Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-

For sale: Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-

I am interested in this car

Betreft Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-

Tell a friend about this car

About Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 100,378   Bhp 330 pk
Year 1988   Engine capacity 3298 cc
Exterior colour Marine Blu Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie en Turbo intercooler
Interior colour Lightgrey   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 16 inch Fuchs
0 - 100 km/u 5 sec   Wheels Continental Sport Contact
Top speed 278 km/u   Production numbers 1424
VIN number WP0ZZZ99ZJS050206   Other Zeer origineel, perfect onderhouden.
Export/import service

Model history

De Porsche 911 was één van de eerste serie-productie auto's uitgerust met een Turbo die ook echt commercieel succesvol was. Porsche was als eerste in staat de toepassing van een Turbo goed te cultiveren en stabiel bruikbaar te laten functioneren. Porsche gebruikte turbo's al eerder in de racerij en om deze gehomologeerd te krijgen voor dit doel werd er een serie van 400 stuks lichtgewicht 911's met Turbo gepland voor productie. In eerste instantie moest dit natuurlijk een lichtgewicht race-auto worden totdat de FIA besloot de regels voor toelating te wijzigen. De auto zou als zodanig met Turbo niet worden toegelaten en het ontwerp was rijp voor de prullenbak. Men bedacht dat het wellicht interessant voor Porsche en haar klanten zou kunnen zijn om de 911 op deze wijze ook als exclusieve supercar met topprestaties in de markt te zetten. De 911 Turbo was geboren. In eerste instantie met 3 liter motor en vanaf 1978 met een 3.3 liter motor en intercooler. Deze laatste versie was lang in productie, van 1978 tot 1989. In 1987 werd dit exemplaar nieuw verkocht in de USA. De auto werd in dat jaar na een afwezigheid van zes jaar geherintroduceerd in die markt. Door aangescherpte emissie-eisen bleef de Turbo daar al die jaren afwezig. Na slechts twee jaar in de USA gebruikt te zijn door een Air Force piloot nam hij de auto mee naar Europa. Technisch en optisch betreft het een Europese versie. Hier werd de auto slechts hobbymatig gebruikt bij mooi weer en perfect dealer onderhouden, later door een bekende Nederlandse Porsche specialist die van de eigenaar zonder voorbehoud zijn gang mocht gaan. Recente facturen geven aan dat de techniek in topconditie is. De auto heeft vooral een zeer originele uitstraling. Voor een groot deel eerste lak en absoluut schadevrij. Het zal niet eenvoudig zijn een échter exemplaar te vinden, ook de technisch staat van deze Turbo overtuigd hier.

Equipment

Mooi complete auto met o.a. airconditioning, elektrisch schuifdak, volledig elektrische stoelverstelling, derde ruitenwisser, etc.

Exterior

In donker marineblauw metallic uitgevoerde carrosserie. Volledig origineel, strak en schadevrij. Grotendeels eerste lak. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. Alles mooi sluitend, stickers op de juiste plaats en de lak vol glanzend. De kleurstelling maakt deze Turbo eerder stijlvol klassiek dan modern agressief.

Interior

Het interieur is zo goed als nieuw. Ondanks de lichte kleur leer is er geen vuil en nauwelijks een gebruiksspoor op te vinden. Geen instapsporen op de stoelen, soepel leer en perfect steunend. Fraaie vloerbekleding zonder gebruikssporen. Origineel stuur met onbeschadigd zwart leer. Nooit in gerookt. Ook alle schakelaars, klokken en hendels zijn mooi schoon en nog voorzien van de originele symbolen.

Interieur Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

Zichtbaar fanatiek onderhouden techniek. Originele motor in een mooi schone motorruimte. Geen olie of vetsporen. Alle fabrieksstickers op de juiste plaats. Schitterende conditie. Ook de kofferruimte, voorzien van zwarte velours bekleding lijkt ongebruikt. Boordgereedschap, compressor, thuiskomer en krik allen ongebruikt aanwezig. Stickers waar ze horen. De originele 16 inch 7 en 9J Fuchs velgen zijn als nieuw. Geen remstof ingevreten of parkeerschade. Vier uitstekende Continental SportContact banden daar omheen.

Motor Porsche 930 Turbo Coupe '88 100.000km €125.930,-

History file

In 2014 werd deze 930 door ons geimporteerd en geleverd aan de enige Nederlandse eigenaar, een Porsche verzamelaar met verstand van zaken. Een belangrijk deel van de waarde wordt bij een 930 bepaald door de aanwezigheid van een navolgbare historie en het uitgevoerde onderhoud. Een slecht onderhouden Turbo kan al snel flinke facturen van achterstallige zaken opleveren. Bij deze auto zijn aanwezig het chronologisch gestempelde onderhoudsboekje, een geboortecertificaat en bijvoorbeeld een factuur van groot onderhoud slechts 1500km terug. Deze turbo is dan ook in zeer goede conditie en overtuigd al rijdende iedere kritische koper. Wordt inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd.