Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 33.525   Vermogen 128 pk
Bouwjaar 1973   Cilinderinhoud 1756 cc
Kleur exterieur Rosso Vivo   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburateurs
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch Stil lichtmetaal
0 - 100 km/u 12,5 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 170 km/u   Productieaantallen 22670
Chassisnummer 124CS0071233   Overig Mooie restauratie met leuke details.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fiat 124 Sport Spider werd in de ontwerpstudio's van het beroemde designhuis Pininfarina getekend. Niet door iemand met een lekker klinkende Italiaanse achternaam, het was de van oorsprong half Nederlandse Tom Tjaarda die het succesvolle model gestalte gaf. Tjaarda was niet de eerste de beste in de besloten wereld van het autodesign, hij tekende ook de Detomaso Pantera, Saab 900 en zelfs de Ford Fiësta. Motortechnisch werd de auto eveneens door een zeer aansprekende naam tot leven gewekt, niemand minder dan Aurelio Lampredi, een van Ferrari afkomstige ingenieur, ontwierp de motor met dubbele bovenliggende nokkenassen. De 124 Spider werd uiteindelijk zo gewaardeerd en succesvol dat Fiat in 2016 een hernieuwde versie uitbracht. Die was uiteraard niet zo subtiel belijnd als het origineel, modern autodesign heeft nu eenmaal met veel meer facetten rekening te houden dan een mooi ontwerp. Het mooiste en meest gezochte ontwerp van de klassieke 124 Sport Spider is de eerste versie met de bescheiden chroombumpers en dashboard met echt hout. Het 'origineel' kreeg al schijfremmen en vijf versnellingen mee. Een 124 Spider biedt daarmee zeer veel (open) rijplezier voor een redelijke prijs. Het hier aangeboden exemplaar is enkele jaren terug gerestaureerd op basis van een harde en roestvrije carrosserie. Geen detail werd overgeslagen, het interieur werd nieuw bekleed, cabriokap vernieuwd, chroom vernieuwd en veel techniek gereviseerd of vernieuwd. Het resultaat is een prachtige, sfeervolle en uitstekend rijdende 124 Spider met een zomerse uitstraling.

Uitrusting

In die tijd werd een 124 niet aangeboden met een optielijst. Het echt houten stuur is bijzonder. Dit exemplaar staat op originele Stilauto lichtmetalen velgen.

Exterieur

In een bijzondere tint rood, richting terracotta, gespoten 124 Spider die van deze klassieke verschijning een echte Italiaanse maakt. De carrosserie is strak, gaaf en roest- en schadevrij. Ze heeft correcte passingen. De lakkwaliteit is dankzij garagestalling hoog en heeft een mooi diepe glans. Het chroomwerk is eveneens in topconditie. Alle sierstrips, lamppunits, bumpers en het cabriodak zijn in onbeschadigde staat. Het cabriodak ibij de restauratie vernieuwd en sindsdien niet vaak open geweest. De gehele auto heeft geen zichtbare gebruikssporen.

Interieur

Een bijzondere vermelding waard, het interieur van deze Spider is prachtig. Wie er al eens eerder een heeft bekeken weet dat dit zeldzaam is. Het dashboard is niet gekraakt, het hout is bijna te mooi, de kachelkranen niet zonder knopjes en de stoelen mooi strak en origineel van vorm. De vloerbekleding heeft geen slijtsporen en is mooi schoon. Deurpanelen, achterbankje en middenconsole alles is in uitmuntende staat.

Interieur Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig verzorgde schone motorruimte zonder olie en vetsporen. Ook hier geen roest of beschadigingen. De vier cylinder 128pk motor loopt perfect rond. De motor heeft twee bovenliggende nokkenassen, technisch zeer vooruitstrevend. Rijdt derhalve heerlijk soepel en stil. Geen vervelende rook of vreemde geluiden. De kofferruimte is keurig voorzien van een nieuwe mat en lijkt nauwelijks gebruikt. De auto heeft rondom mooie Stilauto lichtmetalen velgen waarop nieuwe Michelin banden zijn gemonteerd.

Motor Fiat 124 1.8 Spider mooi gerestaureerd '73

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in Italië net onder Napels, waar de auto ook haar gehele leven verbleef. Mede dankzij het landklimaat, garagestalling én goede zorg bleef de auto in originele staat. De zon en warmte eisen dan wel hun tol waardoor ze vier jaar terug cosmetisch en technisch aan een restauratie toe was. Een dergelijke auto in de huidige staat brengen zou hier 'onbetaalbaar' zijn geweest. In Italië, waar het arbeidsloon laag ligt en alle onderdelen eenvoudige te vinden zijn komt zoiets nog uit. Ik kocht de auto van een oude Italiaanse heer, geboren 1937, die er echt niet meer in- of uit kon stappen. 'Jongeman, doe er je voordeel mee' zei hij in rap Italiaans, 'dat zal ik zeker doen, én ik maak er iemand echt blij mee' antwoordde ik.