Jaguar E type Roadster Series II '69

Te koop: Jaguar E type Roadster Series II '69

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Jaguar E type Roadster Series II '69

Deze auto doorsturen

Betreft Jaguar E type Roadster Series II '69
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 31.301   Vermogen 265 pk
Bouwjaar 1969   Cilinderinhoud 4235 cc
Kleur exterieur British Racing Green   Motor configuratie 6 cilinder lijn met carburatie
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer 7R831708
Bekleding Leer   Velgen 15 inch verchroomde spaakvelg
0 - 100 km/u 7,2 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 211 km/u   Productieaantallen 7770
Chassisnummer 1R11190   Overig Zeer strak en echt.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 2011 vierde de Britten met gepaste trots de vijftigste verjaardag van de legendarische Jaguar E type. In 1961 dus werd de eerste serie met 3.8ltr motor geïntroduceerd om uiteindelijk in 1974 te eindigen met een 5.3ltr V12 motor. Een uitermate succesvol model voor de Engelsen, volgens Enzo Ferrari zelfs 'the most beautifull car ever made'. In rap Italiaans uitgesproken dan. Niet alleen het bijna 'sexy' te noemen ontwerp van de auto bepaalde het verkoopsucces, de E type was ook zeer betaalbaar voor een auto met dergelijke prestaties en prestige. Voor een vergelijkbare Ferrari of Maserati betaalde men in die tijd driemaal zoveel. Die lage prijs hield uiteraard ook enigszins verband met de bouwkwaliteit. De motoren en versnellingsbakken hebben een zeer goede reputatie, een E type met volledig symmetrische passingen vinden is bijna een illusie. De ene dag werd het plaatwerk wat mooier afgehangen dan de andere dag. Lakfouten of zelfs een 'zakker' in originele lak komen zelfs voor. Het zijn kleine, feitelijk onbelangrijke, imperfecties die men op meerdere plaatsen in de auto tegenkomt die een oude Jaguar zo charmant maken. En dan was het boven alles al een oogstrelende auto met geweldige rijeigenschappen. Probeer bijvoorbeeld eens een motor te vinden uit die tijd die zo mooi rustig en stil ronddraait. Een Bugatti misschien, verder heeft zo'n Jaguar motor nauwelijks concurrentie. Zet daar dan eens de gemiddelde prijs van een Duitse zes cylinder cabriolet uit die tijd naast en u kiest overtuigd voor de E type. Het hier aangeboden exemplaar is een originele zeer verzorgde auto waar ook technisch tot zeer recent verstandig in geinvesteerd is. De auto heeft zelfs elektrische stuurbekrachtiging. Ze rijdt dan ook geweldig, soepel en desgewenst sportief. Redelijk geprijsd, door ons nagezien en direct rijklaar.

Uitrusting

Voorzien van originele spaakvelgen, een afdekhoes voor het cabriodak en een misschien iets te moderne doch zeer goed spelende radio, die vervangen we op verzoek...

Exterieur

Prachtig die kleur! Luistert naar de vermaarde naam 'British Racing Green', diep donkergroen mag ook. De carrosserie is geheel roestvrij. De lak mooi diep glanzend, zonder noemenswaardige gebruikssporen of deukjes. Echt mooi strak plaatwerk met correcte passingen. Ook het chroom is in zeer goede en glanzende conditie. De rubbers zijn rondom in zeer goed staat, nergens uitgedroogd of gescheurd. Het cabriodak is recent vernieuwd en staat mooi strak op de auto. De auto is uiteraard altijd schadevrij gebleven.

Interieur

Het interieur werd een aantal jaren nieuw bekleed met origineel Tabacco kleur leer. Perfect uitgevoerd door een professional getuige de originele vorm van de stoelen en hoofdsteunen, geheel zoals het origineel geleverd werd. De vloer- en dorpelbekleding heeft lichte gebruikssporen hoewel ze nauwelijks opvallen. Deurpanelen, dashboard en middenconsole zijn eveneens nieuw bekleed. Het houten stuur is mooi onbeschadigd evenals alle schakelaars, hendels en klokken. Een bijzonder fraai en origineel ogend geheel.

Interieur Jaguar E type Roadster Series II '69

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte verdient een vermelding op zich, zie de foto's. Alles mooi schoon, fris en technisch zeer verzorgd. Ook hier geen roestvorming. Zichtbaar onderhouden en voorzien van veel nieuwe (onderhouds)-delen. Ook de binnenzijde van het chassis en motorkap zijn keurig schoon donkerrood. In de kofferruimte is een originele mat op de laadvloer aanwezig, daaronder een origineel reservewiel en passend boordgereedschap. Krik, wielmoerhamer en sleutels compleet aanwezig. De spaakvelgen zijn mooi verchroomd en de Michelin banden als nieuw.

Motor Jaguar E type Roadster Series II '69

Service geschiedenis

In 1969 nieuw geleverd in California USA. Inmiddels naar Europese specificaties (265pk). Afkomstig van een perfectionist die de auto door een bekende Jaguar specialist zonder voorbehoud liet onderhouden.
Voorzien van elektrische stuurbekrachtiging en aangepaste, dus verbeterde, koeling. Voor wie genieten zonder 'gedoe' een buitenkans gezien de aantrekkelijke prijsstelling. Rijklaar zonder bijkomende kosten.