royce Phantom '06 59.000km

Te koop: Rolls Royce Phantom '06 59.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Rolls Royce Phantom '06 59.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Rolls Royce Phantom '06 59.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 59.728   Vermogen 460 pk
Bouwjaar 2006   Cilinderinhoud 6749 cc
Kleur exterieur Blue Velvet   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 21 inch Rolls Royce lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,9 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 240 km/u   Productieaantallen 6890
Chassisnummer SCA1S68062UX00908   Overig Nieuwstaat!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Nog immer s'werelds meest prestigieuze automerk, Rolls Royce. Na een complexe strijd met de Volkswagen groep sinds 1998 in handen van het net iets minder prestigieuze BMW. Hoewel die combinatie destijds flink wat stof deed opwaaien in de autoindustrie blijkt het anno nu een zeer gelukkig huwelijk. Engelse tradities en sfeer verweven met Duitse perfectie, het werkt. De monumentale Phantom mag dan onder regie van het lager op de prestigeladder staande BMW ontwikkeld zijn, technisch bracht het Rolls Royce naar een niveau waar het zelfstandig nooit was gekomen. Vier jaar lang werkte de ingenieurs uit Beieren samen met de bewonderenswaardige collega's uit het Engelse Crew aan een splinternieuwe fabriek én een nieuwe auto die ook echt geheel nieuw was. Geen voortborduursel uit het technisch minder hoogstaande verleden. BMW zou haar naam alleen verbinden aan het allerbeste. En zo geschiedde. Er werd een aluminium 'spaceframe' ontwikkeld wat borg stond voor optimale carrosserie-stijfheid ondanks de lengte van 5,84mtr. Hierop werden aluminium en composiet plaatwerkdelen gemonteerd. Hierdoor werd de grootste Rolls ooit zeker niet de zwaarste. De basis van de 460pk sterke V12 motor was een BMW product met een ijzersterke reputatie, ditmaal vergroot tot maar liefst 6,7ltr inhoud. Juist bij een laag toerental levert deze motor dankzij op het type auto gerichte aanpassingen het maximale koppel. Een versnellingsbak van het Duitse ZF, luchtvering, automatische niveauregeling en computergestuurde schokdempers zorgen verder voor een optimale combinatie van comfort en prestaties. Hoe 'Duits' dit ook allemaal moge zijn, optisch is de Phantom een toonbeeld van Engelse aristocratie. Design, materiaalkeuze en bediening zijn van een niveau waar de vermogende Nederlander destijds graag €525.000,- voor neerlegde. Zie de zgn. 'Coach' deuren, met geïntegreerde paraplu, de zee van ruimte en tafeltjes achterin, het massief houten dashboard met een ventilatiebediening zoals Rolls Royce deze traditioneel voert en de oneindig lange lijst van extra's die het leven van de welgestelden verder moesten veraangenamen. Dat Rolls Royce hierin slaagde bewijst de 14 jaar lange en zeer succesvolle productie van de Phantom VII. Een sterk ontwerp wordt nauwelijks ingehaald door het tijdsbeeld. In uw Phantom laat u zich graag inhalen, u weet wel beter.

Uitrusting

Alles waar de happy-few op rekende in 2006 biedt deze Phantom. Inclusief het automatisch verzinken van de Spirit of Ecstasy in de indrukwekkende grille nadat de auto is afgesloten.

Exterieur

In diep donkerblauwe uni-lak 'Blue VeIvet' werd deze Phantom afgeleverd, voorzien van handmatig door Mark Court aangebrachte dubbele 'pin striping' in créme. Nog steeds geheel origineel en dus ook in de eerste lak. De auto vertaald haar lage kilometerstand en zorgvuldige gebruik optimaal in de uiterlijke staat. Als nieuw.

Interieur

Ook binnen in deze Phantom ziet men de bijzonder lage kilometerstand terug. Geen waarneembare gebruikssporen, alles mooi schoon, fris en onaangeraakt. Ieder knopje en schakelaar als nieuw en alles correct werkend. De om het stuur aanwezige hoes is op verzoek van de eerste eigenaar aangebracht, deze kan eenvoudig verwijderd worden.

Interieur Rolls Royce Phantom '06 59.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zie de foto's, werkelijk alles in de motor- en kofferruimte ademt de sfeer van een zo goed als nieuwe prestige limousine. Voorzien van uitstekende 21 inch Good Year banden.

Motor Rolls Royce Phantom '06 59.000km

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 2006 door een Duitse Rolls Royce dealer. In 2008 werd de auto in Nederland op kenteken gezet. Uiteraard is ze altijd perfect onderhouden. De auto is geheel origineel, in de eerste lak, kent geen gebruikssporen en heeft een mooi diepe glans in de diep donkerblauwe lak. Alle originele bescheiden zoals instructie- en serviceboekjes als mede een complete sleutelset zijn aanwezig. Deze Phantom is van een verzamelwaardig niveau, optisch zo goed als nieuw. Kom vrijblijvend een indruk opdoen en zien dat het kan, bijna perfect.