Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '92 79.000km

Te koop: Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '92 79.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '92 79.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '92 79.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 79.872   Vermogen 150 pk
Bouwjaar 1992   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Montecarlo Yellow   Motor configuratie 4 cylinder lijn met injectie en Turbo
Kleur interieur Antraciet   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Saab lichtmetaal
0 - 100 km/u 7,6 sec   Banden Sava
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 76000
Chassisnummer YS3AD75S4N7012798   Overig Zeldzaam geel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Inmiddels zijn ze altijd 20 jaar oud dus wordt het steeds lastiger een mooi en weing gebruikt exemplaar te vinden. Ze zijn ook weer niet voldoende waard geweest om ze echt goed te restaureren dus zoek ik naar mooie en goed verzorgde originele exemplaren. Waarvan hier een voorbeeld.

Uitrusting

Deze 900 Classic heeft airco, vier elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, antraciet leer, houtinleg op het dashboard, een nieuw elektrisch bediend cabriodak en lichtmetalen velgen.

Exterieur

De volledig originele carrosserie is schadevrij en uitgevoerd in zeldzaam en veel gezocht Montecarlo Yellow. De auto is strak, absoluut roestvrij en zelfs de bumpers hebben geen parkeerschade. Oudere Saab's kunnen flink roesten wanneer het plaatwerk aan de aandacht ontsnapt, dit exemplaar heeft in het geheel geen roest. Onbeschadigd glas, alle logo's correct en de kunststof kraag is rondom mooi en niet uitgedroogd. Het zwarte cabriodak is recent vernieuwd.

Interieur

Het originele interieur is voorzien van antraciet leer en diep donkergrijze vloerbekleding. Deze is mooi en heeft geen slijtageplekken. De deurpanelen sluiten mooi aan en de stof daarop is keurig. Het dashboard is af fabriek voorzien van houtinleg (geen plastic) wat eveneens onbeschadigd is. De instapdorpels, die bij een 900 cabriolet wat hoger zijn, hebben geen instapbeschadigingen. Niet in gerookt.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Schitterende motorruimte, alles schoon en nog overal voorzien van de fabrieksstickers. Geen roest in de motorruimte. Duidelijk zichtbaar goed voor gezorgd. De kofferruimte heeft de originele bekleding nog.
Niet zichtbaar gebruikt. Hier de thuiskomer, boordgereedschap en krik. De 15 inch lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade. Zeer mooi. Goede banden op deze velgen.

Motor Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '92 79.000km

Service geschiedenis

De conditie van de motorruimte en de gehele uitstraling van de auto geven aan dat er met liefde voor gezorgd is. Remmen, banden, rubbers alles geschikt voor vele kilometers. De laatste eigenaar had de auto meer dan tien jaar in zijn bezit. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.