Ferrari 348TB '90 64.000km

Te koop: Ferrari 348TB '90 64.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Ferrari 348TB '90 64.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Ferrari 348TB '90 64.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 64.454   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 1990   Cilinderinhoud 3405 cc
Kleur exterieur Nero   Motor configuratie V8 met injectie
Kleur interieur Nero   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Ferrari lichtmetaal
0 - 100 km/u 1 sec   Banden Pirelli PZero
Topsnelheid 280 km/u   Productieaantallen 2765
Chassisnummer ZFFKA35B000085296   Overig Zeer goed gedocumenteerde 348.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In de vervolg op het succesvolle Testarossa ontwerp werd in 1989 de Ferrari 348 geïntroduceerd op de Autosalon in Genève. De karakteristieke horizontale luchtinlaten aan beide zijden, het 'rooster' boven de achterbumper en een neus die rechtstreeks van de 512TR afkomstig was bewezen dat de 348 flink wat Testarossa DNA meedroeg. Deze laatste was een hit voor Ferrari dus greep Pininfarina terecht terug op deze stijlelementen. Natuurlijk kreeg de auto als geheel een modernere uitstraling en was ze technisch ook weer een stap verder. O.a. de modernste Bosch Motronic motormanagement techniek, een electronisch regelbare climat control en eindelijk een serieuze bescherming tegen roest waren belangrijke verbeteringen voor Ferrari. De 348 is een stuk gemakkelijker in gebruik dan de eerder genoemde Testarossa. Minder kolossaal en veel lichtvoetiger rijdend. Normaal overal te parkeren, overzichtelijk en lichter in de bediening. Een modernere auto dus. Het was tevens het eerste 'project' onder leiding van de nieuwe directeur Luca di Montezemolo, hij hamerde voordurend op qualità! Als voormalig organisator van het WK voetbal in Italië wist hij goed hou men buiten Italië dacht over de kwaliteit van de producten uit het land. In het geval van Ferrari overigens onterecht, het voert te ver om daar hier op in te gaan. De 348TB , waarbij de B staat voor Berlinetta, is de gesloten versie van de drie varianten die werden aangeboden. Optisch wordt de coupe gezien als de mooiste, voor wie weet wat sturen is zal deze eveneens favoriet zijn, er zijn ook minder coupe's dan spiders gebouwd. Torsiestijfheid optimaal, windgeruis minimaal. Wie zich een raspaard wenst wil uiteraard bij voorkeur een exemplaar wat comfortabel warm en droog gestald stond als ze niet bereden werd, uitstekend verzorgd is, een degelijke afkomst met heldere historie heeft en wanneer u haar onverhoopt zou willen laten gaan u financieel niet ontevreden achterlaat. Dit exemplaar voldoet aan al die eisen. Hoewel ook de prijzen van de 348 opwaarts gaan omdat het inmiddels klassiekers geworden zijn ze nu nog 'betaalbaar', tegelijkertijd is ze zeker in deze zeldzame kleurstelling een goede investering te noemen.

Uitrusting

Uiteraard voorzien van automatische climat control, elektrische raambediening, centrale deurvergrendeling, ABS, verstelbaar stuur, radio/cd speler met afneembaar front, etc.

Exterieur

In stijlvol en strak lakzwart uitgevoerde carrosserie, zeldzaam in deze kleur. Geheel schade- en beschadigingsvrij. Geen steenslag. Perfect passend en mooi aansluitend plaatwerk. De in de wagenkleur uitgevoerde bumpers zijn vrij van parkeervegen. Glaswerk onbeschadigd en steenslagvrij. Deze Ferrari 348 TB heeft als geheel een zo goed als nieuw uitstraling.

Interieur

Ferrari ontwierp een totaal nieuw interieur voor de 348. Zeer goed zittende stoelen met fijne zijdelingse steun, een overzichtelijk rustig dashboard, prachtig vormgegeven tellers en klokken en ook voor langere mensen voldoende binnenruimte. Natuurlijk behield men wel de karakteristieke versnellingspook die door het bekende H patroon schakelt, lichter dan in de voorgangers van de 348. Het interieur van deze 348 TB is vrij van beschadigingen en het heeft geen noemenswaardige gebruikssporen. De stoelen zijn mooi origineel van vorm en onbeschadigd als gevolg van de lage kilometerstand. Deurpanelen en vloerbekleding zijn foutloos, het dashboard heeft ook direct boven het stuur geen beschadigingen van horloge's of sieraden. Het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Alles bij elkaar een zeer fraai en origineel geheel.

Interieur Ferrari 348TB '90 64.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte treft u de originele 300pk sterke V8 motor. Mooi droog en loopt perfect. Alle originele stickers en fabrieksplaatjes zijn keurig aanwezig. In de kofferruimte voor is alles origineel, schoon en onbeschadigd. Hier de Ferrari koffer in Schedoni leer met boordgereedschap. De 17 inch lichtmetalen velgen, speciaal voor de 348 ontworpen, zijn vrij van parkeerschade en remstof. Goede Pirelli PZero banden hier omheen.

Motor Ferrari 348TB '90 64.000km

Service geschiedenis

Bij deze 348TB zijn niet alleen de originele serviceboekjes waarin alle onderhoudsbeurten zijn afgestempeld aanwezig. Er is tevens een dikke map met rekeningen en zelfs foto's van onderhoud aanwezig. Zo is gedocumenteerd de vervanging van bijvoorbeeld de koppeling te zien. Het betreft hier duidelijk een liefhebbersauto, alle details zoals gereedschapskoffer, sleutelset, boordmap zijn compleet aanwezig. Een serieus exemplaar voor een alleszins redelijke prijs.