Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco

For sale: Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco

I am interested in this car

Betreft Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco

Tell a friend about this car

About Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 144,461   Bhp 109 pk
Year 1986   Engine capacity 1997 cc
Exterior colour Rauchsilber Metallic   Engine configuration 4 cilinder lijn
Interior colour Zwart/grijs   Engine number Matching
Upholstery Stof   Rims 15 inch lichtmetalen velg
0 - 100 km/u 12.9 sec   Wheels Good Year
Top speed 180 km/u   Production numbers 268000
VIN number WDB1240801F027365   Other Fabrieks origineel.
Export/import service

Model history

Breng eens een bezoek aan uw lokale Mercedes Benz dealer en vraag er eens wat de best gebouwde Mercedes ooit is. De verkoper zal zeggen 'de nieuwste', de monteur zegt 'de W124'. Recent nog uitgeroepen tot 'best car ever made' wanneer het gaat over de bouwkwalteit en betrouwbaarheid, dat is de Mercedes W124 serie. Een echte Mercedes van vóór het computer- en plastic tijdperk. Goed voor een miljoen kilometers. Deze kan nog even mee dus. Het betreft hier een zeer bijzonder exemplaar, geheel origineel en zeer beperkt gebruikt. En hoe! Vaak kwam zo'n onverwoestbare W124 stationwagen uiteindelijk in handen van de lokale aannemer of stucadoor. Altijd starten, heerlijk rijdend, een laag benzineverbruik en toch dé ster voor op de motorkap maakt haar zeer geliefd. De liefhebber van de inmiddels klassieke W124 serie zoekt zo'n exemplaar uiteraard niet, toch is het eenvoudiger een mooie 911 uit die tijd te vinden dan een praktische gebruiksauto zoals deze T destijds bedoeld was. Geheel onverprutst en origineel, zo is deze 200T stationwagen fraai geconserveerd gebleven. Geen tweede van te vinden. Ook zakelijk zeer interessant gezien de aantrekkelijke bijtellingsregeling.

Equipment

Ook nog eens compleet uitgevoerd met elektrische ramen, airconditioning, elektrisch verstelbare spiegel, ruitenwisser achter, lichtmetalen velgen en fraaie dakrails.

Exterior

Geheel origineel, dat is bijna uniek te noemen. Nooit iets aan gespoten. Dus ongeval- en roestvrij. Geen noemenswaardige gebruikssporen, geen steenslag en zelfs op de bumpers geen beschadigingen. Zeldzaam, zeer zeldzaam.

Interior

Ook het interieur is geheel conform de lage kilometerstand. Nauwelijks te zien dat het gebruikt is. Mooie en goed zittende stoelen, geen instapsporen zichtbaar. Keurige vloerbekleding. Alle schakelaars, stuur en klokken onbeschadigd en fris. Nooit in gerookt. Een ware tijdmachine...

Interieur Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Keurig schoon en origineel. Zeer verzorgd. In de laadruimte zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. Het geheel lijkt nooit als zodanig gebruikt te zijn. Er is een uittrekbare afdekhoes en een hondenrek. Ook de velgen zijn keurig en er zijn uitstekende Good Year banden gemonteerd.

Motor Mercedes Benz 200T '86 bijzonder origineel, airco

History file

Afkomstig van de tweede eigenaar. Net zoals de eerste eigenaar een heer met een geboortejaar van voor de tweede wereldoorlog. Beiden heren lieten de auto zorgvuldig onderhouden, serviceboekje aanwezig.
In deze originele conditie een zeldzaamheid, zeker met zo'n lage kilometerstand. Daardoor ook zakelijk representatief te rijden met een bescheiden bijtelling. We rekenen het graag even met u door. En wanneer u de auto in de drie wintermaanden niet gebruikt is de wegenbelasting slechts een tientje per maand. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.