Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd

For sale: Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd

I am interested in this car

Betreft Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd

Tell a friend about this car

About Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 70,933   Bhp 89 pk
Year 1974   Engine capacity 1290 cc
Exterior colour Pinot Verde   Engine configuration 4 cilinder lijn met carburatie
Interior colour Nero   Engine number Matching
Upholstery Skai   Rims 14inch staal met Alfa wieldop
0 - 100 km/u 4.9 sec   Wheels Michelin
Top speed 165 km/u   Production numbers 4557
VIN number 1843346   Other Echt in topconditie, liefhebbers auto.
Export/import service

Model history

De klassieke Alfa Spider heeft al de uitstraling van een bescheiden topactrice waar iedereen bewondering voor heeft, in deze kleurstelling zou je zomaar plots verliefd op haar kunnen worden. Inmiddels een icoon in het toch al niet kleine oeuvre van Alfa Romeo, de Spider. Alfa's benaming voor de net zo Engels klinkende aanduiding Roadster. Dat staat dan weer voor 'motor voorin, aandrijving achter'. En juist dat maakt de Alfa Spider zo kenmerkend in gebruik. De beroemde, in miljoenen aantallen geproduceerde 4 cylinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen met die heerlijke souplesse en dito klank, brengt haar kracht over op de achterwielen. Het recht afgesneden kontje, ook wel aangeduid als 'Coda Tronca', waggelt net zo kenmerkend door oneffenheden in de weg. Kortom een Italiaanse schoonheid met een sterk karakter. Niet in alle opzichten perfect, dat zou haar minder interessant maken, wel prachtig en veel rijplezier biedend. Naar hedendaagse maatstaven zeer beperkt gebouwd dus wanneer er dan een wordt aangeboden met wat op- en aanmerkingen ga je toch kijken. Ik kan u zeggen dat viel niet direct mee. Hoewel het Italiaanse klimaat doorgaans de carrosserie van een oudere Alfa gunstig gezind is had de auto toch wat minder fraaie plekjes en gebruikssporen. Niet dramatisch, dan bedank je beleefd, echter wel aanleiding tot een goed gesprek. Na een halve dag onderhandelen inclusief stevige Toscaanse lunch kwam er voldoende lucht in de koopprijs om de auto te restaureren. Daar kwam het uiteindelijk toch op neer, zeker toen ze hier in het minder vrolijke Hollandse licht voor mij stond. Onder eigen regie en uitgevoerd door een echte vakman werd de auto geheel kaal gehaald en grondig gerestaureerd, foto's voorhanden. Een dikke factuur ook. Het resultaat mag er zijn, een schitterende Spider in een fantastische kleurstelling. Mooi strak, hard, diep glanzend en wanneer ze met de juiste zorg omringd gaat worden blijvend roestvrij. Hoewel de huidige prijs het project niet lonend maakt, die lunch was toch weer té gezellig, lever ik ze trots en goed rijdend graag aan u af.

Equipment

Opties had een Alfa Romeo in die tijd niet of nauwelijks. Deze Spider heeft een fraai houten Hellebore stuur en een tijdcorrecte radio.

Exterior

Zoals eerder beschreven, de carrosserie is geheel gerestaureerd. Vakkundig roestvrij gemaakt en behandeld. Zeer mooi stofvrij gespoten in de originele kleur. Het spuitwerk is uiteraard uitgevoerd na een volledige demontage van ramen, bumpers en spiegels. Waar nodig zijn nieuwe rubbers gemonteerd. Alle passingen zijn mooi symmetrisch en de deuren sluiten perfect aan op de carrosserie. Zie de foto's voor het fraaie resultaat.

Interior

Wat een mooi en onbeschadigd interieur! Hier behoefde de auto nauwelijks aandacht. De stoelen, deurpanelen, dashboard en vloermatten zijn allen zonder beschadigingen. Mooie zuivere klokken, stuur en schakelaars. Het houten Hellebore stuur vergroot de sfeer uit die jaren nog meer. Geen scheur in het dashboard, nieuwe matten met Alfa logo op de vloer en onbeschadigde dorpels. Het toch wel gevoelige interieur van de Spider is in dit exemplaar van bovengemiddelde kwaliteit.

Interieur Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De motorruimte verdient een bijzondere vermelding. Zeer schoon en alles nog mooi groen zonder oliesporen. Zou ze dan toch maar 71.000km gereden hebben? Op basis van de originaliteit in de motorruimte lijkt dat zeker zo te zijn. Ook hier geen roest. De kofferbak is keurig droog. Ook de dieper gelegen rand van de benzinetank heeft geen roest of vochtsporen. Achterin aanwezig een originele krik, gereedschap en reservewiel.

Motor Alfa Romeo 1300 Spider '74 vakkundig gerestaureerd

History file

Deze Alfa Spider uit 1974 kende in Italië vier eigenaren, de eerste eigenaresse was een mevrouw geboren in 1948 in de buurt van Arezzo. De auto bleef altijd in die omgeving en in vergelijk met Noord Europese exemplaren in goede gezondheid. Desondanks besloten wij om de staat van de auto naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen, de uitstraling en zeldzaamheid van de auto verdiende dat. Zie het prachtige resultaat. De auto wordt goed rijdend inclusief onderhoudsbeurt en nieuwe APK afgeleverd. Zorgeloos kunt u er mee op pad, wilt u het adres van mevrouw erbij om haar te verrassen?