Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality

Te koop: Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality

Deze auto doorsturen

Betreft Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 176.141   Vermogen 426 pk
Bouwjaar 2000   Cilinderinhoud 5935 cc
Kleur exterieur Grasmere Blue Met.   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Parchement / donkerblauw   Motor nummer AM2/00697
Bekleding Volledig in leer   Velgen 18 inch AM velgen
0 - 100 km/u 5 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 298 km/u   Productieaantallen 1477
Chassisnummer SCFAB2230YK300673   Overig Zeldzaam mooi en echt exemplaar.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Bij introductie volgens velen de mooiste auto ter wereld. De iconische Aston Martin DB7. Een ontwerp van de toen nog onbekende Schot Ian Callum die later meer faam zou verwerven met o.a. de Vantage V8. Onderhuids werd gebruik gemaakt van een platform wat destijds al de nieuwe Jaguar F-type zou moeten worden. Het Amerikaanse Ford was eigenaar van zowel Jaguar als Aston Martin. Omdat men het tijd vond geworden de Aston fabriek eindelijk eens winstgevend te maken middels een 'volumemodel' werd de F-type gecanceld om als basis te dienen voor de DB7. Nu zijn 7000 exemplaren (waarvan slechts 1477 met de V12 motor) bepaald geen groot volume in de industrie, het is wel een indicatie voor de mate van succes van de DB7 voor Aston Martin. Het merk maakte tot de DB7 verlies als gevolg van de beperkte productieaantallen. De DB7 keerde het tij, uiteraard niet ten onrechte. Een prachtige GT, technisch ontworpen door Tom Walkinshaw Racing waar zelfs Sir Jackie Stewart nog meewerkte aan het project en gewoon geschikt voor dagelijks gebruik. Dat maakt de DB7 nu een gezochte liefhebbers-auto.
De ultieme DB7 werd in 1999 op de Autoshow in Genève geintroduceerd, voorzien van een krachtige en uitermate soepele 12 cilinder 5.9ltr motor. In de laatste vier productiejaren van de DB7 rolde 1477 Vantage modellen van de band. Het hier aangeboden exemplaar verdient extra waardering op basis van de zeer solide achtergrond van de auto, bovendien presenteert deze Vantage zich als een auto van slechts enkele jaren oud. Het is bijna onvoorstelbaar hoe zuiver en 'nieuw' deze Aston oogt, overduidelijk is ze overladen met zorg en aandacht. Schriftelijk bewijs hiervan is het lijvige dossier wat bij de auto aanwezig is. Vanaf de levering in mei 2000 door Kroymans Aston Martin is de volledige onderhoudshistorie gedocumenteerd. Iedere factuur is aanwezig evenals de productiekaart en afleverpapieren. In 2019 werd de auto door Brooks verkocht aan een Duitse klant van ons, deze ruilde de auto bij ons in op zijn jongensdroom een bijzondere Porsche 356. Deze Duitse klant is een van de meest zorgvuldige uit onze klantenkring, zie het dossier en vooral de foto's van de auto. Dit exemplaar is een goed voorbeeld van hoe goede zorg een 'oudere' supercar in topconditie kan houden. Duidelijk zichtbaar is, én al rijdend voelbaar, hoe zorgvuldig deze Aston Martin werd behandeld. Een stijlvolle gentleman GT die u met de juiste zorg nog zeer veel rijplezier gaat bieden.

Uitrusting

Uiteraard voorzien van alle destijds leverbare luxe. Er is o.a. automatische climat control, volledig elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, radio/cd speler, centrale deurvergrendeling, verstelbaar stuur, elektrische ramen, etc.

Exterieur

In zeldzaam Grasmere Blue (niet cashmere) metallic uitgevoerde carrosserie in prachtige conditie. Vrij van gebruikssporen. Alles origineel en schadevrij. Optisch overtuigd de auto direct. Correcte passingen, bumpers mooi recht en strak aansluitend op de carrosserie. Al het glas origineel en onbeschadigd. De subtiele chroom delen zijn eveneens mooi en zonder weersinvloeden. De 'autoverkoper' roemt de auto hier terecht om haar 'nieuwstaat'.

Interieur

Mooi en origineel interieur, volledig in twee kleuren leer uitgevoerd. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen. Mooi Parchement (crème) en diep donkerblauw gecombineerd op de stoelen en het dashboard. Keurig schone en goed functionerende schakelaars. Stuurwiel onbeschadigd, voorzien van zwart leer. Aluminium inleg op het dashboard en deurpanelen onbeschadigd. Niet in gerookt. Goed steunende en origineel gevormde stoelen. Alles in liefhebbers-conditie.

Interieur Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Uiteraard voorzien van de originele 12 cylinder 5.9ltr motor in de zichtbaar verzorgde motorruimte.
Alle fabrieksplaatjes en stickers nog aanwezig. Geen enkel olie- of vetspoor. De kofferbak lijkt ongebruikt. Complete set boordgereedschap treft in de thuiskomer. De 18 inch speciaal voor de DB7 ontworpen velgen zijn vrij van parkeerschade en voorzien van uitstekende Bridgestone banden.

Motor Aston Martin DB7 Vantage '00 collector quality

Service geschiedenis

Zoals de productiekaart aangeeft verliet deze DB7 in april 2000 de fabriek in Gaydon. Ze werd afgeleverd door Aston Martin Kroymans in Hilversum. Een volledig onderhoudsverslag is zichtbaar op een van de foto's. In 2019 werd de auto door Brooks verkocht aan een Duitse klant van ons, slechts 5.000km terug werd door Brooks groot onderhoud uitgevoerd waarbij bijv. alle remschijven en blokken werden vernieuwd. Ook in Duitsland werd de auto minitieus onderhouden, hiervan zijn eveneens tot zeer recent rekeningen aanwezig. Zelden zagen wij een (sport)auto op leeftijd in deze optische en technische conditie. Laat de foto's spreken.