BMW Schnitzer ACS Z4 Cabriolet '03

Te koop: BMW Schnitzer ACS Z4 Cabriolet '03

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft BMW Schnitzer ACS Z4 Cabriolet '03

Deze auto doorsturen

Betreft BMW Schnitzer ACS Z4 Cabriolet '03
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 139.560   Vermogen 295 pk
Bouwjaar 2003   Cilinderinhoud 2979 cc
Kleur exterieur Black Sapphire Metallic   Motor configuratie 6 cylinder lijn met inj. en charger
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 19 inch BMW lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,3 sec   Banden Dunlop SportMaxx
Topsnelheid 250 km/u   Productieaantallen 120
Chassisnummer WBABT51060LR84939   Overig Echte stuurmans auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

AC Schnitzer is een Duits bedrijf wat zich heeft toegelegd op het verbeteren van de toch al niet geringe prestaties en het weggedrag van BMW's. Niet middels een ondoordachte spoiler of stickerset, het bedrijf biedt serieus ontworpen techniek voor vermogens toename en sportievere rijeigenschappen. Zo werd er samen met BMW Motorsport voor de destijds snelste variant van de Z4 een Supercharger ontwikkeld die het motorvermogen met maar liefst 70pk deed toenemen tot bijna 300pk. Om dat vermogen verantwoord op de weg te houden werden zowel het onderstel, remmen en downforce sterk verbeterd. In diverse stadia en met vele opties kon men de Z4 doorontwikkelen tot de ultieme rijmachine. Een standaard Z4 uit de beginjaren van dit type was ontworpen voor de gemiddelde gebruiker, voor wie het maximale uit het chassis wil halen was er de Schnitzer ACS Z4 Roadster. Dit exemplaar werd o.a. voorzien van een zgn. Supercharger die het vermogen fors liet toenemen, grote Mov'it remmen, short-shift schakelkit, 19 inch BMW Performance velgen en een spoilerkit die moest helpen om al dit geweld veilig op de weg te houden. Minder prestatie beïnvloedende zaken, echter niet minder leuk, zijn de digitale versnellings-aanduiding bovenop de pook en het rijk aangebrachte carbon in de cabine. Niet zomaar over het originele materiaal geplakt, degelijk als gewichtbesparend aangebracht op de middenconsole, dashboard, stuur en deurpanelen. Op de foto's ziet een geoefend oog nog meer interessante extra's die AC Schnitzer monteerde. De enthousiaste eerste eigenaar die destijds de fa. Schnitzer haar gang liet gaan telde meer dan €20.000,- bij zijn Z4 op, daar kreeg hij dan ook wel een zeer sportieve en exclusieve BMW voor terug. Nu in bijna dezelfde uitstekende conditie en relatief weinig afgelegde kilometers te koop voor een aanzienlijk aantrekkelijkere prijs.

Uitrusting

Door BMW al voorzien van automatische climat control, stoelverwarming, boordcomputer, elektrisch cabriodak met glazen achterruit, BMW audiosysteem, zwart leer, verstelbaar stuur, traction control, etc.

Exterieur

In Black Sapphire Metallic uitgevoerde carrosserie zonder ook maar één vermeldenswaardig gebruiksspoor. Deze ACS Z4 is zichtbaar een echte, in het geheel niet zwaar gebruikte liefhebbers auto. Er is zelfs geen steenslag. Uiteraard is de auto altijd schadevrij gebleven. Alles echt mooi origineel.

Interieur

Ook het interieur is min of meer onberispelijk. De stoelen hebben de originele vorm, soepel leer zonder slijt- of instapsporen. Geen gebruikssporen op het dashboard, hendels of deurpanelen. Keurige AC Schnitzer matten op de vloer.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Duidelijk zichtbaar in de motorruimte is het werk van AC Schnitzer, de prominent aanwezige Charger is hier het meest opvallende bewijs van. Tevens is er een extra stabilisator tussen de veerpoten aangebracht. Ook in de motorruimte is alles mooi schoon en origineel. De kofferruimte lijkt ongebruikt. Velgen en banden zijn eveneens foutloos.

Motor BMW Schnitzer ACS Z4 Cabriolet '03

Service geschiedenis

Nieuw verkocht door een Duitse BMW dealer in 2003. De auto is in Duitsland altijd door de BMW dealer onderhouden. In 2013 kwam de auto naar Nederland en had hier slechts één eigenaar alvorens ze bij ons kwam. In 2018 verkocht aan een van onze liefhebber-klanten die de auto door ons zorgvuldig liet onderhouden. Bijzonder fraai exemplaar voor de liefhebber. Keurig voorzien van de originele instructie- en serviceboekjes alsmede de complete sleutelset. De AC Schnitzer verlagingsveren zijn van eveneens inclusief de koopprijs, ze worden los met de auto meegeleverd. Prijs is inclusief nieuwe APK en onderhoudsbeurt.