Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
For sale: Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km
Proefrit aan huis is mogelijk!

I am interested in this car

Betreft Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Tell a friend about this car

About Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 26,547   Bhp 254 pk
Year 1986   Engine capacity 1998 cc
Exterior colour Rosso Corsa   Engine configuration V8 met injectie en turbo intercooler
Interior colour Beige   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 6 sec   Wheels Good Year
Top speed 253 km/u   Production numbers 828
VIN number ZFFZA28B000066217   Other Eerste lak.
Export/import service

Model history

Less is more, een moderne kreet die in de moderne consumptiemaatschappij nog wel eens te horen valt. In het geval van de Ferrari 208 Turbo Intercooler, om belastingtechnische redenen vooral voor de thuismarkt voorzien van een van de kleinste V8 motoren ooit geproduceerd, gaat het in ieder geval aantoonbaar op. Immers dankzij de op de V8 geschroefde turbo en het lage wagengewicht is de 208 zelfs sneller dan de gelijktijdig voor de meeste overige markten gebouwde 328. Niet echt belangrijk voor u waarschijnlijk, kwaliteit en zeldzaamheid maken deze 208 Turbo Intercooler al interessanter dan het optisch gelijk ogende zusje. Er werden slechts 828 exemplaren van deze prachtige creatie van Pininfarina gebouwd dus als er dan ook nog een geheel origineel exemplaar in de eerste lak te koop komt grijpt de oplettende liefhebber die kans. Afkomstig uit een serieus opgebouwde collectie in een mooie en vooral 'droge' omgeving in Italië. Misschien wel de beste in de huidige markt. Onverprutst, verzamelwaardig en een groot plezier om mee te rijden.

Equipment

Voorzien van airconditioning, elektrische ramen, elektrische spiegelbediening en centrale deur-vergrendeling.

Exterior

De carrosserie van deze 208 GTS Turbo Intercooler is geheel origineel. Nooit aan gewerkt of gespoten. Dus ook schadevrij. De lakstand is hoog, er is een mooi diepe glans in de lak als gevolg van droge garage-stalling. Alle rubbers zijn mooi en niet uitgedroogd. Perfecte passingen. Geen steenslag, deukjes of andere beschadigingen. Al het glaswerk origineel en onbeschadigd. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerschade en staan mooi recht op de carrosserie. Het geheel zou de kwalificatie 'concoursconditie' mogen krijgen.

Interior

Ook het interieur is foutloos. Bekende kleurstelling voor de liefhebber. Dubbel doorgestikte motieven in de originele bekleding van zitting en leuning. De stoelen hebben hun originele vorm en zijn vrij van slijtsporen. De originele vloerbekleding maakt het geheel strak af en is nergens beschadigd of vuil. Het standaard gemonteerde Momo stuur is met leer bekleed en mooi glad. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn schoon en goed afleesbaar.

Interieur Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de volledig originele motorruimte treft u de 2ltr. V8 die dankzij de toevoeging van de Turbo én een intercooler 254pk op de achterwielen brengt. In de motorruimte zijn alle fabrieksplaatjes en stickers nog keurig aanwezig. De kofferruimte achter lijkt ongebruikt. Bekleding origineel, afdekhoes niet kapot. Hier is het complete boordgereedschap en originele krik aanwezig. De fraaie lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof. Zeer goede Good Year banden hier omheen.

Motor Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

History file

Afkomstig uit een collectie in Italië waar de aanwezige Ferrari's perfect verzorgd en ook regelmatig uitgelaten werden. Servicehistorie en alle boekjes aanwezig in de originele Ferrari boordmap. Wij leveren deze 208 GTS desgewenst rijklaar af inclusief nieuwe distributieriemen en onderhoudsbeurt.