Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Te koop: Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Deze auto doorsturen

Betreft Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 74.433   Vermogen 105 pk
Bouwjaar 1961   Cilinderinhoud 1897 cc
Kleur exterieur Lakzwart   Motor configuratie 4 cilinder lijn met Solex carburateurs
Kleur interieur Cartier   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 13 inch staal met MB wieldop
0 - 100 km/u 3,8 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 171 km/u   Productieaantallen 25881
Chassisnummer 1210401000583   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Zestig jaar terug was de Mercedes Benz 190SL dé Europese droomauto die de 'Swinging Fifties' belichaamde. De auto bood liefhebbers de mogelijkheid om de mondaine wereld waarbinnen de onbereikbare 300SL zich bewoog te betreden. Immers het design van en de sfeer in de 190SL vertoond grote overeenkomsten met de beroemde 300SL Roadster. Tegenwoordig is die met prijzen richting de miljoen euro nog onbereikbaarder geworden dan ze eind jaren vijftig al was. Bedroeg in de tijd van het economische 'wonderlijke' herstel de nieuwprijs van de 300SL al het dubbele van de 190SL, nu is dat afhankelijk van de conditie het vijf- tot tienvoudige. De waardestijging van de 190SL in de afgelopen jaren is in dat licht bezien zelfs nog bescheiden te noemen. Wellicht een goed moment om eens naar deze bijzondere SL te kijken. Er is een gerestaureerde hardtop bij de auto aanwezig.

Uitrusting

In de jaren vijftig was een uitgebreide optielijst nog niet aan de orde. Deze 190SL beschikt over een tijdcorrecte Becker Europa radio. Standaard was het met leer beklede interieur en de persenning in interieurkleur om het geopende cabriodak af te dekken.

Exterieur

De carrosserie van deze 190SL valt zeer bijzonder te noemen. Waar bij veel, vaak matig gerestaureerde, exemplaren nieuwe bodemdelen en carrosseriedelen zijn ingelast is deze SL origineel. De auto is alleen overgespoten op een strakke en gave basis. Mooi en diep glanzend in de lak terwijl ze tegelijkertijd de sfeer van de jaren vijftig uitstraalt. Het chroom op de bumpers en rozetten is in perfecte staat, diep glanzend en geheel vrij van deukjes. Deuren, motorkap en kofferdeksel zijn van aluminium dus die roesten zeker niet. De softtop, alle rubbers, voorruit, spiegels, etc. alles nieuw.

Interieur

Compleet vernieuwd interieur, uiteraard met correcte materialen. Alle meters werken en zijn eveneens gerestaureerd. Het prachtig vormgegeven dashboard is voorzien van het juiste klokje, nieuwe verchroomde spiegel, origineel wit stuur en perfect bekleed met leer. De complete tapijtset is nieuw, stoelen nieuw gevuld, kosten noch moeite werden gespaard.

Interieur Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorkap zou bij deze SL van glas mogen zijn, alles hieronder glanst u in de ogen. Compleet vernieuwde techniek. Motor, versnellingsbak, remsysteem, etc. alles nieuw. Vanzelfsprekend rijdt de auto uitstekend.

Motor Mercedes Benz 190SL Roadster '61 geheel gerestaureerd

Service geschiedenis

Het betreft hier een origineel Nederlands geleverde SL. De laatste eigenaar kocht de auto al in 1999. In 2004 liet hij de auto compleet restaureren en reviseren. Geen detail gemist, geen voorbehoud gemaakt. Uitvoerig dossier met alle rekeningen aanwezig. Er is een door Mercedes uitgegeven Wagenkarte aanwezig waaruit de juiste kleurstelling en motor en baknummers blijkt.