Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70

Te koop: Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specifications

Mileage 42.595   Bhp 125 pk
Year 1970   Engine capacity 2165 cc
Exterior colour Zilvergrijs metallic   Engine configuration 6 cylinder boxer met carburatie
Interior colour Zwart   Engine number 6101066
Upholstery Leer   Rims 14 inch Fuchs
0 - 100 km/u 6,9 sec   Wheels Pirelli P4000
Top speed 205 km/u   Production numbers 3435
VIN number 9110100444   Other Fraai en vakkundig gerestaureerd.
Export/import service

Model history

Met liefde werd deze 911 T Coupe in 2011 gerestaureerd door een vakkundige liefhebber. In 1970 leverde Karmann de carrosserie aan Porsche die de auto voorzag van een 6 cilinder boxermotor met een inhoud van 2165cc en 125pk vermogen. Dankzij het relatief lage gewicht ook nu nog een sportief rijdende auto te noemen. Dat is meest waarschijnlijk niet waarom u naar haar zoekt. De iconische belijning, het zilvergrijs wat de Duitsers in de racerij gebruikten in combinatie met het chroom, de beroemde Fuchs velgen en het klassieke dashboard scheppen die herkenbare 911 sfeer uit de jaren zestig en begin zeventig. Niet voor niets is dit type 911 een van de meest gezochte klassiekers. Misschien mag ze zelfs wel een investering genoemd worden. En dat valt zelden van zaken die ook leuk zijn te zeggen. Dit exemplaar werd voor aanzienlijk meer geld gerestaureerd dan de auto nu kost. De motor en versnellingsbak werden gereviseerd, de roestvrije carrosserie nieuw gespoten, het interieur nieuw bekleed, uitlaat en banden vernieuwd, etc. etc. Als gevolg rijdt de auto zeer goed, hoewel u natuurlijk wel bijna letterlijk in een tijdmachine stapt. U wordt direct teruggevoerd naar 1970. Het bij de auto aanwezige originele gestempelde onderhoudsboekje doet hier nog een schepje bovenop.

Equipment

Opties waren er nauwelijks in die tijd. Wel heeft deze 911 T een aantal zgn. S-opties, zo zijn er o.a. de dorpellijsten in chroom en extra oliedruk en oliehoeveelheidsmeter. Er is een tijdcorrecte radio in het dashboard aanwezig.

Exterior

In een van de meest aansprekende Porsche kleuren Zilvergrijs Metallic werd de carrosserie bij de restauratie nieuw gelakt. Dit op mooi strak plaatwerk zonder roest. Er is niet gelast aan de carrosserie. De auto is altijd schadevrij gebleven en heeft daardoor keurige passingen. Geen gebruikssporen, beschadigingen of steenslag. Ook details als logo's, rubbers, koplampringen, spiegels, etc. zijn goed verzorgd. Het glaswerk is onbeschadigd. Optisch een onberispelijke 911.

Interior

Nieuw beklede stoelen, nieuwe vloerbekleding, nieuwe hemelbekleding, etc. Zeer mooi en compleet interieur. Zo zijn de vaak ontbrekende uitklapbare deurbakken hier keurig aanwezig. De met leer beklede stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. Het dashboard is voorzien van de uitgebreidere 911 S klokken met o.a. oliedruk en temperatuur aanduiding. Er zijn geen noemenswaardige gebruikssporen in het interieur. Zeer sfeervol en optisch al veel plezier biedend.

Interieur Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70

Enginecompartment, trunk space, wheels & tires

In de keurig verzorgde motorruimte treft u de 125pk sterke boxermotor die eveneens in 2011 gereviseerd werd. Loopt mooi rond, rookt niet en lekt geen olie. De kofferruimte voor bevat twee nieuwe accu's, het reservewiel en het boordgereedschap. Uiteraard ook hier alles netjes schoon en roestvrij. De vier originele Fuchs velgen zijn nieuw gespoten zodat de gepolijste 'spaken' nog beter contrasteren. Hier omheen zeer goede Michelin banden.

Motor Porsche 911 2.2 T Coupe matching numbers '70

History file

Nieuw verkocht in het Italiaanse Toscane. Een ideale omgeving voor een toch ook wel roestgevoelige carrosserie die een klassieke 911 heeft. Dankzij het landklimaat, droge stalling en de zorgvuldige restauratie in 2011 is de auto in de huidige zeer fraaie en goede conditie. In 2015 importeerde ik deze 911, nu wegens emigratie met 'pijn in het hart' weer te koop. Wij leveren de auto goed rijdend af voorzien van Porsche geboortecertifcaat, nieuwe APK en onderhoudsbeurt.