Fiat 124 1.8 Spider '76 €19.950,-

Te koop: Fiat 124 1.8 Spider '76 €19.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 124 1.8 Spider '76 €19.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 124 1.8 Spider '76 €19.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 68.688   Vermogen 86 pk
Bouwjaar 1976   Cilinderinhoud 1756 cc
Kleur exterieur Rood   Motor configuratie 4 cilinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai/stof   Velgen 13 inch lichtmetaal
0 - 100 km/u 12,7 sec   Banden Nankang
Topsnelheid 167 km/u   Productieaantallen 28456
Chassisnummer 124CS1015669   Overig Mooie roestvrije Californische auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fiat 124 Sport Spider werd in de ontwerpstudio's van het beroemde designhuis Pininfarina getekend. Niet door iemand met een lekker klinkende Italiaanse achternaam, het was de van oorsprong half Nederlandse Tom Tjaarda die het succesvolle model gestalte gaf. Tjaarda was niet de eerste de beste in de besloten wereld van het autodesign, hij tekende ook de Detomaso Pantera, Saab 900 en zelfs de Ford Fiësta. Motortechnisch werd de auto eveneens door een zeer aansprekende naam tot leven gewekt, niemand minder dan Aurelio Lampredi, een van Ferrari afkomstige ingenieur, ontwierp de motor met dubbele bovenliggende nokkenassen. De 124 Spider werd uiteindelijk zo gewaardeerd en succesvol dat Fiat in 2016 een hernieuwde versie uitbracht. Die was uiteraard niet zo subtiel belijnd als het origineel, modern autodesign heeft nu eenmaal met veel meer facetten rekening te houden dan een mooi ontwerp. Het mooiste en meest gezochte ontwerp van de klassieke 124 Sport Spider is de eerste versie met de bescheiden chroombumpers en dashboard met echt hout. Het 'origineel' kreeg al schijfremmen en vijf versnellingen mee. Een 124 Spider biedt daarmee zeer veel (open) rijplezier voor een, nu nog, zeer redelijk te noemen aanschafprijs. Naar mijn mening komt daar spoedig verandering in..

Uitrusting

In die tijd werd een 124 niet aangeboden met een optielijst. Het echt houten Nardi stuur is natuurlijk prachtig. Er is ook een keurig passende afdekhoes voor het geopende cabriodak. Dit exemplaar staat op fraaie lichtmetalen velgen.

Exterieur

Wie iets van klassieke Fiat's weet is bekend met mogelijk aanwezige roest. Exact daarom is de herkomst van deze 124 Spider zo belangrijk. Tot voor kort reed de auto rond in de omgeving van Beverly Hills, een klimaat met een zeer lage luchtvochtigheid waardoor zowel de carrosserie als de bodem absoluut roestvrij zijn. De auto is altijd schadevrij gebleven. Het cabriodak is eveneens onbeschadigd. De lak heeft een mooie glans en er is bijv. geen steenslag. Deze 124 Spider is voorzien van de gewilde chroom bumpers, deze zijn als nieuw.

Interieur

Een bijzondere vermelding waard, het interieur van deze Spider is vrij van noemenswaardige gebruikssporen. Wie er al eens eerder een heeft bekeken weet dat dit zeldzaam is. Het dashboard is niet gekraakt, het hout is mooi, de kachelkranen niet zonder knopjes en de stoelen mooi strak en origineel van vorm. De vloerbekleding heeft geen slijtsporen en is mooi schoon. Deurpanelen, achterbankje en middenconsole alles is in uitmuntende staat.

Interieur Fiat 124 1.8 Spider '76 €19.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig verzorgde motorruimte zonder olie en vetsporen. Ook hier geen roest of beschadigingen. De vier cylinder 90pk motor loopt perfect rond. Geen vervelende rook of vreemde geluiden. De kofferruimte is keurig voorzien van originele matten en lijkt nauwelijks gebruikt. De auto heeft rondom de gezochte en indrukwekkende lichtmetalen velgen waarop uitstekende banden zijn gemonteerd.

Service geschiedenis

Afkomstig uit de Sunshine State, daarom in uitmuntende conditie. De laatste jaren gereden door een Amerikaan die het onderhoud eenvoudig kon betalen, div. documenten hiervan zijn aanwezig. Ook een technisch handboek is in het dossier. Deze 124 blinkt uit in originaliteit, niet (fout) gerestaureerd of voorzien van een nieuw interieur. Dit is een 'mooi oud geworden' Spider met uitstekende rijeigenschappen. Wordt keurig rijklaar zonder bijkomende kosten afgeleverd.