Porsche 964 Carrera 2 Coupe manual '91 NL-auto

For sale: Porsche 964 Carrera 2 Coupe manual '91 NL-auto

I am interested in this car

Betreft Porsche 964 Carrera 2 Coupe manual '91 NL-auto

Tell a friend about this car

About Porsche 964 Carrera 2 Coupe manual '91 NL-auto
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 191,618   Bhp 250 pk
Year 1991   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Marine Blue Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Diep donkerblauw   Engine number Matching
Upholstery Leer   Rims 17 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 8.9 sec   Wheels Bridgestone
Top speed 260 km/u   Production numbers 16895
VIN number WP0ZZZ96ZMS406707   Other Origineel NLD auto, top!
Export/import service

Model history

De laatste luchtgekoelde Porsche met het wereldberoemde silhouet. De Porsche 964 kreeg als laatste de 'Torpedobuizen' mee aan de voorzijde met daarop de zo kenmerkende koplampen. Tegelijkertijd is de auto al wel voorzien van moderne zaken als stuurbekrachtiging, climat control en in de tweede versie zelfs uitgerust met airbag's. In een tijd waarin Porsche de productieaantallen van haar modellen verveelvoudigd is de luchtgekoelde versie een zeldzaamheid aan het worden. Zeker wanneer u zich een echt mooie, originele en een 911 als verantwoorde investering wenst is een dergelijke auto bijna de spreekwoordelijke 'speld in de hooiberg'. Begrijpelijk ook, sportauto's worden steeds klinischer en hoewel de prestaties verbeteren zijn ze niet altijd leuker om te rijden. De beleving in een luchtgekoelde Porsche 911 is groots en laat u vóelen hoe een sportieve auto rijdt, terwijl de 964 geen Spartaanse keihard geveerde auto is. Dit fraaie exemplaar is er een die de liefhebber zich wenst; schadevrij, voorzien van een compleet onderhoudsdossier met originele boekjes en veel rekeningen, origineel Nederlands geleverd en o.a. voorzien van climat control. Juist níet voorzien van een schuifdak, dat gewicht wil een echte stuurman niet boven het hoofd. Tot recent perfect onderhouden door een bekende Porsche specialist. Banden, remmen, algemeen onderhoud alles is up-to-date. En dan is ze ook nog strak stijlvol Marine Blue Metallic met diep donkerblauw leer en uiterlijk nog exact zoals de auto in 1991 de fabriek verliet.

Equipment

Compleet uitgerust met o.a. automatische climat control, electrische stoelverstelling, ruitenwisser achter, Blaupunkt radio/cd speler met afneembaar front, boordcomputer, airbags, originele 17 inch lichtmetalen velgen, etc.

Exterior

In stijlvol Marine Bleu Metallic uitgevoerde carrosserie zonder gebruikssporen. Altijd schadevrij gebleven dus met correcte passingen. Geen steenslag, geen parkeerschade aan de bumpers, geen deukjes in de deuren. De gehele auto heeft een uitstraling als was ze slechts een aantal jaren oud. In deze conditie heb ik er jaren geen meer gezien.

Interior

Het interieur lijkt dat van een vergelijkbare auto met 40.000km op de teller. Zeer zorgvuldig gebruikt en mooi origineel gebleven. Het donkerblauwe leer is vrij van slijtagesporen en nog mooi diep van kleur. Zelfs het stuur heeft nog mooi en glad leer zonder beschadigingen. Geen instapsporen op de stoelen. Keurige Porsche matten op de vloer. Alle schakelaars duidelijk afleesbaar en perfect functionerend. Nooit in gerookt.

Interieur Porsche 964 Carrera 2 Coupe manual '91 NL-auto

History file

Origineel Nederlands geleverde 964. De vorige eigenaren konden de verleiding weerstaan om geen andere niet originele spiegels of velgen te monteren. Deze 964 stond exact gelijk in de brochure van 1991. Altijd dealer of Porsche specialist onderhouden. Het keurig ingevulde serviceboekje laat een strikt onderhoudsverloop zien. Er is tevens een flink onderhoudsdossier aanwezig waarin de originele onderhoudsboekjes en voormalige eigenaren. Wordt afgeleverd met nieuwe APK, garantie en servicebeurt.