Fiat 1500 Cabriolet '64

Te koop: Fiat 1500 Cabriolet '64

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '64

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '64
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 71.994   Vermogen 80 pk
Bouwjaar 1964   Cilinderinhoud 1451 cc
Kleur exterieur Rood   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,5 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 22600
Chassisnummer 026876   Overig Uno bella macchina
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fabbrica Italiana di Automobili Torino was in de jaren vijftig de grootste Europese autofabrikant, direct achter de drie grootste Amerikaanse autobouwers uit Detroit. Dit succes was vooral te danken aan de productie van betaalbare familie auto's. Toch was er ook altijd een sportievere line-up, werden er stijlvolle cabriolet's gebouwd en was er zelfs een actief raceprogramma bij Fiat. Vanuit een samenwerking met PininFarina ontstond de zgn. 118 serie. Een specifiek voor de coupe en cabriolet ontworpen chassis en carrosserie werd voorzien van motoren uit de familie sedan's met 1300cc en 1500cc. PininFarina tekende niet alleen voor het ontwerp, men bouwde ook de 1300 en 1500 cabriolet. Bijna zonder uitzondering was de bemoeienis van de beroemde ontwerper een garantie voor succes. De cabriolet werd dan ook door vriend en vijand gewaardeerd om de stijlvolle, charmante en eveneens sportieve belijning. Details zoals het bijvoorbeeld het prachtige dashboard met zijn twee grote klokken achter het stuur zag men terug in Italiaanse sportwagens die een veelvoud moesten opbrengen in die tijd. Die kwamen immers van dezelfde tekentafels. Deze Fiat 1500 biedt u filmstar-looks voor een bescheiden prijs. Stap in deze 'tijdmachine' en ervaar de romantiek van de jaren vijftig en zestig toen een auto nog een uitbundige sprong naar vrijheid mocht zijn. Rijplezier, vooral open natuurlijk, in de puurste zin met een fantastische beleving. Geniet van uw geld en met een beetje goede zorg wordt het zeker niet minder waard. Waar hoor je dat nog in autoland?

Uitrusting

Opties kende men in die tijd niet echt.

Exterieur

In fraai Rosso Fiat uitgevoerde strakke carrosserie die nog geheel origineel en uiteraard roestvrij is. Mooi geconserveerd, strak en alleen om cosmetische redenen éénmaal nieuw gespoten. Perfect gedaan. Deze 1500 heeft in alle opzichten de uitstraling van een echte liefhebbersauto. Mooi chroom, glimmende wieldoppen, een vernieuwd cabriodak met heldere achterruit. De auto is 'mooi oud' geworden en heeft vooral een originele uitstraling, ze neemt u echt mee terug in de tijd. Wat origineel en mooi is heeft men zo gelaten, zo begrepen.

Interieur

Het interieur van deze Cabriolet is geheel nieuw bekleed. De stoelen zijn subtiel afgezet met een passende rode piping. Ook de deurpanelen en het dashboard bovenop zijn als nieuw en onbeschadigd. Hetzelfde stuur lag in 1964 al in de handen van een charmante Italiaanse bella donna of een Napolitaanse Casanova. Schakelaars, hendels en klokken zijn netjes schoon en goed werkend. De sfeer in de auto voert u terug naar 1964, een ware tijdmachine.

Interieur Fiat 1500 Cabriolet '64

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele en duidelijk verzorgde motor treft u in de keurige motorruimte. Alle details nog origineel.
Geen versleutelde auto, ook onder de motorkap alles mooi verzorgd. Kijkt u eens naar de foto's van de motor, duidelijk origineel en weinig gebruikt. De schone en roestvrije kofferruimte, die verbazingwekkend groot is voor een cabriolet, is een extra vermelding waard. Eveneens geheel origineel, roestvrij en schoon. Nieuwe mat op de koffervloer. Volwaardig reservewiel, krik en gereedschap hier aanwezig. Om de met fraaie verchroomde wieldoppen afgedekte wielen zijn uitstekende Michelin banden gemonteerd.

Motor Fiat 1500 Cabriolet '64

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1964 door een Fiat Concessionaria in Bologna. Altijd in die omgeving gebleven, droog gestald en uitstekend geconserveerd. Het uitstekende rijgedrag vertaald het bijgehouden onderhoud. Afkomstig van een liefhebber die meerdere klassiekers in de garage onder zijn huis heeft, vanwege zijn hoge leeftijd bouw hij zijn collectie met hulp van zijn zoon af. Middels één van onze scouts op onze weg gekomen en snel besloten, die moet ik in de collectie hebben… Wordt afgeleverd inclusief nieuw Nederlands kenteken in 'oud blauw', nieuwe APK en onderhoudsbeurt.