Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 11.232   Vermogen 80 pk
Bouwjaar 1964   Cilinderinhoud 1451 cc
Kleur exterieur Lichtblauw   Motor configuratie 4 cylinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch staal met wieldop
0 - 100 km/u 11,5 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 160 km/u   Productieaantallen 22600
Chassisnummer 118H037231   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De Fabbrica Italiana di Automobili Torino was in de jaren vijftig de grootste Europese autofabrikant, direct achter de drie grootste Amerikaanse autobouwers uit Detroit. Dit succes was vooral te danken aan de productie van betaalbare familie auto's. Toch was er ook altijd een sportievere line-up, werden er stijlvolle cabriolet's gebouwd en was er zelfs een actief raceprogramma bij Fiat. Vanuit een samenwerking met PininFarina ontstond de zgn. 118 serie. Een specifiek voor de coupe en cabriolet ontworpen chassis en carrosserie werd voorzien van motoren uit de familie sedan's met 1300cc en 1500cc. PininFarina tekende niet alleen voor het ontwerp, men bouwde ook de 1300 en 1500 cabriolet. Bijna zonder uitzondering was de bemoeienis van de beroemde ontwerper een garantie voor succes. De cabriolet werd dan ook door vriend en vijand gewaardeerd om de stijlvolle, charmante en eveneens sportieve belijning. Details zoals het bijvoorbeeld het prachtige dashboard met zijn twee grote klokken achter het stuur zag men terug in Italiaanse sportwagens die een veelvoud moesten opbrengen in die tijd. Die kwamen immers van dezelfde tekentafels. Deze Fiat 1500 biedt u filmstar-looks voor een bescheiden prijs. Stap in deze 'tijdmachine' en ervaar de romantiek van de jaren vijftig en zestig toen een auto nog een uitbundige sprong naar vrijheid mocht zijn. Rijplezier, vooral open natuurlijk, in de puurste zin met een fantastische beleving. De op de foto's zichtbare nummerplaat is niet van deze auto.

Uitrusting

Veel luxe opties waren er in die tijd nog niet. Vermeldenswaardig is wel dat deze 1500 beschikt over met nieuw leer beklede stoelen en vloerbekleding met fraaie bies. Tevens is er een fraaie afdekhoes voor het geopende cabriodak wat overigens ook nieuw is.

Exterieur

In fraai 'baby blauw' uitgevoerde strakke carrosserie die geheel gerestaureerd en uiteraard roestvrij is. Mooi strak en tot in detail gerestaureerd. Deze 1500 lijkt wat conditie betreft eerder een auto van vijf dan vijftig jaar oud. Prachtig chroom, glimmende wieldoppen, een nieuw cabriodak met heldere achterruit en onbeschadigde bumpers.

Interieur

Nieuw bekleed met zwart leer. Alles met het correcte materiaal. In één woord prachtig. Het dashboard is fraai in de originele wagenkleur, alle instrumenten als nieuw en goed werkend, origineel dun stuur en al het chroom mooi glanzend. De vloerbekleding en deurpanelen zijn eveneens nieuw. Zie de foto's, een prachtig klassiek geheel zonder noemenswaardige gebruikssporen.

Interieur Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De originele en duidelijk verzorgde motor treft u in de keurige motorruimte. Alle details nog origineel.
Geen versleutelde auto, ook onder de motorkap een topper. Kijkt u eens naar de foto's van de motor, oogt zeer origineel en toch is ook die gereviseerd. De schone en roestvrije kofferruimte, die verbazingwekkend groot is voor een cabriolet, is een extra vermelding waard. Om de met fraaie verchroomde wieldoppen afgedekte wielen zijn zo goed als nieuwe banden aanwezig.

Motor Fiat 1500 Cabriolet '64 Restaurata Totale

Service geschiedenis

Nieuw verkocht in 1963 in door een Zuid Italiaanse Fiat dealer. Afkomstig van de derde eigenaar die de auto 11.000km terug liet restaureren en reviseren. De auto oogt en rijdt als nieuw. Duidelijk zichtbaar een met liefde verzorgde en gerestaureerde klassieker waar een liefhebber veel geld in stak. Van de restauratie is een fotoreportage aanwezig. Kom alleen even kijken en geniet. Staat rijklaar met Nederlands kenteken in 'oud blauw' voor u klaar.