Bentley Continental GTC '07 23.000km

For sale: Bentley Continental GTC '07 23.000km

I am interested in this car

Betreft Bentley Continental GTC '07 23.000km

Tell a friend about this car

About Bentley Continental GTC '07 23.000km
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 23,163   Bhp 560 pk
Year 2007   Engine capacity 5998 cc
Exterior colour Dark Sapphire Metallic   Engine configuration V12 met dubbele turbo en injectie
Interior colour Saddle   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 19 inch Bentley lichtmetaal
0 - 100 km/u 6.9 sec   Wheels Pirelli Pzero
Top speed 312 km/u   Production numbers 12400
VIN number SCBDE23WX8C052618   Other 23.000km!
Export/import service

Model history

Het was hét onderwerp van gesprek op de Autosalon van Genéve in 2003. De Duitsers hadden op basis van hun VW Phaeton platform, een ontwerp van de Belg Dirk van Braeckel en gelukkig met respect voor het Engelse Bentley DNA een revolutionair fraaie auto gecreëerd. De Continental GT, met de commerciële bedoeling een groter publiek aan te spreken en dus serieuze productieaantallen te realiseren. Ze wisten maar al te goed dat het 'Made in Germany' label op de belangrijkste onderdelen aanzienlijk meer potentiële kopers over de streep zou trekken. Die onderdelen moesten dan wel gemonteerd worden in een auto die liever niet in Duitsland was getekend en de zo kenmerkende stijl, klasse en sportiviteit waar Bentley patent op had verenigde. Dat is ze 'aardig' gelukt. De auto werd een doorslaand succes. In 2006 bekroond met een cabriolet versie, genaamd GTC. Dit succes had de Continental inderdaad te danken aan het unieke stijlvolle én sportieve design in combinatie met de kwalitatief hoogstaand techniek. De 12 cylinder motor uit Duitsland brengt mede dankzij de twee aanwezige turbo's maar liefst 560pk op de vier! wielen. U vliegt daarmee niet alleen zonder problemen met 300km/u met open dak over de Autobahn, u rijdt dankzij dit motorvermogen vooral soepel, stil en desgewenst snel. Indrukwekkend veel koppel biedt u souplesse en comfort waar het merk haar reputatie op bouwde. U bent bij deze uitgenodigd om het eens te komen ervaren.

Deze bijzonder fraaie GTC werd in 2007 nieuw verkocht door een Duitse Bentley dealer en door Bentley Düsseldorf aan de tweede, ons ook bekende, eigenaar geleverd. Het was zeker niet de enige auto van meneer en het onderhoud liet hij zorgvuldig en zonder financieel voorbehoud uitvoeren. De auto is volledig origineel en schadevrij. Een echte liefhebbersauto zoals ze hoort te zijn.

Equipment

Vanzelfsprekend beschikt een Bentley over alle opties die de autoindustrie destijds te bieden had. Automatische climat control, regelbare stoelverwarming, luchtvering, een uitgebreid multifunctioneel Audio systeem met navigatie en stuurbediening, cruise control, volledig electrisch verstelbare stoelen met geheugen, elektrisch verstelbaar stuur, Parc Distance Control, Bentley druppellader, 19 inch lichtmetalen Bentley velgen, dashboard ingelegd met echt wortelnoten houten panelen, Bi-Xenon verlichting, volledig elektrisch cabriodak, etc. etc.

Exterior

In fraai Dark Sapphire Metallic uitgevoerde carrosserie zonder zichtbare gebruikssporen of beschadigingen. Geen steenslag op te vinden. Volledig origineel en schadevrij. Het door het Duitse Karmann geproduceerde cabriodak functioneert volledig automatisch en sluit perfect wind- en waterdicht af. Uiteraard heeft deze Bentley altijd garagegestald gestaan waardoor de auto een nog mooie diep glanzende lak heeft.

Interior

Ook hier is de zorgvuldige omgang met de auto duidelijk terug te zien. Nergens slijtplekken of gebruikssporen, alles mooi schoon. Op de vloer nog de originele Bentley matten die dikker zijn dan in welke auto ook. Alle schakelaars, het stuur, de schakelpook en 'flippers' zijn onbeschadigd en schoon.
Echt een prachtig geheel, zeer smaakvol in combinatie met de carrosseriekleur.

Interieur Bentley Continental GTC '07 23.000km

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Het liefst ziet de liefhebber zo'n auto met een glazen motorkap uitgevoerd. Wat een schoonheid die 12 cylinder V motor. Brandschoon en alles keurig origineel. In de flinke kofferruimte is de originele bekleding in nieuwstaat aanwezig. Hier ook een thuiskomer, de druppellader, hoes voor het windscherm en zelfs een Bentley gevaren-driehoek. Nooit gebruikt uiteraard. De banden zijn zo goed als nieuw, velgen geheel onbeschadigd.

Motor Bentley Continental GTC '07 23.000km

History file

Goed onderhoud is essentieel bij een auto van dit niveau. Deze GTC is zorgvuldig onderhouden door de officiële Bentley dealer. Onderhoudsbeurten werden uitgevoerd bij 35, 3169, 8164, 13326, 22408km. Laatste onderhoudsbeurt bij Bentley Leusden. Alles keurig terug te zien in het originele serviceboekje. Instructieboek, navi cd, druppellader, reservesleutel, etc. compleet aanwezig. Wij leveren deze Bentley rijklaar af zonder bijkomende kosten inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.