Innocenti 950 Spider '62

Te koop: Innocenti 950 Spider '62

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Innocenti 950 Spider '62

Deze auto doorsturen

Betreft Innocenti 950 Spider '62
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 30.645   Vermogen 49 pk
Bouwjaar 1962   Cilinderinhoud 948 cc
Kleur exterieur Rosso Chiara   Motor configuratie 4 cilinder lijn met carburatie
Kleur interieur Creme   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 13 inch staal met wieldop verchroomd
0 - 100 km/u 9,8 sec   Banden Firestone
Topsnelheid 140 km/u   Productieaantallen 4790
Chassisnummer 104335   Overig Zeldzaam en zeldzaam mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1960 besloot het Italiaanse concern Innocenti haar horizon te verbreden en naast o.a. de productie van de beroemde Lambretta scooter ook auto's te gaan produceren. Men kocht de rechten van het Engelse Austin om op basis van de Austin Healey Sprite een cabriolet te gaan produceren. De op het in de basis Engelse chassis werd voorzien van een door Tom Tjaarda (Amerikaan met inderdaad een Nederlandse vader) bij Ghia ontworpen carrosserie. Dit ontwerp was een mix van Italiaans raffinement met details die men ook terug zag op grote Amerikaanse auto's. Zie bijvoorbeeld de vleugel- of vinvormige achterschermen. Het formaat was uiteraard vooral afgestemd op het gebruik op smalle Italiaanse wegen, autobanen waren er destijds niet veel. De gemiddelde Italiaan houdt van stevig doorrijden, zeker destijds, en daar had de 950cc motor die maar liefst 49pk leverde minder zin in. Ondanks de zeer gewaardeerde styling was dit een denkfout van Innocenti en hoewel later nog wel met een grotere motor geleverd werd de Spider geen groot succes. Met slechts 4790 gebouwde exemplaren bleef het een zeer zeldzame auto, VW bouwt tegenwoordig meer dan 1.500 Golfjes per dag...
Dit wetende is het des te leuker wanneer je in Zuid Italië onverwacht een 950 Spider tegenkomt die na enig aandringen ook wel verkocht mocht worden. Een auto met een mooie historie. In 1962 werd deze Spider nieuw geleverd in Cosenza aan de dan 25 jarige Rodolfo Evaristo Ambrogio, inmiddels is hij 84 jaar. Drie eigenaren verder kwam de auto in een nog steeds geweldige conditie naar Nederland. De namen van de bezitters zijn keurig opgetekend in het originele kentekenboekje van de auto. Natuurlijk niet gekocht om er de maand mee goed te maken, wie kan zo'n schoonheid laten staan? Zie de div. details, de conditie van het interieur en bijvoorbeeld die bijzondere platenspeler onder het dashboard. Onze autopoetsers wisten niet eens wat een singletje is. Nee, het is geen kledingstuk.
Hoeveel van deze 950 Spiders zouden er nog resten? In het huidige verkeersklimaat komt de auto uitstekend mee, ze rijdt uitstekend en de algehele conditie is zeer goed te noemen. Kortom een cabriolet om verliefd op te worden.