Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-

Zu verkaufen: Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-

Ich interessiere mich für dieses Auto

Betreft Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-

Dieses Auto weiterleiten

Modell Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-
Felder mit einem * sind verpflichte Felder

Spezifikation

Kilometerstand 69.682   Leistung 310 pk
Baujahr 1983   Hubraum 4823 cc
Farbe Exterieur Oro Longchamp Met.   Motor V12 injectie
Farbe interieur Beige/zwart/bruin   Motornummer Matching
Polsterung Volledig in leer   Felgen TRX lichtmetaal
0 - 100 km/u 8,1 sec   Reifen Michelin
Höchstgeschwindigkeit 240 km/u   Produktionszahlen 883
Fahrgestellnummer 40273   Übriges Originele topconditie.
Export/import service

Modellgeschichte und Beschreibung

In 1976 introduceerde Ferrari voor het eerst een auto met automatische versnellingsbak. Hoewel voorzien van een Borg Warner versnellingsbak uit Amerika werd de auto daar nooit officieel verkocht. Ferrari dacht er de Amerikaanse koper mee te kunnen strikken, emissie eisen waar ondanks de toepassing van een Bosch KJetronic injectiesysteem niet aan werd voldaan ondermijnde de Italiaanse plannen. Het baanbrekende ontwerp van Pininfarina, als een van de eerste auto-ontwerpen zonder de klassieke grill tussen de koplampen, had al snel de Ferrari fans middels de autopers bereikt en werd zeer beperkt parallel geïmporteerd. Het plan van Ferrari in combinatie met de elegante ontwerp van Pininfarina sloeg dus wel degelijk aan in Amerika. Er werden door de 'illegale' import en de destijds kleine Europese markt weinig exemplaren van de 400i gebouwd. Slechts 884 exemplaren maken de 400i tot een van de zeldzamere klassieke V12's. En dankzij de automaat geschikt als gentlemen driver die net zo gemakkelijk even met u naar Albert Heijn rijdt als snel en ontspannen naar Parijs koerst. Dit fraaie exemplaar werd eind jaren negentig vanuit Italië naar Californië geëxporteerd en om daar aan de milieu-eisen te voldoen voorzien van katalysatoren en de daarbij behorende elektronische ontsteking. Een uitkomst voor bijvoorbeeld het gebruik in Duitse gebieden waar een katalysator vereist is. De auto was destijds roestvrij en origineel. In het droge Californië komt daar uiteraard geen verandering in dus de auto is nog steeds in prachtige conditie. In het vooronder ligt een directe afstammeling van de door ingenieur Colombo ontworpen V12 die ook de beroemde Daytona voortbewoog. Toch een 'weetje' wat indruk maakt als uw vrienden uw laatste aankoop bewonderen.

Het zal niet eenvoudig zijn een beter exemplaar dan deze originele en onverpruste 400i te vinden. Tot in ieder detail een serieuze topauto. Zoals men dat zo populair noemt tegenwoordig, matching numbers and colors.

Ausstattung

Compleet uitgerust met airconditioning, elektrische ramen, stuurbekrachtiging, verstelbaar stuur, een volledig met leer bekleed interieur, getint glas, etc.

Exterieur

In zeldzaam en bijna spectaculair ogend Oro Longchamp werd deze 400i gespoten. De schitterende diep glanzende lak is onbeschadigd, de auto bleef uiteraard altijd roest- en schadevrij. Ook de gevoelige matzwarte bumpers zijn strak en onaangeraakt. Zie de rondom perfecte passingen en strak plaatwerk. Uitzonderlijk gaaf en origineel.

Interieur

Het interieur van deze 400i is origineel en in zeer mooie onbeschadigde conditie. Let op de vorm van de stoelen, hier is duidelijk zichtbaar weinig in gezeten. Er zijn ook geen instapsporen op de stoelleuningen zichtbaar. Nergens stiksels los. Mooi soepel leer. Ook de middentunnel en dashboard zijn voorzien van leer in de kleur van de stoelen. Het originele met leer beklede Momo stuur is onbeschadigd en mooi glad. Centraal rond de versnellingshendel origineel onbeschadigd wortelnoten hout. De crème kleurige hemelbekleding is mooi schoon en niet verkleurd. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn goed afleesbaar en werken naar behoren. Let ook op de strakheid van het leer op en rond het dasboard, nergens opgetrokken of uitgedroogd door teveel zonlicht. Alles bij elkaar een zeer fraai origineel geheel.

Interieur Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-

Motor- Kofferraum, Felgen & Reifen

In de motorruimte treft u de originele 310pk sterke V12 met Bosch KJetronic injectie. Een lust om naar te kijken. Optisch is alles nog fabrieks origineel. De motor loopt mooi rond, rookt niet en heeft een goede oliedruk. In de kofferruimte is de bekleding nog origineel en onbeschadigd. Onder de laadvloer een volwaardig reservewiel. De vier lichtmetalen velgen zijn min of meer onbeschadigd en voorzien van zeer goede Michelin TRX banden.

Motor Ferrari 400i A1-conditie '83 69.000km €79.950,-

Wartungverlauf

Dit bovengemiddeld fraaie exemplaar werd nieuw uitgeleverd door Auto Becker, importeur destijds in Duitsland van Ferrari. De originele boordmap met serviceboekje uitgegeven door Becker is evenals de instructieboekjes aanwezig. Er is een dossier met facturen en de eigenaren historie. De auto is technisch geheel up-to-date, rijklaar dus. Vanaf 2015 werd aantoonbaar €20.000,- in de techniek van deze 400i geïnvesteerd. Dit in combinatie met de lage kilometerstand herkend men optisch alsmede rijtechnisch overduidelijk. Een prachtige gentleman Ferrari!