Porsche 993 Carrera 4S 143.000km

For sale: Porsche 993 Carrera 4S 143.000km

I am interested in this car

Betreft Porsche 993 Carrera 4S 143.000km

Tell a friend about this car

About Porsche 993 Carrera 4S 143.000km
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 143,744   Bhp 285 pk
Year 1996   Engine capacity 3598 cc
Exterior colour Black Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.3 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 270 km/u   Production numbers 6948
VIN number WP0ZZZ99ZTS310530   Other Zeldzame en gezochte 4S.
Export/import service

Model history

Een echt originele, Europees uitgeleverde 993 4S met een relatief lage kilometerstand is inmiddels een zeldzaamheid geworden. Grote spoilers, dikke USA bumpers, geen historie, alles kom je tegen bij de zoektocht naar een échte. Zeer verheugd ben ik dan wanneer het lukt! Een in fraai zwart metallic uitgevoerde, strakke en schadevrije 4S. Uiteraard betreft het dan een fraai origineel exemplaar waar geen zichtbare gebruikssporen op te ontdekken zijn, er is zelfs nauwelijks waarneembare steenslag. Ook de bumpers en velgen zijn in onberispelijke staat. De 993 4S productie is naar hedendaagse normen extreem laag en tegelijkertijd wordt het algemeen gezien als de mooiste 993 uitvoering. En die beleving, dat motorgeluid, de bouwkwaliteit,die vijf klokken naast elkaar, het komt eenvoudigweg nooit meer. Ook de louter financieel gedreven kopers hebben dit inmiddels goed door en daar bent u, de echte liefhebber, het 'slachtoffer' van. Wel verstrekt dit gegeven u het beste alibi om er in te investeren. Deze 993 onderscheidt zich van het gemiddelde aanbod. Zo is de auto volledig origineel, is de complete geschiedenis bij de auto inclusief recente onderhoudsfacturen en is de auto voorzien van interessante opties zoals bijvoorbeeld xenon verlichting. De originele boordmap met alle boekjes is uiteraard aanwezig. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, onderhoudsbeurt en garantie. Een zeldzaam mooie en zeer originele 4S waar u lastig een tweede van zult vinden. De dakantenne vervangen wij nog voor een korter minder opvallend exemplaar.

Equipment

Deze 993 Carrera 4S heeft volledig elektrisch verstelbare stoelen, een volledig met leer bekleed interieur, elektrisch schuifdak, ruitenwisser achter, xenon verlichting, comfortabel Raf-leer, stoelverwarming, elektrische ramen en boordcomputer.

History file

Deze 993 werd nieuw geleverd door een Duitse Porsche dealer. Tien jaar geleden had ik de auto al eens in de collectie, destijds verkocht ik de auto aan een inmiddels beroemde fotograaf/producent van Porsche fotoboeken. Hij ruilde de auto recent bij mij in nadat hij nog netjes onderhoud liet uitvoeren en nieuwe banden monteerde. Uit langdurig bezit is deze Porsche, in de meest gezochte kleurstelling, nu beschikbaar terwijl er slechts weinig fatsoenlijke exemplaren te koop zijn. Rijklaar in Warmond in de showroom.