Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching

Te koop: Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 10.240   Vermogen 130 pk
Bouwjaar 1972   Cilinderinhoud 2341 cc
Kleur exterieur Sky Blue   Motor configuratie 6 cylinder boxer met carburatie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 6520167
Bekleding Skai   Velgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 7,6 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 1523
Chassisnummer 9112510078   Overig Geheel gerestaureerd.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Niet voor niets beschikt de nieuwste Porsche 991 Targa weer over de legendarische in Edelstaal uitgevoerde 'geborstelde' Targabeugel. De stijlvolle Targa uit de jaren zestig en zeventig is het origineel waar men op teruggrijpt om commercieel succesvoller te zijn dan met de laatste Targa series het geval was. Nu is een '70 911 technisch gezien lichtjaren weg bij een moderne 991, parkeer ze achter elkaar eens op de boulevard en kijk vanaf een terras eens welke uitvoering meer kijkers trekt. Wedden? De onmiskenbare charme van de oer-911-targa heeft een dermate herkenbaar en karaktervol silhouet dat het een stijlicoon geworden is. Bovendien ook nog eens zeer praktisch. Open rijden zonder de lastige wind in de nek van een volle cabriolet, veilig bij calamiteiten. Kortom een klassieke 911 met nét even meer fun-factor dan de gesloten versie. Dit bovengemiddeld fraaie en geheel gerestaureerde exemplaar zal de oplettende liefhebber in meerdere opzichten hoogst interesseren. Namelijk, slechts zelden treft u een 45 jaar oude Porsche in deze conditie. Om de auto op dit niveau te krijgen werd ze dan ook geheel nieuw opgebouwd en de techniek gereviseerd. Op niets werd bezuinigd. Voor wie zorgeloos wil investeren én rijden in een 911 Targa die helemaal áf is staat bij mij dit fraaie exemplaar. Overigens zijn de kleur en motor/bak van deze auto origineel.

Uitrusting

In 1970 was er nog geen uitgebreide optielijst. Deze 911E Targa beschikt over fraai getint glas, hoofdsteunen, een tijdcorrecte Blaupunkt radio en originele Fuchs velgen. Het is bovendien een auto met het zgn. S-pakket, duidelijk te zien aan de verchroomde dorpelbeplating. Ook kreeg men in dit pakket een oliedruk- en olietemperatuurmeter in het dashboard en een met leer bekleed stuur als extra.

Exterieur

Voorwaarde bij een gezonde investering in een klassieke Porsche is de roestvrije conditie van de carrosserie en bodem. De totaal restauratie van deze Targa werd uitgevoerd op basis van een gezonde carrosserie waardoor de auto nu uiteraard honderd procent roestvrij en hard is. Strak en eerlijk plaatwerk met correcte passingen. Perfect gespoten zonder ook maar één stofje. Alle rubbers werden vervangen. Het chroomwerk is rondom vernieuwd. De auto over getint glas zonder beschadigingen met een groene baan in de voorruit. Het Targadak is voorzien van nieuwe rubbers waardoor het perfect aansluitend in de carrosserie ligt.

Interieur

Het gehele interieur is in uitermate goede conditie. Alles origineel en waar nodig vernieuwd. De stoelen bieden de juiste steun en zijn vrij van beschadigingen. Voorzien van originele hoofdsteunen. Het dashboard is niet gescheurd en ook aan de voorzijde mooi bekleed met origineel materiaal. Er is een originele Blaupunkt radio aanwezig. Op de vloer nieuwe bekleding met daarop zwarte velours matten. Ook de bekleding op de dorpels is vernieuwd. Het met leer beklede stuur is mooi en origineel. Alle instrumentarium, schakelaars en hendels functioneren naar behoren zijn onbeschadigd. Veiligheidsgordels aanwezig.

Interieur Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motorruimte van deze 911 T Targa is het pronkstuk van de auto. Werkelijk in nieuwstaat, zo draait de geheel gereviseerde motor ook rond. Uiteraard met een perfecte oliedruk en volledig droog aan de onderzijde. Geen detail werd over het hoofd gezien. Het geheel is klaar voor vele kilometers onbezorgd rijplezier. Ook de kofferruimte voor biedt een 'nieuwe' aanblik. Bekleding vernieuwd en het gereedschap, origineel reservewiel en krik hier aanwezig. De 15 Fuchs velgen zijn nieuw gepolijst en voorzien van eveneens nieuwe Michelin banden.

Motor Porsche 911 2.4 T Targa '72 geheel gerestaureerd, full-matching

Service geschiedenis

Geproduceerd in 1971 voor modeljaar 1972 waarin slechts 1523 exemplaren werden gebouwd. Dit origineel Europees geleverde exemplaar kwam begin jaren tachtig naar Nederland. De afgelopen twee jaar werkte een Porsche specialist als hobbyproject wekelijks aan dit project teneinde een 'nieuw' ogende en rijdende 911 T Targa aan te kunnen bieden. Het resultaat is oogstrelend en merkbaar van hoog niveau. Op niets werd bespaard. Een project wat een particulier die een dergelijke auto zou laten bouwen aanzienlijk meer zou kosten. De restaurateur van deze auto bouwt liever, de verkoop zelf ter hand nemen vindt hij emotioneel gezien wat lastig dus hier mijn functie. Mooier kan ik een dergelijke auto niet vaak aanbieden.