Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 26.547   Vermogen 254 pk
Bouwjaar 1986   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Rosso Corsa   Motor configuratie V8 met injectie en turbo intercooler
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 16 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 6 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 253 km/u   Productieaantallen 828
Chassisnummer ZFFZA28B000066217   Overig Eerste lak.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Less is more, een moderne kreet die in de moderne consumptiemaatschappij nog wel eens te horen valt. In het geval van de Ferrari 208 Turbo Intercooler, om belastingtechnische redenen vooral voor de thuismarkt voorzien van een van de kleinste V8 motoren ooit geproduceerd, gaat het in ieder geval aantoonbaar op. Immers dankzij de op de V8 geschroefde turbo en het lage wagengewicht is de 208 zelfs sneller dan de gelijktijdig voor de meeste overige markten gebouwde 328. Niet echt belangrijk voor u waarschijnlijk, kwaliteit en zeldzaamheid maken deze 208 Turbo Intercooler al interessanter dan het optisch gelijk ogende zusje. Er werden slechts 828 exemplaren van deze prachtige creatie van Pininfarina gebouwd dus als er dan ook nog een geheel origineel exemplaar in de eerste lak te koop komt grijpt de oplettende liefhebber die kans. Afkomstig uit een serieus opgebouwde collectie in een mooie en vooral 'droge' omgeving in Italië. Misschien wel de beste in de huidige markt. Onverprutst, verzamelwaardig en een groot plezier om mee te rijden.

Uitrusting

Voorzien van airconditioning, elektrische ramen, elektrische spiegelbediening en centrale deur-vergrendeling.

Exterieur

De carrosserie van deze 208 GTS Turbo Intercooler is geheel origineel. Nooit aan gewerkt of gespoten. Dus ook schadevrij. De lakstand is hoog, er is een mooi diepe glans in de lak als gevolg van droge garage-stalling. Alle rubbers zijn mooi en niet uitgedroogd. Perfecte passingen. Geen steenslag, deukjes of andere beschadigingen. Al het glaswerk origineel en onbeschadigd. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerschade en staan mooi recht op de carrosserie. Het geheel zou de kwalificatie 'concoursconditie' mogen krijgen.

Interieur

Ook het interieur is foutloos. Bekende kleurstelling voor de liefhebber. Dubbel doorgestikte motieven in de originele bekleding van zitting en leuning. De stoelen hebben hun originele vorm en zijn vrij van slijtsporen. De originele vloerbekleding maakt het geheel strak af en is nergens beschadigd of vuil. Het standaard gemonteerde Momo stuur is met leer bekleed en mooi glad. Alle schakelaars, hendels en klokken zijn schoon en goed afleesbaar.

Interieur Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de volledig originele motorruimte treft u de 2ltr. V8 die dankzij de toevoeging van de Turbo én een intercooler 254pk op de achterwielen brengt. In de motorruimte zijn alle fabrieksplaatjes en stickers nog keurig aanwezig. De kofferruimte achter lijkt ongebruikt. Bekleding origineel, afdekhoes niet kapot. Hier is het complete boordgereedschap en originele krik aanwezig. De fraaie lichtmetalen velgen zijn vrij van parkeerschade en remstof. Zeer goede Good Year banden hier omheen.

Motor Ferrari 208 GTS Turbo Intercooler '86 'concours' 26.000km

Service geschiedenis

Afkomstig uit een collectie in Italië waar de aanwezige Ferrari's perfect verzorgd en ook regelmatig uitgelaten werden. Servicehistorie en alle boekjes aanwezig in de originele Ferrari boordmap. Wij leveren deze 208 GTS desgewenst rijklaar af inclusief nieuwe distributieriemen en onderhoudsbeurt.