Mercedes Benz 300SL Roadster '87

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
For sale: Mercedes Benz 300SL Roadster '87
Proefrit aan huis is mogelijk!

I am interested in this car

Betreft Mercedes Benz 300SL Roadster '87

Tell a friend about this car

About Mercedes Benz 300SL Roadster '87
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 157,779   Bhp 188 pk
Year 1987   Engine capacity 2997 cc
Exterior colour Impala Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Bruin/beige/zwart   Engine number Matching
Upholstery Skai/stof   Rims 15 inch MB lichtmetaal
0 - 100 km/u 9.3 sec   Wheels Continental Sport Contact
Top speed 195 km/u   Production numbers 86000
VIN number WDB1070411A063483   Other Nieuw cabriodak.
Export/import service

Model history

De W107 serie van Mercedes Benz is inmiddels een zeer gewaardeerde klassieker die algemeen beschouwd wordt als één van de mooiste ontwerpen van het beroemde merk ooit. In menige Hollywoodfilm heeft de auto een hoofdrol, 'sterallures' zijn de auto aangeboren en in dit geval een positieve karaktertrek. De gehele serie kenmerkt zich niet alleen door de fraaie verschijning. Ze gelden ook als zeer betrouwbaar en comfortabel rijdend waarbij de laatst verschenen modellen (vanaf 1985) uit de serie, de 300 en 500SL als de best rijdende bekend staan. Gezien het lagere wagengewicht en zuinigere motor is de 300SL momenteel de meest gezochte. Nu is een autotype wat zich mag verheugen op steeds meer belangstelling vaak opgeleukt en opportunistisch geprijsd. U raad het al, zo niet deze 300 SL. Prachtige originele auto, afkomstig uit langdurig bezit. In bovengemiddelde conditie. Zeer goed rijdend. De automatische versnellingsbak schakelt soepel en bijna niet voelbaar op en terug. Een kenmerk van matig onderhoud aan een oudere Mercedes is bijvoorbeeld het duidelijk voelbare schakelen. De mooi rondlopende injectiemotor kan honderdduizenden kilometers mee. Dit bovengemiddeld fraaie exemplaar is nog geheel in de eerste lak, het is een zeer originele auto met ook overduidelijk die uitstraling. Het zwarte cabriodak is overigens wel recent vernieuwd. Vooral de latere versies van de W107 serie zijn modern rijdende auto's die daardoor zelfs zeer geschikt zijn voor regelmatig of dagelijks gebruik. Dankzij de lage bijtelling en wegenbelasting ook zakelijk zeer aantrekkelijk te rijden. Een van de fijnste kenmerken van een 300SL W107 is dat het een klassieker is zónder de nadelen van een klassieke auto. Cryptisch doch zeker waar.

Equipment

In 1987 kende Mercedes nog geen lange optielijsten om de kas te spekken. Wel was er bijvoorbeeld stoelverwarming, een armsteun in het midden, echt hout in het dashboard, een elektrisch bedienbare spiegel rechts, een originele Mercedes/Becker radio, cruise control, lichtmetalen velgen en een hardtop.
Later kreeg deze SL nog een neerklapbaar windscherm, zeer effectief!

Exterior

Een van de mooiste kleuren van Mercedes koos de eerste eigenaar in 1988, Impala Metallic. Uitermate stijlvol en passend op een SL. De auto heeft een prachtige uitstraling, de kleur combineert zeer mooi met het bijzondere interieur. De carrosserie heeft geen vermeldenswaardige gebruikssporen en blinkt uit in lakkwaliteit en strakheid. Nergens een deukje of zichtbare steenslag te ontdekken. De lak heeft ook een mooi briljante glans. De carrosserie is volledig schadevrij en origineel. Het cabriodak is nieuw. Ook de ruitjes zijn mooi transparant. De hardtop in de carrosseriekleur is eveneens mooi onbeschadigd en heeft een schone binnenhemel. Perfecte passingen, bumpers mooi recht en goed aansluitend op de auto. Al het glaswerk is onbeschadigd en origineel.

Interior

Ook het interieur van deze SL is in uitermate fraaie en originele conditie. Niets heeft de uitstraling van intensief gebruik. Het interieur weerspiegelt duidelijk het voor deze leelftijd geringe gebruik van de auto. De stoelen hebben geen instapsporen en de vorm is volledig origineel. De vloerbekleding is mooi schoon en de matten zijn onbeschadigd. Het met leer beklede stuur is mooi glad en strak, schakelaars allen fris en goed werkend. Er zijn in het geheel geen beschadigingen in het interieur. Vaak heeft een Mercedes uit deze periode een barst of scheur in het hout van de middenconsole, hier echt niet...Liefhebbers auto!

Interieur Mercedes Benz 300SL Roadster '87

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zeer frisse en schone motorruimte. Hier de sterke en zeer betrouwbare zes cylinder lijnmotor met injectie. Zuinig, sportief en toch comfortabel, dat is wat deze motor in de SL biedt. De techniek is duidelijk zichtbaar goed onderhouden. Geen achterstallige zaken. In de kofferbak alles mooi schoon en origineel. Onder de laadvloer een volwaardig reservewiel en het boordgereedschap. De vier lichtmetalen velgen zijn voorzien van uitstekende Continental Sport Contact banden.

Motor Mercedes Benz 300SL Roadster '87

History file

Europees geleverde auto in originele conditie, schade- en roestvrij. Nieuw gekocht in 1987 door de eerste Duitse eigenaar. Al in 1990 kwam de auto naar Nederland. Bij de auto aanwezig is het originele en gestempelde serviceboekje alsmede facturen van de Mercedes specialist. De laatste serie W107 is onder kenners geliefd om de relatief moderne rijeigenschappen en betrouwbaarheid. U kunt gerust Europa doorkruisen met deze heerlijke reisauto. De cabriokap laat zich eenvoudig openen en wegbergen. Een optioneel windscherm houdt u bijna volledig uit de wind en gesloten is de cabriokap stil en echt water/winddicht. Er is een forse kofferbak. Kortom niet alleen mooi, ook praktisch. Meer en meer liefhebbers hebben de positieve eigenschappen van de W107 serie ontdekt en dat maakt ze populair. Goed voor de waardeontwikkeling. En vooral leuk om te hebben en te rijden...Wordt afgeleverd met garantie, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.