Ferrari 599GTB Fiorano, Tailormade by Hamann Motorsport Germany '11 3.434km €189.950,-

For sale: Ferrari 599GTB Fiorano, Tailormade by Hamann Motorsport Germany '11 3.434km €189.950,-

I am interested in this car

Betreft Ferrari 599GTB Fiorano, Tailormade by Hamann Motorsport Germany '11 3.434km €189.950,-

Tell a friend about this car

About Ferrari 599GTB Fiorano, Tailormade by Hamann Motorsport Germany '11 3.434km €189.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 3,434   Bhp 620 pk
Year 2011   Engine capacity 5999 cc
Exterior colour Midnight Purple Metallic   Engine configuration V12 met injectie
Interior colour Black and Cartier   Engine number 167371
Upholstery Volledig in leer/carbon   Rims 21inch Hamann lichtmetaal
0 - 100 km/u 3.7 sec   Wheels Hankook
Top speed 330 km/u   Production numbers 1
VIN number ZFFFD0B000177544   Other Hamann special edition, 3.434km.
Export/import service

Model history

In het op één na laatste productiejaar van de Ferrari 599GTB werd dit exemplaar op verzoek van een in Parijs woonachtige Sheika door een officiële Duitse Ferrari dealer afgeleverd in Laupheim bij de firma Hamann Motorsport, een gerenommeerde specialist in het individualiseren van bijzondere auto's op het hoogste niveau. In opdracht van de Sheika werd de auto in haar wenskleur Midnight Purple Metallic gespoten, zwart in een oogwenk en goed bekeken paars zoals aubergine. De motorkap werd voorzien van een onder de blanke lak aangebrachte Ferrari Rosso striping waarbinnen een zwarte uni-lak werd gespoten. Het behoeft geen toelichting dat zoiets alleen kan worden uitgevoerd door de allerbeste vakmensen, zie ook de onder de transparante lak aanwezige Rosso belijning op het dak en de kofferklep. Het niveau van dit lakwerk staat op eenzame hoogte, het is ook zeer tijdrovend dus uitermate kostbaar. Kleur voor kleur, laag voor laag zorgvuldig opgebouwd waardoor de unieke diepte, die de foto's niet eens kunnen weergeven, ontstond.

Vervolgens werd de auto voorzien van 21inch lichtmetalen Hamann Motorsport velgen en een carbon aero kit inclusief verstelbare diffuser aan de achterzijde. Carbon spiegels completeren het door Hamann ontworpen Supercar uiterlijk van deze 599.

Wanneer we vervolgens de enorme deur van deze Hamann Ferrari openen vallen we van de ene verbazing in de andere, werkelijk ieder detail is bewerkt en verfraaid door de Duitse meesters van Hamann. Naar wens van de Sheika werd het interieur uitgevoerd in twee kleuren dubbel doorgestikt leer met tal van carbon accenten. Zo werd het dashboard grotendeels in carbon uitgevoerd, de deurpanelen in speciaal zwart leer met carbon patroon bekleed en kreeg ieder interieurdeel een uniek gepersonaliseerd uiterlijk. Zie de middentunnel, het dashboard en bijvoorbeeld het stuurwiel. In carbon werden ook de schakelflippers, dorpelafwerking en volledig elektrisch verstelbare sportstoelen uitgevoerd. Meer dan €150.000,- werd door de firma Hamann in rekening gebracht om de auto op dit onwaarschijnlijk fraaie niveau te krijgen. De Sheika betaalde dit zonder met haar ogen te knipperen, waarna ze vervolgens slechts 3.400km met de auto reed. Ze liet nog wel keurig volgens de fabrieks richtlijnen een uitgebreide onderhoudsbeurt bij de Ferrari dealer uitvoeren. Naam van de eerste eigenaresse en het adres in Parijs zijn vermeld in het originele serviceboekje.

Door Ferrari werd de auto optioneel voorzien van keramische remmen, volledig elektrisch verstelbare sportstoelen, een sportstuur met led schakelaanduiding, Bose luidsprekersysteem, Ferrari radio/cd speler, parc distance control rondom, etc.

Uiteraard verkeerd deze one-off Ferrari 599GTB in nieuwstaat. De auto is compleet met onaangeraakt boordgereedschap, auto pyama, stuur- alsmede stoelhoezen en alle originele instructie- en serviceboekjes.