Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-

Te koop: Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 8.995   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1967   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Donkerblauw met crème   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Lichtgrijs   Motor nummer 12345
Bekleding Skai/stof   Velgen 14 inch staal
0 - 100 km/u 11,5 sec   Banden Vredestein
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 60100
Chassisnummer 089520   Overig Geheel prof. gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Volvo's eerste stationwagen die al in 1953 het levenslicht zag, de Duett. Een duet is voor twee en zo was het concept achter deze Volvo ook. Volvo's beoogde doelgroep waren ondernemers die er van alles mee transporteerde en in het weekend ook hun partner. De ondernemer met een familie bestelde eenvoudig een achterbank in zijn of haar Duett en zie daar de andere functie. De Duett werd er bijzonder populair mee, betrouwbaar, zeer ruim en beresterk. De opvolger van de Duett, de beroemde Amazone Combi was aanzienlijk minder ruim en ook kostbaarder. Zoals altijd bij auto's met een echt praktische functie zijn die als gevolg van een zwaar leven niet meer onder ons. Het is zowat moeilijker een mooie, gave en roestvrije Duett te vinden dan een Ferrari Daytona van dezelfde kwaliteit. Slechts een enkeling werd niet afgebeuld.
Daarom is het toch wel een bijzonderheid te noemen dat u hier een schitterend exemplaar van de Duett aangeboden ziet. Tegenwoordig meer gewaardeerd om haar knuffelgehalte dan als macho transporteur van allerhande goederen. Het sterke chassis bleef meestal wel intact, anders was het met het plaatwerk uit die tijd. Het hier aangeboden exemplaar is in 2001 uit het besneeuwde doch zeker niet luchtvochtige hoge noorden zonder roest naar Nederland gekomen en een aantal jaren terug grondig gerestaureerd. Geen schroefje werd overgeslagen, het resultaat is fantastisch. Zie de foto's. De sterkste motorvariant was een 1800cc motor met 75pk en daar kom je in het hedendaagse verkeer als gevolg van het aanzienlijke gewicht niet echt meer door mee. Ten tijde van de restauratie kreeg deze Duett daarom een twee liter motor mee met 90pk waardoor de auto geweldig rijdt. Het is bovendien een van de latere exemplaren die voorzien werden van een 12 volt installatie waardoor de auto ook altijd start. Kortom een praktische klassieker waarmee u nog gemakkelijk tien keer de wereld rond rijdt. Of de komende tien jaar de kinderen mee naar school brengt. Hoe leuk is dat?

Uitrusting

Voorzien van een tijdcorrecte radio en echte (te jonge) Volvo luidsprekers. Bovenop de auto een geweldig grote imperiaal, de ski's krijgt u er natuurlijk bij.

Exterieur

Deze Duett 210 heeft een prachtige carrosserie. Mooi strak, gaaf en roestvrij. Ook het chassis is roestvrij en preventief tegen roest beschermd. De two-tone lak is mooi stofvrij gespoten en het geheel is vrij van gebruikssporen of beschadigingen. De deuren sluiten voor als ook achter mooi symmetrisch aan en zijn voorzien van nieuwe rubbers. Het chroom is rondom als nieuw en onbeschadigd.

Interieur

Het interieur werd grotendeels ongemoeid gelaten, wel zijn de bank en stoelen nieuw bekleed. Ook de vloerbekleding is nieuw. Het dashboard is mooi origineel en onbeschadigd, bovenop een bescheiden bewijs van net iets teveel zon op het dashboard. De schakelaars, klokken en het stuurwiel zijn allen mooi en onbeschadigd. Stap in deze tijdmachine en geniet als was het 1967.

Interieur Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een beresterke B20 motor werd in de motorruimte gelepeld. Gereviseerd en zeer op z'n gemak in deze Duett. Met 90pk bezorgt deze motor de auto voldoende souplesse om er dagelijks mee te rijden, ook draait de motor geen overdreven toeren op de snelweg. In de motorruimte is werkelijk alles als nieuw. Achterin een strakke laadvloer met fris gelakt houtwerk waarop uw kratjes of surfboard prima blijven liggen. Er zijn rondom nieuwe Vredestein banden zijn gemonteerd.

Motor Volvo Duett 210 geheel gerestaureerd '67 €22.950,-

Service geschiedenis

Vijf jaar terug werd deze Duett volledig gerestaureerd. Van het 'vorige leven' van deze schoonheid weet ik niet veel, soms wil je dat van je nieuwe liefde ook niet weten. Als het nu maar te gek met hem of haar is…
Een zwaar leven heeft deze Duett in ieder geval niet gehad getuige de staat waarin ze nu nog verkeerd. Wel gerestaureerd echter nog vol met originele details. Klaar voor intensief gebruik of om verrukt naar te kijken. Een werkpaard kan ook een schoonheid zijn. Wordt afgeleverd met nieuwe APK en een controle- en servicebeurt.