Audi R8 V10 5.2 FSI Quattro '15 34.000km €99.950,- incl. btw

For sale: Audi R8 V10 5.2 FSI Quattro '15 34.000km €99.950,- incl. btw

I am interested in this car

Betreft Audi R8 V10 5.2 FSI Quattro '15 34.000km €99.950,- incl. btw

Tell a friend about this car

About Audi R8 V10 5.2 FSI Quattro '15 34.000km €99.950,- incl. btw
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 33,630   Bhp 525 pk
Year 2015   Engine capacity 5204 cc
Exterior colour a   Engine configuration V10 met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Audi lichtmetaal
0 - 100 km/u 3.6 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 314 km/u   Production numbers 6570
VIN number WUAZZZ420F7001715   Other Aantrekkelijk lage km stand.
Export/import service

Model history

Daar ging bij introductie in 2007 toch menig autojournalist bijna gestrekt van verbazing, was dit een Audi? Het voorheen, wat design betreft, stoffige merk uit conservatief Zuid-Duitsland veroorzaakte lichte paniek in een zekere plaats in Noord-Italië. En dan natuurlijk niet in de buurt van Sant'Agatha Bolognese, bij sportieve zus Lamborghini had men zelfs een aantal belangrijke componenten voor de R8 uit het magazijn meegekregen. Uiteindelijk deelde de tweede generatie R8 vanaf 2012 zelfs de 10 cilinder V-motor, in dit geval kijkt u feitelijk naar een R10... Verder is bijvoorbeeld de Visco vierwielaandrijving van Lamborghini afkomstig. De ingenieurs uit Ingolstadt zullen ook wel vaker de Brennerpas genomen hebben om te informeren 'come funziona qui?'. Ze hebben niet alles verteld, die ingenieurs wilde gezien hun ontwerp-opdracht ook niet alles weten, een echt volledig nieuwe sportieve Audi met middenmotor werd het wel. Mamamia wat een geluid, geweldige tractie dankzij de vierwielaandrijving en wat een enorm kwaliteitsgevoel biedt een R8! Vooral dat gevoel van 'Qualitätsgefühl' laat bij andere exoten nog wel eens te wensen over. Na het grote succes van de Audi R8, waarmee maar liefst vijf maal de 24uurs race van Le Mans werd gewonnen, kreeg de sportieve nieuweling de beroemde naam R8 terecht mee. Een nu al legendarische sportwagen voortgekomen uit het verlangen van Audi om historische én recente racesuccessen om te zetten in een commercieel succes. Dit om definitief het stof van het imago te vegen. Dat is in ieder geval gelukt.

Equipment

Uiteraard zeer compleet uitgerust met o.a. automatische climat control, volledig elektrisch verstelbare stoelen, Audi Multi Entertainment systeem met DVD navigatie en stuurbediening, Bang & Olufsen high-end luidsprekerssysteem, cruise control, stoelverwarming, schakelbare sportuitlaat, elektronisch instelbare schokdempers (magnetic ride), led verlichting, 19 inch lichtmetaal, etc.

Exterior

Geheel in nieuwstaat verkerende carrosserie in strak Panther Black Metallic. Geen kras of steenslag op te vinden. Conform de lage kilometerstand en zorgvuldig gebruik in overeenkomstige conditie. Geheel eerste lak dus altijd schadevrij gebleven.

Interior

Vanzelfsprekend is ook het interieur in nieuwstaat. Geen vermeldenswaardige gebruikssporen. Zwart dubbel doorgestikt leer op de stoelen, dashboard en deurpanelen. Alle schakelaars en hendels zijn schoon en als nieuw. Op de vloer originele en onbeschadigde matten.

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Motor, kofferruimte en alles daar omheen zijn absoluut onbeschadigd en in nieuwstaat. De 19 inch velgen zijn eveneens als nieuw, geen stoeprand geraakt of remstof ingevreten. Pirelli Pzero banden in zeer goede staat.

Motor Audi R8 V10 5.2 FSI Quattro '15 34.000km €99.950,- incl. btw

History file

Afkomstig van de tweede, ons bekende, eigenaar. De auto is altijd dealer onderhouden. Keurig aangetekend in het originele serviceboekje. Ook recent nog geserviced. Geen achterstallige zaken, is met deze kilometerstand ook logisch. Alle boekjes in de originele servicemap en reservesleutels aanwezig.