Porsche 993 Carrera 4S Coupe '96

For sale: Porsche 993 Carrera 4S Coupe '96

I am interested in this car

Betreft Porsche 993 Carrera 4S Coupe '96

Tell a friend about this car

About Porsche 993 Carrera 4S Coupe '96
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 163,726   Bhp 285 pk
Year 1996   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Polarzilver metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.3 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 270 km/u   Production numbers 6350
VIN number WP0ZZZ99ZTS313458   Other Zeer mooi en origineel.
Export/import service

Model history

Een echt originele Europees uitgeleverde 993 4S met een eerlijke achtergrond en sluitend onderhoudsverleden is inmiddels een zeldzaamheid geworden. Grote spoilers, dikke USA bumpers, geen historie, alles kom je tegen bij de zoektocht naar een échte. Zeer verheugd ben ik dan wanneer het lukt! Een in fraai Polar Zilver Metallic uitgevoerde, strakke en originele 4S die er bovendien uitziet alsof ze net de fabriek in Zuffenhausen verlaten heeft. Uiteraard betreft het dan ook een schadevrij exemplaar en is er een sluitende onderhoudshistorie. De 993 4S productie is naar hedendaagse normen extreem laag en tegelijkertijd wordt het algemeen gezien als de mooiste 993 uitvoering. En die beleving, dat motorgeluid, de bouwkwaliteit,die vijf klokken naast elkaar, het komt eenvoudigweg nooit meer. Ook de louter financieel gedreven kopers hebben dit inmiddels goed door en daar bent u, de echte liefhebber, het 'slachtoffer' van. Wel verstrekt dit gegeven u het beste alibi om er in te investeren. Bijkomend voordeel van dit '96 model is de verkorte schakelweg die Porsche in '95 en '96 modellen nog gebruikte waardoor de auto sportiever aanvoelt dan latere exemplaren. Kom rijden!

Equipment

Zeer compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, een elektrisch schuifdak, volledig elektrisch verstelbare stoelen met stoelverwarming, een ruitenwisser achter, derde remlicht, boordcomputer, comfortstoelen met raff leer, klasse III alarm, opklapbare armleuningen, etc.

Exterior

Mooie originele carrosserie in Polarzilver Metallic. Alle plaatwerk origineel. Perfecte passingen. Geen beschadigingen aan de carrosserie of bumpers. Correct sluitend schuifdak. Uitlaat met RVS sierstukken. Voorruit zonder steenslag. Een 4S met een zeer fraaie en originele uitstraling.

Interior

Het volledig in leer uitgevoerde interieur is onbeschadigd. Op de comfortstoelen soepel zgn. raff leer, ook op het leer van het dashboard geen beschadigingen. Vloerbekleding origineel, nette Porsche matten. Er is nooit gerookt in de auto. Mooi stuur met glad leer omkleed. Alle schakelaars en hendels in frisse en onbeschadigde conditie.

Interieur Porsche 993 Carrera 4S Coupe '96

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

De zeer verzorgde motorruimte bevat de originele Varioram motor. Schoon en ook hier zilvergrijs. De kofferruimte is schoon en onbeschadigd. Hier treft u het boordgereedschap, thuiskomer en verse accu.
De 18 inch Porsche Turbolook velgen zijn onbeschadigd en vrij van ingevreten remstof. Bijna nieuwe Michelin Pilot Sport banden daaromheen

History file

Nieuw in Duitsland verkocht. In 2002 door Theo Jansen Porsche ingevoerd en verkocht aan de enige Nederlandse eigenaar waar ik de auto van inruilde. Alle relevante documentatie is aanwezig en origineel. Veel facturen met gedetailleerde onderhoudsinformatie. De laatste 20.000km onderhouden door een bekende Porsche specialist. Daarvoor altijd dealer service gehad. Wordt afgeleverd met nieuwe APK en onderhoudsbeurt.