Porsche 997 Carrera 4S Mk2 Coupe PDK '09 90.000km €65.997,-

For sale: Porsche 997 Carrera 4S Mk2 Coupe PDK '09 90.000km €65.997,-

I am interested in this car

Betreft Porsche 997 Carrera 4S Mk2 Coupe PDK '09 90.000km €65.997,-

Tell a friend about this car

About Porsche 997 Carrera 4S Mk2 Coupe PDK '09 90.000km €65.997,-
Fields marked with '*' are required

View all Porsches in stock

Specifications

Mileage 90,322   Bhp 385 pk
Year 2009   Engine capacity 3798 cc
Exterior colour Seal Grey Metallic   Engine configuration 6 cilinder boxer met injectie
Interior colour Tabacco   Engine number Matching
Upholstery Volledig in leer   Rims 19 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5.8 sec   Wheels Pirelli PZero
Top speed 297 km/u   Production numbers 13856
VIN number WP0AB29999S721365   Other Echt in topconditie, liefhebbers auto.
Export/import service

Model history

In 2008 diende zich een face-lift van de zo succesvolle Porsche 997 aan. Optisch beperkte zich dat alleen tot andere lichtunits en een kleine details in het interieur. Veel spectaculairder nieuws was dat Porsche voor het eerst in een serie geproduceerde 911 de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling ging toepassen. In feite is de 997 voorzien van twee gezamenlijk gemonteerde semi-automaten die op afstand met de hand middels knoppen op het stuur te bedienen zijn en ook allebei een koppeling hebben. Vandaar de afkorting PDK die staat voor Porsche Doppel Kupplung. De tweede bak zet de opvolgende versnelling waarin de eerste bak staat vast klaar middels de dubbele koppeling terwijl de ene koppeling ontkoppeld en de ander koppelt. Hierdoor zijn de schakeltijden voor het eerst sneller dan wanneer men handmatig schakelt. De tot dat moment gebruikte Tiptronic automaat was een conventionele automaat met een koppelomvormer die flink wat energie gebruikte dus voelbaar snelheid inleverde. Met de PDK techniek behoorde dat ook bij automatisch rijden tot het verleden. Ook de motor werd gemodificeerd, de inhoud werd vergroot, waarbij het vermogen steeg naar 385pk in de S versie, en het onderstel werd verbeterd. Zo kreeg de PDK auto het instelbare sportonderstel met Active Suspension Management wat ook de GT3 destijds had en werd het uitlaatsysteem herzien voor een sportievere klank. Kortom het loont om te investeren in een tweede serie 997 mét PDK. Economisch slim is het dan om een PDK auto uit het eerste jaar te nemen. Wanneer het dan ook nog de fraaiste Carrera 4S variant met de bredere Turbo carrosserie is likt menig liefhebber zijn vingers af. Tel hier dan ook nog eens de uitgebreide optielijst en aantrekkelijke kilometerstand bij op, uw ideale 911 staat wellicht bij ons.

Equipment

Zeer compleet uitgevoerd met o.a. automatische climat control, Porsche Active Suspension Management, Porsche Stability Management, boordcomputer, automatische PDK versnellingsbak, 19 inch optionele Carrera 4S velgen, BiXenon verlichting, een volledig in leer uitgevoerd interieur, Porsche Communication Management met DVD navigatie en CD wisselaar, verstelbaar sportstuur met radio/telefoon bediening, elektrisch schuifdak, elektrisch verstelbare sportstoelen, Bose soundsysteem met subwoofer, xenon verlichting, verlichte logo's in de dorpels, etc.

Exterior

In zeldzaam en stijlvol Seal Grey Metallic uitgevoerde carrosserie, volledig origineel en schadevrij. Geen enkel zichtbaar gebruikssporen of vermeldenswaardige steenslag. Mooie lakkwaliteit met diepe glans. Zelfs de in de wagenkleur meegespoten bumpers hebben geen beschadigingen of parkeervegen. De indrukwekkende brede heupen zijn voorzien van originele en onbeschadigde steenslagstickers. Al het glas is origineel en vrij van steenslag. Een bijna 'als nieuw' ogende goed verzorgde Carrera 4S, dat is duidelijk zichtbaar.

Interior

Het interieur van deze 4S is bijzonder, geheel met tabacco leer bekleed en optioneel voorzien van een middentunnel in de carrosseriekleur. Zie op de foto's hoe mooi soepel leer er op de stoelen aanwezig is. Ook op het dashboard en deurpanelen is deze 4S voorzien van leer met dubbele doorgestikte afzetting. Op de vloer keurige originele Porsche matten. Alle bedieningsknoppen, schakelaars en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Ook het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Er is nooit gerookt in deze auto. Als geheel presenteert het interieur zich als was het slechts enkele jaren gebruikt.

Interieur Porsche 997 Carrera 4S Mk2 Coupe PDK '09 90.000km €65.997,-

History file

Zoals het hoort beschikt deze 997 4S over de complete servicehistorie, netjes afgestempeld in het originele boekje. De auto is tot zeer recent onderhouden door de Porsche dealer en een bekende specialist. Banden, remmen en vloeistoffen zijn allen dik in orde, uiteraard krijgt de auto voor aflevering een algehele controle, een nieuwe APK mee en een onderhoudsbeurt mee. Reservesleutel present. Kortom deze 4S staat zonder bijkomende kosten rijklaar bij ons in de showroom.