Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-

Te koop: Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 73.772   Vermogen 90 pk
Bouwjaar 1964   Cilinderinhoud 1568 cc
Kleur exterieur Rosso   Motor configuratie 4 cilinder lijn met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staal met verchroomde dop
0 - 100 km/u 6,9 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 175 km/u   Productieaantallen 3089
Chassisnummer 118SB033104   Overig Zeldzame Osca in roestvrije conditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

OSCA? Officine Spezializzate Costruzione Automobili was een kleine Italiaanse raceautobouwer opgericht door drie gebroeders Maserati. Het relatief kleine autobedrijf had in de jaren vijftig een fraaie 4 cylinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen ontwikkeld waar men in de racerij succesvol mee was. Tegelijkertijd hadden de broers om actief te kunnen blijven in de racerij behoefte aan productiecapaciteit om voldoende auto's te kunnen bouwen die de FIA homologatieregels destijds stelde. Zo werden OSCA en FIAT in elkaars armen gedreven en kreeg FIAT de beschikking over de 90pk sterke 'Maserati' motor. De productieversie die uiteindelijk in de FIAT Spider werd gebruikt was hiervoor door een beroemde, uit de Ferraristal afkomstige, ingenieur Aurelio Lampredi aangepast. De motor werd in licentie door FIAT gebouwd, desondanks praat men al snel over de FIAT 1600S Spider met 'Maserati' motor. Het schitterende ontwerp met filmster-allure is afkomstig van Pininfarina. Die afkomst valt duidelijk zichtbaar te herleiden uit de belijning en stylingdetails van echt grote sterren in de klassiekerwereld zoals bijvoorbeeld de Ferrari 250GT California. De aan de 1600S OSCA voorbehouden verstralers uit de latere serie bezorgen de 1600S Spider het meest de verwijzing naar de miljoenen kostende familieleden. De 'edele' motorisering, de aan de OSCA voorbehouden schijfremmen, het ontwerp van het beroemde Pininfarina en de zeldzaamheid maken dat de 1600S aan een opmars in de klassiekermarkt is begonnen. Een 'ontdekking' van een schitterende auto die nog niet zo lang geleden door het grote publiek werd omarmd, net zoals FIAT en OSCA destijds veel voor elkaar betekende.

Uitrusting

De FIAT Spider in OSCA uitvoering had buiten de bijzondere motor als extra schijfremmen, 15 inch velgen met aangepaste verchroomde wieldoppen en verstralers.

Exterieur

Deze 1600 Spider beschikt over een harde en roestvrije carrosserie en bodem. De auto is nooit gerestaureerd, alleen eenmaal om cosmetische redenen gespoten. Er is lichte patina, op de achterbumper na (is wat dof) is het chroom zeer mooi. Het originele cabriodak is onbeschadigd. Correcte passingen, de auto is dan ook schadevrij.

Interieur

Het interieur is origineel, zie de foto's. Ook hier lichte patina, de auto heeft daardoor een tijdcorrecte uitstraling. Prachtig origineel Nardi stuur, alle meters zijn eveneens origineel en goed werkend.

Interieur Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte treft u de originele 4 cylinder 1,6ltr. 90pk motor met dubbele bovenliggende nokkenassen en twee Weber carburateurs. Het geheel is mooi schoon en biedt een zeer originele aanblik. De keurig schone en geheel rode kofferruimte heeft een originele rubbermat op de laadvloer en hier treft u het reservewiel en boordgereedschap. De 15 inch velgen zijn onbeschadigd en voorzien van goede Michelin banden.

Motor Fiat 1600S OSCA Cabriolet '64 €34.950,-

Service geschiedenis

Deze originele Fiat 1600 Spider met OSCA motor is direct afkomstig uit Italië, vandaar de mooi droge en roestvrije carrosserie. Het destijds uitgegeven Libretto voorzien van alle eigenaar gegevens is bij de auto aanwezig. De auto komt uit een liefhebbers verzameling, is derhalve niet veel gebruikt en behoeft een onderhoudsbeurt en een inspectie van de remmen. De genoemde (aantrekkelijke) prijs is gebaseerd op zoals de auto nu is. Tegen meerprijs kunnen we de auto ook compleet geserviced rijklaar maken.