Range Rover Classic '81 Tuscany blue

For sale: Range Rover Classic '81 Tuscany blue

I am interested in this car

Betreft Range Rover Classic '81 Tuscany blue

Tell a friend about this car

About Range Rover Classic '81 Tuscany blue
Fields marked with '*' are required

View all 'more special cars' in stock

Specifications

Mileage 20,154   Bhp 156 pk
Year 1981   Engine capacity 3532 cc
Exterior colour Tuscany Blue   Engine configuration V8 met carburatie
Interior colour Biscuit   Engine number Matching
Upholstery Stof/skai   Rims 16 inch staal
0 - 100 km/u 16.6 sec   Wheels Good Year Wrangler
Top speed 155 km/u   Production numbers 317615
VIN number LHABV2AA107933   Other Zeer origineel en mooi, goede techniek.
Export/import service

Model history

Het origineel. 'A Car for all reasons' was de marketing slogan waarmee de Range Rover in 1970 in de markt werd gezet. Comfortabel, praktisch en dankzij de grote bodemvrijheid geschikt voor bijna ieder terrein. Het succes van dit concept heeft zich inmiddels wel bewezen, kijk maar eens om u heen op 's lands wegen. Hoewel die glanzende prestigeobjecten steeds minder van doen hebben met het origineel. De recreatief bedoelde off-roader die je ook voor dagelijks vervoer kon inzetten werd daar ook vaak echt voor gebruikt. Tegenwoordig zal 'een Vogue' niet zo snel meer de weg verlaten. Dit exemplaar is daar overigens niet voor gebruikt getuige de maagdelijke onderzijde en chassis van de auto. Wel leuk om te weten dat het kan. Deze klassieke Range Rover is eventueel zeer geschikt voor dagelijks gebruik, de huidige conditie van deze bijzonder originele Range Rover geeft evenwel blijk van het tegenovergestelde. In het geheel weinig gebruikt en met veel zorg omringt. Ze rijdt 'als nieuw' en is mede dankzij het gebruik van een door het Amerikaanse Buick ontworpen V8 ook echt bedrijfszeker. Latere versies zijn daar als gevolg van veelvuldige complexe electronica toepassingen en luchtvering wat minder goed in… Een Range Rover uit 1981 in deze originele onverpruste conditie is een bijzonderheid, het is immers geen exclusieve sportauto die meestal in een garage verdween. Een rijdend bankstel met tal van praktisch nuttige toepasbaarheden treft u eerder in een moe gestreden conditie na zoveel jaren dan in deze frisse staat. Het origineel, met drie deuren, is bijna altijd het mooist, zie hier het bewijs. In deze conditie na veertig jaar maakt ze nóg mooier.

Exterior

De Italiaanse herkomst van dit exemplaar staat garant voor een droog, hard dus roestvrij chassis. Ook de aluminium carrosserie is vrij van corrosie. De kleurstelling is zeer toepasselijk Tuscany Blue, waar ze nieuw geleverd werd. Deze Range Rover is afkomstig uit een 'droge' landklimaat omgeving wat heeft gezorgd voor de conservering van het plaatwerk en chassis. In Noord Europa was het leven van deze RR geheel anders gelopen. Daarom is dit exemplaar zo interessant. De motor kun je reviseren of vervangen, een slechte carrosserie is het einde van de auto. In ieder geval loont het niet om een Range Rover goed te restaureren dus opgeknapte exemplaren zijn vaak niet interessant. Het lakwerk van deze auto is prachtig, het heeft een mooi diepe glans en is vrij van deuken of krassen. Correcte passingen, alles mooi recht en licht sluitend. Ook de kwetsbare bumpers zijn vrij van parkeervegen en staan mooi recht op de auto. De originele uitstraling van de auto is geheel bewaard gebleven.

Interior

Een ware tijdmachine, stap in en het is 1981. Niets in het interieur is veranderd of versleten. De mooi originele velours bekleding die na verloop van tijd vaak uitgedroogd kapot gaat is hier nog in topconditie. De stoelen hebben nog de oorspronkelijke vorm. Op de vloer de originele bekleding. Deurpanelen, dashboard, hemel en achterbank zijn allen onbeschadigd en mooi. Alle schakelaars, klokken en hendels zijn mooi schoon en correct werkend. Er is nooit gerookt in deze Classic.

Interieur Range Rover Classic '81 Tuscany blue

History file

In 1981 nieuw verkocht in midden-Italië. Duidelijk zichtbaar bijzonder weinig gebruikt en al helemaal niet voor zwaar werk. Altijd garage gestald. Schade- en roestvrij. Gekocht door een Nederlandse liefhebber van een Italiaanse verzamelaar die er alleen 'een rondje mee om de kerk reed'. Bij aankomst in Nederland bleek de auto nauwelijks slijtage te vertonen echter wel achterstallig onderhoud. Dit werd door een specialist geheel up-to-date gemaakt. Remmen, schokdempers, dynamo, hoofdremcilinder, etc. nieuw. Facturen aanwezig. De auto heeft in een aantal autobladen gefigureerd waarvan exemplaren voorhanden alsmede meerdere boeken en andere documentatie van en over de auto. Rijklaar inclusief Nederlands kenteken in onze showroom doorlopend te bezichtigen.