Jaguar E-type Roadster Series III V12 '72 €79.950,-

For sale: Jaguar E-type Roadster Series III V12 '72 €79.950,-

I am interested in this car

Betreft Jaguar E-type Roadster Series III V12 '72 €79.950,-

Tell a friend about this car

About Jaguar E-type Roadster Series III V12 '72 €79.950,-
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 51,203   Bhp 272 pk
Year 1972   Engine capacity 5298 cc
Exterior colour British Racing Green   Engine configuration V12 met carburatie
Interior colour Antraciet/bruin/zwart   Engine number 7S10661LB
Upholstery Leer   Rims 15 inch spaakvelgen
0 - 100 km/u 6.8 sec   Wheels Dunlop
Top speed 217 km/u   Production numbers 7990
VIN number 1S22000   Other Gereviseerde motor.
Export/import service

Model history

Het resultaat van 10 jaar doorontwikkeling van de iconische E type resulteerde in 1972 uiteindelijk in de Series III. Een vergrote wielbasis stelde de ingenieurs in staat aanzienlijk meer binnenruimte te creëren. In combinatie met de grotere spoorbreedte nam het comfort toe, de toepassing van de V12 motor met veel vermogen en vooral veel koppel droeg hier nog extra aan bij. Het remsyteem werd sterk verbeterd en de auto kreeg standaard stuurbekrachtiging. De Series III biedt soepel, snel en comfortabel (cabrio)rijden in een sfeer die u terugvoert naar de tijd van het echte autorijden. Deze handgeschakelde versie vergroot dit gevoel nog verder. Ook grotere personen, die een Series I of II nauwelijks bewegingsruimte hebben, hebben nu een ruime zit. In 2004 al haalde ik deze Roadster uit Italië, de auto was daar in bezit van een familie waarvan opa in Amerika de eerste eigenaar was. Het was destijds een originele, roestvrije en zeer fraaie auto. Dat is de auto dankzij zorgvuldig gebruik en garage stalling nog steeds. 16 jaar bleef ze in het bezit van één Nederlandse eigenaar. Hij verbeterde de auto op een aantal belangrijke punten en liet bijvoorbeeld ook het cabriodak in stijl vernieuwen. Op leeftijd gekomen gebruikt meneer de auto nauwelijks meer dus mag ik haar in goede staat en aantrekkelijk geprijsd te koop aanbieden.

Equipment

Deze E type is voorzien van voorzien van airconditioning, stuurbekrachtiging, een verstelbaar stuur, getint glas,radio/cd, leer op de stoelen en een originele afdekhoes voor het cabriodak.

Exterior

De carrosserie is in bijzonder fraaie en goede conditie. Strak, gaaf en volledig roestvrij. De lakkwaliteit is hoog te noemen, zelfs bij de altijd warm wordende 'louvres' op de motorkap is de lak niet gescheurd.
De passingen zijn mooi symmetrisch, en dat is zeker niet bij iedere E type het geval. Keurig aansluitende en recht gemonteerde bumpers maken het geheel fraai af. Keurig chroom rondom en onbeschadigd glaswerk. De gehele carrosserie is vrij van beschadigingen of steenslag.

Interior

Het interieur is volledig origineel en in zeer mooie conditie. Duidelijk zichtbaar weinig en zorgvuldig gebruikt. Een fraaie smaakvolle combinatie met de exterieur-kleur van de auto. Het leer op de stoelen, die zijn voorzien van hoofdsteunen, is nog het originele en soepele leer uit 1972. Een duidelijke indicatie van het beperkte gebruik en de geringe invloed van zonlicht hier op. Dashboard en schakelaars schoon en goed functionerend. De donkergroene vloerbekleding is onbeschadigd en vrij van slijtsporen. Een zeer fraai en origineel geheel.

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de keurige en schone motorruimte treft u de originele 272pk sterke V12 motor met vier carburateurs. Het typeplaatje met motor, bak, chassis en bodynummer is origineel aanwezig. Niet overgerestaureerd en overdreven 'nieuw' gemaakt, alles mooi origineel en beperkt gebruikt. De kofferruimte is schoon en origineel, nieuwe mat aanwezig. Onder de laadvloer een volwaardig spaakwiel, gereedschapset en krik. De vier verchroomde spaakvelgen zijn mooi glanzend en vrij van weersinvloeden of beschadigingen. Vier zeer goede Dunlop banden hier omheen.

Motor Jaguar E-type Roadster Series III V12 '72 €79.950,-

History file

Deze E type werd in 1972 nieuw verkocht in Californië. In 1999 kwam de auto naar Italië waarna ik haar in 2004 kon kopen. De lak was dof en de auto verdiende een nieuwe laklaag. De basis was hard en schadevrij, louter om cosmetische redenen werd de auto destijds vakkundig nieuw gelakt. Het resultaat is nog steeds duidelijk zichtbaar prachtig. De auto is nu afkomstig van een klant die er serieus in investeerde. Zo liet hij bijvoorbeeld de motor en een belangrijk deel van de techniek reviseren en vernieuwen in 2014, facturen aanwezig. Dientengevolge een zeer goed rijdende E type, klaar voor een nieuw seizoen van genieten in vrijheid. Wordt geleverd incl. nieuwe APK en onderhoudsbeurt.