Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '00

For sale: Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '00

I am interested in this car

Betreft Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '00

Tell a friend about this car

About Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '00
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 167,057   Bhp 300 pk
Year 2000   Engine capacity 3387 cc
Exterior colour Arktissilber metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Zwart   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims Porsche GT3 18 inch
0 - 100 km/u 5.2 sec   Wheels Michelin Pilot Sport
Top speed 280 km/u   Production numbers 24750
VIN number WP0ZZZZYS606142   Other Eerste lak, zeer origineel.
Export/import service

Model history

In 1997 verschijnt de eerste watergekoelde 911 ten tonele. Om het toegenomen motorvermogen goed te kunnen blijven koelen en o.a. als gevolg van steeds hoger gestelde emissie-eisen moest Porsche overstag. Het klassieke motorgeluid wat de luchtgekoelde motor voortbracht verdween, meer comfort door meer vermogen en een stillere motor kreeg men er voor terug. Dat zijn, in combinatie met de sterk verbeterde veiligheidssystemen, belangrijke voordelen bij vaker of zelfs dagelijks gebruik. De 996 kreeg zes airbag's mee en Traction Control werd leverbaar als optie. Verrassingen in het weggedrag op een nat wegdek worden hier bijna ongelimiteerd mee voorkomen. De 996 wordt in alle toonaangevende autobladen geprezen om zijn all-round bruikbaarheid. U rijdt er rustig met het verkeer mee naar de lokale Albert Heijn terwijl u twee uur later met meer dan 200km/u de Duitse Autobahn afknalt. En dat met een zeker gevoel. Tot het verschijnen van de 997 was de 996 niet voor niets de commercieel meest succesvolle 911 ooit. En anno nu biedt de 996 moderne sportauto-eigenschappen, 300pk motorvermogen, moderne veiligheidsvoorzieningen, een rijk uitrustingsniveau en die iconische uitstraling voor een relatief beperkte investering. Zeker wanneer de auto een bijzonder lage kilometerstand en fraaie 'als nieuw' uitstraling heeft als dit exemplaar. Eventueel zeer geschikt om zakelijk mee te rijden op basis van de bijtellingsregeling voor auto's van 15 jaar of ouder. Tesla of 911? Moeilijke keuze…?

Equipment

Zeer compleet uitgerust met o.a. een elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, automatische climat control, 18 inch GT3 lichtmetalen Porsche velgen, cruise control, boordcomputer, moderne digitale radio met navigatie, automatische Tiptronic-S versnelling met stuurbediening, soepel en comfortabel Raf leer op de stoelen, xenon verlichting, ruitenwisser achter, etc. etc.

Exterior

In de racekleur van Porsche uitgevoerde carrosserie, Arktissilber metallic. Er is geen kras of beschadiging op te vinden, de carrosserie heeft zelfs nog de originele eerste lak. De auto is dus altijd schadevrij gebleven. Geheel origineel. Garage gestalde auto dus nog mooi glanzende lak die weinig weersinvloeden heeft gekend. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerbeschadigingen. Deze 996 heeft GT3 velgen en optionele dorpels.

Interior

Keurig origineel en onbeschadigd interieur. Geheel in zwart leer uitgevoerd, ook op de deurpanelen en het dashboard fraai dubbel doorgestikt leer. Op de stoelen soepel en zacht zgn. Raf-leer wat een optie is. Ook hier geen instapbeschadigingen. Originele Porsche matten op de vloer. Alcantara hemelbekleding. Niet in gerookt. Alle schakelaars, klokken en hendels zijn mooi schoon en onbeschadigd. Het gehele interieur is conform de relatief lage kilometerstand in topconditie.

Interieur Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '00

History file

Al in 2003 kwam deze 996 Carrera 2 naar Nederland. Ze is altijd dealer of Porsche specialist onderhouden, er staan bijna meer onderhoudsstempels in het serviceboekje dan er in passen. Keurig verzorgd allemaal. Een 996 in de originele lak komt echt nauwelijks meer voor, zegt veel over het zorgvuldige gebruik. Bij de auto zijn alle originele boekjes, boordmap en complete sleutelset. De auto wordt rijklaar afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.