Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

For sale: Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

I am interested in this car

Betreft Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Tell a friend about this car

About Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 74,433   Bhp 105 pk
Year 1961   Engine capacity 1897 cc
Exterior colour Lakzwart   Engine configuration 4 cilinder lijn met Solex carburateurs
Interior colour Cartier   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 13 inch staal met MB wieldop
0 - 100 km/u 3.8 sec   Wheels Michelin
Top speed 171 km/u   Production numbers 25881
VIN number 1210401000583   Other Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model history

Zestig jaar terug was de Mercedes Benz 190SL dé Europese droomauto die de 'Swinging Fifties' belichaamde. De auto bood liefhebbers de mogelijkheid om de mondaine wereld waarbinnen de onbereikbare 300SL zich bewoog te betreden. Immers het design van en de sfeer in de 190SL vertoond grote overeenkomsten met de beroemde 300SL Roadster. Tegenwoordig is die met prijzen richting de miljoen euro nog onbereikbaarder geworden dan ze eind jaren vijftig al was. Bedroeg in de tijd van het economische 'wonderlijke' herstel de nieuwprijs van de 300SL al het dubbele van de 190SL, nu is dat afhankelijk van de conditie het vijf- tot tienvoudige. De waardestijging van de 190SL in de afgelopen jaren is in dat licht bezien zelfs nog bescheiden te noemen. Wellicht een goed moment om eens naar deze bijzondere SL te kijken. Er is een gerestaureerde hardtop bij de auto aanwezig.

Equipment

In de jaren vijftig was een uitgebreide optielijst nog niet aan de orde. Deze 190SL beschikt over een tijdcorrecte Becker Europa radio. Standaard was het met leer beklede interieur en de persenning in interieurkleur om het geopende cabriodak af te dekken.

Exterior

De carrosserie van deze 190SL valt zeer bijzonder te noemen. Waar bij veel, vaak matig gerestaureerde, exemplaren nieuwe bodemdelen en carrosseriedelen zijn ingelast is deze SL origineel. De auto is alleen overgespoten op een strakke en gave basis. Mooi en diep glanzend in de lak terwijl ze tegelijkertijd de sfeer van de jaren vijftig uitstraalt. Het chroom op de bumpers en rozetten is in perfecte staat, diep glanzend en geheel vrij van deukjes. Deuren, motorkap en kofferdeksel zijn van aluminium dus die roesten zeker niet. De softtop, alle rubbers, voorruit, spiegels, etc. alles nieuw.

Interior

Compleet vernieuwd interieur, uiteraard met correcte materialen. Alle meters werken en zijn eveneens gerestaureerd. Het prachtig vormgegeven dashboard is voorzien van het juiste klokje, nieuwe verchroomde spiegel, origineel wit stuur en perfect bekleed met leer. De complete tapijtset is nieuw, stoelen nieuw gevuld, kosten noch moeite werden gespaard.

Interieur Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De motorkap zou bij deze SL van glas mogen zijn, alles hieronder glanst u in de ogen. Compleet vernieuwde techniek. Motor, versnellingsbak, remsysteem, etc. alles nieuw. Vanzelfsprekend rijdt de auto uitstekend.

Motor Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

History file

Het betreft hier een origineel Nederlands geleverde SL. De laatste eigenaar kocht de auto al in 1999. In 2004 liet hij de auto compleet restaureren en reviseren. Geen detail gemist, geen voorbehoud gemaakt. Uitvoerig dossier met alle rekeningen aanwezig. Er is een door Mercedes uitgegeven Wagenkarte aanwezig waaruit de juiste kleurstelling en motor en baknummers blijkt.