Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km

For sale: Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km

I am interested in this car

Betreft Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km

Tell a friend about this car

About Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 19,783   Bhp 270 pk
Year 1989   Engine capacity 3184 cc
Exterior colour Rosso Corsa   Engine configuration V8 met injectie
Interior colour Tabacco   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 1 sec   Wheels Continental
Top speed 250 km/u   Production numbers 987
VIN number ZFFWD21B000079531   Other Volledig origineel, 19700km.
Export/import service

Model history

Met de Mondial beoogde Ferrari een ook praktisch bruikbare auto in de markt te zetten. De unieke layout maakte het mogelijk een middenmotor concept te combineren met vier zitplaatsen en een serieuze kofferbak. Geen enkele andere productie auto biedt dit in theorie ideale concept van een centraal geplaatste motor. En al helemaal niet voorzien van de wereldberoemde V8, in dit geval dwarsgeplaatst, met het ultieme sportieve motorgeluid wat alleen een Ferrari V-motor voortbrengt. De wat hogere daklijn maakt dat de Mondial meer dan genoeg ruimte biedt aan zelfs de langste medemens. En dan is het ook nog eens een sportauto waarin u eventueel uw kinderen kunt meenemen. Dit mede dankzij de sterk naar voren geplaatste voorstoelen. Het besturen van een Mondial is een zeer bijzondere ervaring. U zit ver voorin waarbij dankzij de korte afstand van het stuurwiel tot de voorwielen de besturing zeer direct is. Het hier aangeboden exceptioneel fraaie exemplaar is een Mondial 3.2. Deze tweede restyling kreeg een geheel nieuw ontworpen interieur met aanzienlijk meer binnenruimte en zeer goed zittende stoelen mee. Kijk eens naar de vormgeving van de stoelen, dashboard en bijvoorbeeld deurpanelen…kunst! De Mondial 3.2 met dwarsgeplaatste middenmotor maakt ook het grote onderhoud zeer betaalbaar. Bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriemen kan eenvoudig na alleen het demonteren van het rechter achterwiel en een kunststof binnenscherm. Terwijl bijvoorbeeld een distributiewissel bij een Mondial T een motor uit- en inbouwen betekend. Bovendien rijdt men een Ferrari vanuit het hart, niet te berekenend. Toch?

Equipment

Een Ferrari is uiteraard voorzien van het mooiste Connolly leer, airconditioning, elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Ook is er een originele in een Mondial horende Blaupunkt Memphis radio/cassette speler, een elektrische antenne, een verstelbaar stuur en meer. Een bijzondere vermelding verdient het elektrische schuifdak, zeldzaam in een Mondial.

Exterior

Uitgevoerd in het beroemde Rosso Corsa. Volledig eerste lak en die is van hoge kwaliteit dankzij garagestalling en het beperkte gebruik. Vanzelfsprekend altijd schadevrij gebleven. Er is niet één gebruiksspoor op de lak te vinden. Ook de in de wagenkleur uitgevoerde bumpers zijn volledig onbeschadigd.

Interior

Het interieur is een uniek en zeer ruimtelijk ontwerp. De vormgeving is een kunstwerk op zich. Zie de vorm van de stoelen en het dashboard. De kwaliteit van dit specifieke interieur is ronduit fantastisch te noemen. Geen enkele beschadiging in het lichte en tevens schone interieur. Fraai dubbel doorgestikt Connolly leer op de stoelen, dashboard en deurpanelen. Tabacco-kleurig in combinatie met zwart waardoor er geen spiegeling van het lichtere leer in het glas optreedt. De vloerbekleding is de originele en is onbeschadigd. Alle schakelaars, hendels en knoppen zijn duidelijk afleesbaar, goed functionerend en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in de auto. De hemelbekleding is dan ook schoon en onbeschadigd. Alles top!

Interieur Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De keurig verzorgde motorruimte biedt plaats aan de originele 270pk sterke V8 met Bosch K-jetronic injectie. Verwar deze versie met niet met een Mondial 3.0 QV of de nog minder sterke Mondial 8. Het geheel is origineel, schoon en onbeschadigd. De motor loopt zeer mooi rond met de zo herkenbare motorsound, perfecte oliedruk zonder rokende uitlaat. De kofferruimte is schoon en onbeschadigd voorzien van de originele bekleding. In de ruimte voorin treft u een volwaardig reservewiel ,het originele en complete boordgereedschap en de krik in twee verschillende tassen. Op de 16inch lichtmetalen velgen zitten zeer goede Continental banden.

Motor Ferrari Mondial 3.2 Quattrovalvole '89 19.700km

History file

Nieuw verkocht door SaMoCar, de Ferrari dealer in Rome, Napoli en Firenze. Het onderhoud werd hier eveneens uitgevoerd. Het originele serviceboekje is bij de auto aanwezig. Het betreft hier een zeldzaam origineel, compleet en zorgvuldig behandeld exemplaar van verzamelwaardig niveau. Fabrieks-origineel, ruikt als een nieuwe, rijdt als een nieuwe. Compleet met alle sleutels, twee tassen met boordgereedschap, krik, originele radio en historie. Wordt rijklaar afgeleverd inclusief garantie, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.