BMW 318i E30 Cabriolet '91 72.000km

Te koop: BMW 318i E30 Cabriolet '91 72.000km
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW 318i E30 Cabriolet '91 72.000km

Deze auto doorsturen

Betreft BMW 318i E30 Cabriolet '91 72.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 71.450   Vermogen 113 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 1796 cc
Kleur exterieur Lagunengrün Metallic   Motor configuratie 4 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch BMW lichtmetaal
0 - 100 km/u 12 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 187 km/u   Productieaantallen 24706
Chassisnummer WBABA51030EJ31313   Overig Zeer mooi en origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Inmiddels heeft de E30 serie van BMW de status van klassieker verworven. Originele en gave exemplaren zijn gezocht en dat gegeven stuwt de waardeontwikkeling op. Met name de zeldzamere exemplaren als Coupe's en Cabriolet's met lage kilometerstanden zijn inmiddels verzamelwaardig. De populariteit van het model dankt het met name aan de beroemde bouwkwaliteit en het nog echt pure BMW rijden wat deze auto biedt. Geen computers, elektronische ingrepen of een ontwerp wat vriendelijker voor een geschepte voetganger is dan voor het auto-minnende oog. Gemiddeld werden ze uiteraard verkocht als dagelijks vervoersmiddel, een lage kilometerstand en onverprutste originaliteit is dus lastiger te vinden dan wanneer het een exclusieve sportwagen betreft. Overigens werden er een relatief bescheiden aantal 318i Cabriolet's gebouwd (24.706) en daar rijden er niet bijzonder veel meer van rond. Zeker niet met een origineel en fraai sport-interieur zoals dat ook in de beroemde M3 werd geleverd. In sterk en strak zwart buffelleer zonder gebruikssporen, dit geeft het geringe en zorgvuldige gebruik goed weer. Het hier aangeboden exemplaar is een fraai originele auto met een eveneens origineel interieur. De auto rijdt als nieuw en is klaar voor jarenlang zorgeloos rijplezier.

Uitrusting

Deze 318i Cabriolet heeft vier elektrische ramen, stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling, fraaie multi verstelbare sportstoelen en een radio/cd met afneembaar front. Gelukkig geen elektrisch dak, iedere kenner weet dat BMW zelf inmiddels een ombouwkit van elektrisch naar handbediend aanbiedt vanwege het falen van het elektrische dak.

Exterieur

De carrosserie is volledig origineel, roest- en schadevrij. In fraai Lagunegrün Metallic gecombineerd met een contrasterende cabrioletkap. Alle plaatwerkdelen sluiten perfect en licht sluitend aan. De bumpers in carrosseriekleur zijn onbeschadigd en staan mooi recht op de auto. Een fraai en origineel geheel, zoals BMW haar in de folder aanbood. Ook de cabrioletkap is origineel en vrij van gebruikssporen.

Interieur

Het interieur is een bijzondere vermelding waard. Geheel origineel en onbeschadigd. Zelfs de instapzijden van de perfect zittende sportstoelen hebben geen slijtageplekken. Dankzij het geringe gebruik is de steun van de stoelen nog als nieuw. De vloerbekleding is onbeschadigd en mooi schoon. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn mooi schoon en functioneren zoals het hoort. Er is nooit gerookt in deze 318i.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De 113pk sterke én zuinige lijnmotor met injectie is mooi schoon en loopt zijdezacht rond. Geen oliesporen, vreemde geluiden of sterk rokende uitlaat. Zichtbaar goed onderhouden. Alles origineel. In de kofferruimte is eveneens alles mooi schoon en onbeschadigd. Onder de laadvloer een volwaardig ongebruikt reservewiel. In de kofferklep is de gereedschapsset compleet en ongebruikt. De velgen zijn vrij van beschadigingen en zo goed als nieuw, zeer goede banden van Michelin.

Motor BMW 318i E30 Cabriolet '91 72.000km

Service geschiedenis

Nieuw geleverd in 1991. Afkomstig van de tweede eigenaar. De auto is altijd garage gestald geweest en alleen voor mooi weer gelegenheden gebruikt. Een mooie, roestvrije E30 Cabriolet met een aantrekkelijke kilometerstand is een zeldzaamheid die u nog veel betrouwbaar rijplezier gaat bezorgen. Wordt keurig rijklaar inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd.