Jaguar E type Series II Roadster '69

For sale: Jaguar E type Series II Roadster '69

I am interested in this car

Betreft Jaguar E type Series II Roadster '69

Tell a friend about this car

About Jaguar E type Series II Roadster '69
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 3,901   Bhp 246 pk
Year 1969   Engine capacity 4235 cc
Exterior colour British Racing Green   Engine configuration 6 cilinder lijn met carburatie
Interior colour Zwart   Engine number 7R6646-8
Upholstery Leer   Rims 15 inch verchroomde spaakvelg
0 - 100 km/u 7.2 sec   Wheels Michelin XVS
Top speed 211 km/u   Production numbers 7770
VIN number 1R10215   Other Zeer fraai en uitstekend rijdend exemplaar.
Export/import service

Model history

In 2011 vierde de Britten met gepaste trots de vijftigste verjaardag van de legendarische Jaguar E type. In 1961 dus werd de eerste serie met 3.8ltr motor geïntroduceerd om uiteindelijk in 1974 te eindigen met een 5.3ltr V12 motor. Een uitermate succesvol model voor de Engelsen, volgens Enzo Ferrari zelfs 'the most beautifull car ever made'. In rap Italiaans uitgesproken dan. Niet alleen het bijna 'sexy' te noemen ontwerp van de auto bepaalde het verkoopsucces, de E type was ook zeer betaalbaar voor een auto met dergelijke prestaties en prestige. Voor een vergelijkbare Ferrari of Maserati betaalde men in die tijd driemaal zoveel. Die lage prijs hield uiteraard ook enigszins verband met de bouwkwaliteit. De motoren en versnellingsbakken hebben een zeer goede reputatie, een E type met volledig symmetrische passingen vinden is bijna een illusie. De ene dag werd het plaatwerk wat mooier afgehangen dan de andere dag. Lakfouten of zelfs een 'zakker' in originele lak komen zelfs voor. Het zijn kleine, feitelijk onbelangrijke, imperfecties die men op meerdere plaatsen in de auto tegenkomt die een oude Jaguar zo charmant maken. En dan was het boven alles al een oogstrelende auto met geweldige rijeigenschappen. Probeer bijvoorbeeld eens een motor te vinden uit die tijd die zo mooi rustig en stil ronddraait. Een Bugatti misschien, verder heeft zo'n Jaguar motor nauwelijks concurrentie. Zet daar dan eens de gemiddelde prijs van een Duitse zes cylinder cabriolet uit die tijd naast en u kiest overtuigd voor de E type. Mijn advies is wel even te komen 'proefzitten' want heel erg lang waren Jaguar klanten in die tijd niet. Dit bijzonder fraaie exemplaar werd een aantal jaren terug door een ons bekende garagehouder alleen om cosmetische redenen gerestaureerd. Getuige de huidige conditie van het originele plaatwerk in het speciaal, en de auto in het algemeen, werd deze restauratie niet uitgevoerd om reden van roest. De techniek werd destijds geheel onder handen genomen. Optische delen als softtop, verchroomde spaakvelgen, interieur, etc. het is allemaal even mooi. Zie de foto's, het prachtige en beroemde British Racing Green is toch echt een van de beste kleuren op een E type.

Equipment

In de jaren zestig waren de optielijsten van autofabrikanten zeer kort. Spaakwielen, leer op de stoelen, een afdekhoes voor het cabriodak, radio, etc. waren allemaal standaard items.

Exterior

In het zo gezochte British Racing Green uitgevoerde carrosserie die mooi strak en uiteraard roestvrij is. De auto is altijd schadevrij geweest. De lak is ook nu, ongeveer 10 jaar na restauratie, vrij van beschadigingen en bijvoorbeeld steenslag. Alle chroomdelen zijn als nieuw en hebben derhalve een diepe glans. Alles is nieuw gemonteerd en daarbij keurig voorzien van nieuwe en goed sluitende rubbers. De passingen van deuren, motorkap en kofferdeksel zijn in dit geval bovengemiddeld mooi dun en symmetrisch. Mede dankzij de kleurstelling, kwaliteit van de restauratie, nieuwe sofftop en correcte Michelin banden heeft de gehele auto heeft een prachtige stijlvolle uitstraling.

Interior

Een foutloos interieur. Mooi, soepel leer op de stoelen en deurpanelen. Geen vermeldenswaardige gebruikssporen in het interieur. Origineel met een lederen hoes overtrokken houten stuurwiel. Alles keurig functionerend. Ook de schakelaars, hendels en klokken zijn mooi fris en goed werkend. Op de vloer keurige matten zonder slijtplekken of vuil. Zie hoe mooi de handrem- en versnellingspookhoes bijvoorbeeld zijn.

Interieur Jaguar E type Series II Roadster '69

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Ook de motorruimte van deze E type is een lust voor het oog, met name voor wie originaliteit van belang is. Geen overdreven gepolijste delen, alles mooi droog en origineel. Duidelijk is te zien dat de techniek geheel werd uitgebouwd ten tijde van de restauratie en daarna zorgvuldig werd teruggeplaatst. De techniek werd gereviseerd. De oliedruk is dan ook zeer goed, de motor rookt niet en loopt zeer stil en beschaafd rond. Alle slangen en overige onderdelen van het koelsysteem werden vernieuwd.
De kofferruimte bevat een nieuwe mat van het correcte materiaal en onder de laadvloer treft u een volwaardig reservewiel en het originele boordgereedschap. De bak van het reservewiel is ook mooi schoon en roestvrij. De spaakvelgen zijn foutloos en voorzien van zeer goede Michelin XVS banden.

Motor Jaguar E type Series II Roadster '69

History file

Zoals de meeste Jaguar E type's is deze auto in 1969 nieuw verkocht in de Verenigde Staten. Daar werd de auto door drie verschillende eigenaren zeer goed verzorgd en zelfs geklimatiseerd gestald in een collectie alvorens naar Europa te verhuizen in 2014. Ze werd gekocht door een ons bekende garagehouder die de auto geheel naar zijn kritische normen restaureerde, hij reed er vervolgens zeer regelmatig mee. Het onderhoud was dan ook gericht op dagelijkse inzetbaarheid. De auto is daarom klaar voor gebruik, behoeft geen (achterstallig) onderhoud of reparaties. Technisch en optisch in topconditie. Ze is een blikvanger met stijl en krijgt direct ieders attentie in onze showroom. De Jaguar E type is nog steeds stijgende in populariteit en derhalve ook een gezonde en ook nog eens leuke investering. Wordt afgeleverd inclusief algehele controle en onderhoudsbeurt. Geheel rijklaar dus.