Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km

Te koop: Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km

Deze auto doorsturen

Betreft Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 80.402   Vermogen 280 pk
Bouwjaar 1982   Cilinderinhoud 4930 cc
Kleur exterieur Argento Metalizzato   Motor configuratie V8 met vier dubbele Webers
Kleur interieur Tabacco   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Campagnolo
0 - 100 km/u 8,2 sec   Banden Michelin XWX
Topsnelheid 230 km/u   Productieaantallen 2155
Chassisnummer AM33049A004662   Overig Zeer fraaie en originele auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Eind jaren zeventig was het Citroën pijnlijk duidelijk geworden dat Italianen onder Franse leiding zich voelde als de koksmaat van Gordon Ramsey. Notabene een Argentijn met een goed gevoel voor wat de verwende automobilist met stijl zich in die tijd wenste lukte het vervolgens wel om alle neuzen in Modena en Milaan dezelfde kant op te krijgen. DeTomaso gaf Giorgetto Giugiaro van Italdesign opdracht een achterwiel aangedreven sedan te ontwikkelen met een traditionele forse V8 in het vooronder. DeTomaso had niet de beschikking over een modern marketingapparaat of Maurice de Hond om te informeren bij het grote publiek welke auto-behoefte men had. Hij vertrouwde op zijn gevoel en kreeg gelijk nadat bleek dat de Quattroporte III de dan toe meest succesvolle auto voor Maserati zou zijn. Naar hedendaagse maatstaven werden er 'slechts' 2155 exemplaren gebouwd, voor Maserati was de auto in die tijd een zeer groot succes. Zelfs de Italiaanse president Pertini, Luciano Pavarotti, Malcolm Forbes en de koningen van Marokko en Jordanië namen plaats op het prachtige leer wat zo lustig op de stoelen en achterbank werd aangebracht. Waarschijnlijk bestelde deze celebrities, met de bedoeling het hun chauffeurs gemakkelijk te maken, de voor het eerst in een Maserati leverbare automatische versnellingsbak. Met het ruim voorhanden zijnde koppel van de krachtige V8 een zeer goede combinatie die de auto comfortabel én snel maakt. De Quattroporte III was in die tijd de snelste sedan ter wereld. Ook nu maakt de Quattroporte III niet alleen indruk door haar grootse verschijning, de rijprestaties zijn navenant. Wat een indrukwekkend koppel, motorgeluid en majestueuze rijervaring biedt deze strak gespierde Italiaan. Ja groot is ze, en toch ook weer uitermate elegant.

Uitrusting

Standaard had een Quattroporte uiteraard airconditioning, stuurbekrachtiging, vier elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Er was in beginsel slechts één interieurkleur leverbaar, het hier getoonde donkerbruine leer gecombineerd met echt wortelnotenhout. De stoelen zijn volledig elektrisch verstelbaar. Ook achterin is een regelbare airco uitstroom.

Exterieur

De vorm van de niet echt klein uitgevallen Quattroporte komt in deze kleur Argento Metalizzato het best tot zijn recht. Scherpe uitgesproken lijnen die de Quattroporte zo uniek maken. En groots, in alle opzichten. De carrosserie heeft geen beschadigingen of steenslag. Ze is ook geheel roestvrij. Het plaatwerk is origineel, er is nooit aan gelast. Perfecte passingen rondom. De lak is zeer mooi, er is nog een mooi diepe glans. Deze Quattroporte heeft een bijzonder fraaie originele uitstraling.

Interieur

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Alles geheel origineel en onbeschadigd. Geen slijtplekken, zelfs de vloerbekleding is origineel en vrij van gebruikssporen. Ook de middenarmsteun is niet gescheurd. Het toch wel kwetsbare wortelnotenhout op het dashboard en de deurpanelen is mooi en niet gescheurd. Het stuur is mooi glad met nog het originele leer. Ook het dashboard en de deurpanelen zijn mooi dubbel doorstikt en nergens kapot, losgelaten of gekrompen. Het leer op de stoelen is mooi soepel en gelijk van kleur, de vorm van de stoelen nog origineel en goed steunend. Een ware tijdmachine, stap in en het is 1982.

Interieur Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Deze Quattroporte heeft de sterkste 4.9ltr motorvariant. Maar liefst 280pk levert deze V8 met relatief gemak. Destijds was de Quattroporte de snelste sedan ter wereld. De originele motor in een keurige omgeving is mooi schoon en loopt mooi rond, heeft een uitstekende oliedruk, rookt niet en klinkt zoals het hoort. In de kofferruimte is alles mooi origineel, niets beschadigd. Bruine velours bekleding waaronder opbergruimte en een volwaardig reservewiel. Boordgereedschap compleet in twee tassen. De 15 inch Campognolo velgen hebben wij voorzien van nieuwe Michelin XWX banden.

Motor Maserati Quattroporte III 4.9 Automatico '82 80400km

Service geschiedenis

Oorspronkelijk nieuw verkocht in Italië als een van de slechts 2155 gebouwde Quattroporte III exemplaren. Duidelijk zichtbaar 'een mooi oud geworden' klassieker die in deze staat niet eenvoudig te vinden is. De laatste eigenaar was een oudere verzamelaar die niet meer in staat was goed voor zijn collectie te zorgen. Vandaar de vraag van zijn garagehouder of ik interesse had. Zo'n mooi exemplaar laat je dan niet staan. Terecht.