Porsche 356 C Coupe '64 gereviseerde motor, originele nummers/kleur €89.950,-

Te koop: Porsche 356 C Coupe '64 gereviseerde motor, originele nummers/kleur €89.950,-

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 356 C Coupe '64 gereviseerde motor, originele nummers/kleur €89.950,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 356 C Coupe '64 gereviseerde motor, originele nummers/kleur €89.950,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 103.206   Vermogen 75 pk
Bouwjaar 1964   Cilinderinhoud 1582 cc
Kleur exterieur Karmin Rot   Motor configuratie 4 cilinder met carburatie
Kleur interieur Rood   Motor nummer 715177
Bekleding Skai   Velgen 15 inch staalmet verchroomde wieldoppen
0 - 100 km/u 13,5 sec   Banden Michelin XAS
Topsnelheid 172 km/u   Productieaantallen 10312
Chassisnummer 215905   Overig Originele 'Black Plate' 356.
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1964 verlieten na 17 jaar in productie geweest te zijn de laatste Porsche 356's de fabriek. De 356C was logischerwijs de meest doorontwikkelde 356 en heeft daardoor de beste rijeigenschappen. Meest bekende en waarneembare verbetering ten opzichte van de 356B betrof de vervanging van de trommelremmen voor schijfremmen. Onderhuids echter verbeterde meerdere zaken die het weggedrag ten goede kwamen; een zwaardere stabilisatorstang voor, een versterkte verbinding tussen het stuurhuis en de stuurkolom en tal van kleinere aanpassingen aan ophanging en onderstel. De auto kreeg standaard meer motorvermogen, de versnellingsbak werd gesynchroniseerd en bijvoorbeeld de ontwaseming van de voorruit werd aanzienlijk verbeterd. Praktischer werd het benzine tanken, niet langer hoefde de gehele voorklep geopend te worden dankzij het aanbrengen van een gebruiksvriendelijk benzineklepje. Interessante wetenswaardigheden, belangrijker voor de meeste klassiekerliefhebbers is het prachtige iconische ontwerp van de 356 en het rijplezier wat de auto ondanks haar hoge leeftijd nog steeds kan verschaffen. Zeker in een goed en origineel exemplaar als deze 356C beleefd u dankzij de sfeer, rijeigenschappen en prestaties optimaal rijplezier. De prachtige Karmin rode kleurstelling in combinatie met het nog mooi glanzende chroom geven de auto een warme en klassieke uitstraling. Prettige bijkomstigheid is dat de waardeontwikkeling van de 356 al jaren positief is en de vraag nog steeds toeneemt. Leuker kan ik het niet maken.

Exterieur

Deze 356 C werd nieuw verkocht in Californië USA, de zgn. 'black plates' uit de jaren zestig zijn nog bij de auto aanwezig. De herkomst van de auto is bijna een garantie voor het roestvrij zijn, in dit geval is dit ook zo. De auto is louter om cosmetische redenen eens nieuw gespoten in de originele kleur Karmin Rot. Het chroomwerk is in een zeer fraaie diep glanzende conditie. De carrosserie is nooit gedemonteerd geweest, derhalve heeft de auto perfecte passingen. De auto heeft als bijzonderheid de originele 'terug in de tijd' uitstraling.

Service geschiedenis

Bij deze 356 C zijn een indrukwekkend aantal onderhoudsfacturen aanwezig. Slechts 1900km terug werd de motor compleet nieuw opgebouwd, het betreft hier de originele 'matching' motor. Sinds 2012 is de auto in bezit van één eigenaar/verzamelaar uit Luxemburg. De auto is Porsche Classic onderhouden en rijdt dientengevolge zoals ze ook nieuw in 1964 reed. De verkoopprijs is inclusief Nederlands kenteken in 'oud blauw'.