Fiat 1500 Pininfarina Cabriolet '63

For sale: Fiat 1500 Pininfarina Cabriolet '63

I am interested in this car

Betreft Fiat 1500 Pininfarina Cabriolet '63

Tell a friend about this car

About Fiat 1500 Pininfarina Cabriolet '63
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 28,680   Bhp 80 pk
Year 1963   Engine capacity 1451 cc
Exterior colour Grigio Scuro   Engine configuration 4 cilinder lijn met carburatie
Interior colour Crema   Engine number Matching
Upholstery Skai   Rims 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11.5 sec   Wheels Uniroyal
Top speed 160 km/u   Production numbers 12100
VIN number 118H027724   Other Filmstar looks uit Italië.
Export/import service

Model history

De Fabbrica Italiana di Automobili Torino was in de jaren vijftig de grootste Europese autofabrikant, direct achter de drie grootste Amerikaanse autobouwers uit Detroit. Dit succes was vooral te danken aan de productie van betaalbare familie auto's. Toch was er ook altijd een sportievere line-up, werden er stijlvolle cabriolet's gebouwd en was er zelfs een actief raceprogramma bij Fiat. Vanuit een samenwerking met PininFarina ontstond de zgn. 118 serie. Een specifiek voor de coupe en cabriolet ontworpen chassis en carrosserie werd voorzien van motoren uit de familie sedan's met 1300cc en 1500cc. PininFarina tekende niet alleen voor het ontwerp, men bouwde ook de 1300 en 1500 cabriolet. Bijna zonder uitzondering was de bemoeienis van de beroemde ontwerper een garantie voor succes. De cabriolet werd dan ook door vriend en vijand gewaardeerd om de stijlvolle, charmante en eveneens sportieve belijning. Details zoals het bijvoorbeeld het prachtige dashboard met zijn twee grote klokken achter het stuur zag men terug in Italiaanse sportwagens die een veelvoud moesten opbrengen in die tijd. Die kwamen immers van dezelfde tekentafels. Deze Fiat 1500 biedt u filmstar-looks voor een bescheiden prijs. Stap in deze 'tijdmachine' en ervaar de romantiek van de jaren vijftig en zestig toen een auto nog een uitbundige sprong naar vrijheid mocht zijn. Rijplezier, vooral open natuurlijk, in de puurste zin met een fantastische beleving. La dolce vita!

Exterior

In fraai Grigio Scuro uitgevoerde strakke carrosserie die nog geheel gerestaureerd en uiteraard roestvrij is. Mooi geconserveerd, strak en alleen om cosmetische redenen vakkundig nieuw gespoten. Perfect gedaan. Geen detail gemist. Deze 1500 heeft in alle opzichten de uitstraling van een echte verzamelwaardige liefhebbersauto. Mooi chroom, glimmende wieldoppen, een nieuw cabriodak met heldere achterruit en onbeschadigde bumpers.

Interior

Nieuw bekleed in creme skai met eveneens nieuw opgevulde stoelen. Alles met het correcte materiaal. In één woord prachtig. Het dashboard is fraai in de originele wagenkleur, alle instrumenten als nieuw en goed werkend, fraai houten Nardi stuur en al het chroom mooi glanzend. De vloerbekleding en deurpanelen zijn eveneens nieuw. Zie de foto's, een prachtig klassiek ogend geheel.

Interieur Fiat 1500 Pininfarina Cabriolet '63

History file

Marco Statini vond het op zijn 65e mooi geweest, hij stopte met zijn handel in witgoed en verkocht het pand in een winkelstraat in Pistoia. Tot dat moment had hij net geld genoeg om zijn hobbyauto, deze Fiat 1500 te kunnen rijden en onderhouden. In 2023 voer de zilvervloot binnen en kon hij zich eindelijk een Dino Spider veroorloven, helaas moest de 1500 daar voor wijken. De 1500 was inmiddels toe aan een nieuw raamframe en cabriodak, dat moesten wij dan maar doen gezien de prijs. Deze Fiat 1500 komt echt uit die schilderachtige omgeving waar je haar verwacht, Pistoia ligt middenin Toscane. Zonnig en droog vandaar dat nieuwe cabriodak. Als u haar in de winter in de garage houdt zal ze haar filmstar looks behouden. Fiat stond in de jaren zestig nog voor degelijk plaatwerk. Nu in het frisse Warmond te koop inclusief Nederlands kenteken in oud blauw, garantie en onderhoudsbeurt.