Alfa Romeo 2000 Spider '74

Te koop: Alfa Romeo 2000 Spider '74

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Alfa Romeo 2000 Spider '74

Deze auto doorsturen

Betreft Alfa Romeo 2000 Spider '74
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 72.187   Vermogen 130 pk
Bouwjaar 1974   Cilinderinhoud 1962 cc
Kleur exterieur Giallo Prototipo   Motor configuratie 4 cilinder lijn met carburatie
Kleur interieur Nero   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch Campagnolo
0 - 100 km/u 9,2 sec   Banden Negotiator
Topsnelheid 190 km/u   Productieaantallen 83396
Chassisnummer AR3046334   Overig Zeldzaam mooie carrosserie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Coda Tronca? Was dat de eerste eigenaar? Hoor ik u denken. Da's Italiaans voor 'recht afgesneden achterkant'. Of in goed Duits Kamm-Heck. Bent u daar nog? Even verklaren, Wunibald Kamm was een Duitse ingenieur in de autoindustrie gespecialiseerd in aerodynamica. Hij had in de jaren dertig van de vorige eeuw al uitgevonden dat achter een auto als gevolg van vormgeving een voor de wegligging nadelige turbulentie kon ontstaan. Door nu de achterzijde recht af te snijden voorkwam Wunibald's idee turbulentie en werd dus het weggedrag, vooral op hoge snelheid, verbeterd. De voorganger van de Alfa Spider met Coda Tronca had een ronde achterzijde en de nogal revolutionaire kaarsrechte verandering kreeg daarom deze fraaie bijnaam. Later werd daar voor nóg meer neerwaartse druk en om de auto 'moderner' te laten lijken nog een opstaande rubber spoiler aan toegevoegd echter dat maakte de auto bepaald niet mooier. De Alfa Spider uit begin jaren zeventig biedt de ultieme combinatie van sfeer en rijplezier, en dan kan het dak ook nog open. De in het geval van een 2 liter 130pk sterke motor, gekoppeld aan een uitermate soepel schakelende vijf-bak, geeft de auto een comfortabel en tegelijkertijd sportief karakter mee. Het unieke en zo herkenbare motorgeluid is, vooral met geopende cabriokap, een groot deel van de lol. Een en al Italiaanse sfeer om van te genieten, zo begrepen geraffineerd ook. Ergonomisch, praktisch en technisch uitermate doordacht en slimmer ontworpen dan je in eerste instantie denkt. Daarom rijdt u er zonder problemen zo mee naar Bella Italia! Rondje om de kerk gaat dus zeker goed.

Exterieur

In één woord prachtig! Volledig originele, harde, droge, roest- en schadevrije carrosserie. Feitelijk zonder beschadigingen en met een mooi diepe glans in de uniforme Giallo Prototipo lak. Mooie passingen, alles perfect sluitend. Het cabriodak is nog origineel, het ruitje mooi transparant. Deze Spider is zichtbaar weinig gebruikt. Geen zwaar leven gehad, aan de bodem te zien alleen bij mooi weer gereden. De bumpers zijn praktisch onbeschadigd en staan mooi recht op de auto. Glas, chroom, lak, alles echt mooi.

Interieur

Het interieur verdient al even veel lof. Keurig onbeschadigde stoelen, dashboard en deurpanelen. De vloermatten zijn een keer vernieuwd en nog zeer mooi. Het stuur is van echt hout en onbeschadigd. Alle meters, schakelaars en hendels goed werkend en mooi schoon. Het geringe gebruik ziet men hier ook weer terug.

Interieur Alfa Romeo 2000 Spider '74

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte is misschien nog wel het beste te zien hoe zorgvuldig deze Spider werd gebruikt. Het lijkt eerder een motorruimte van een paar jaar oude occasion dan een klassieke auto uit 1974. Let op de details als waterzakje, slangen, nieuwe dynamo, gepolijst kleppendeksel, nieuwe slangen, accu en bougiekabels. Er is een aanzienlijke factuur aanwezig van uitvoerig onderhoud wat de auto ook recent nog kreeg. De originele Campagnolo velgen zijn zo goed als onbeschadigd.

Motor Alfa Romeo 2000 Spider '74

Service geschiedenis

Deze 2000 Spider werd nieuw uitgeleverd in de USA. Een aantal jaren terug kwam ze vanuit het droge Californië terecht bij een Deense verzamelaar, deze klant van ons ruilde de auto in op een kostbare Ferrari zodat ze nu aantrekkelijk geprijsd aangeboden wordt. De strakke, gave en roestvrije carrosserie is uiteraard de grote plus van deze Alfa, dit is namelijk vaak anders. Als dan ook nog het interieur mooi onbeschadigd is en de techniek dik in orde mogen we van een bijzonder exemplaar spreken. Ook deze Spider wordt keurig rijklaar afgeleverd inclusief garantie en onderhoudsbeurt zonder bijkomende kosten.