Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km

Te koop: Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 113.971   Vermogen 231 pk
Bouwjaar 1984   Cilinderinhoud 3298 cc
Kleur exterieur Platin Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Burgundy   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Fuchs
0 - 100 km/u 6,1 sec   Banden Pirelli
Topsnelheid 245 km/u   Productieaantallen 1234
Chassisnummer WP0ZZZ91ZES170301   Overig Zeldzaam mooi exemplaar.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Misschien wel de ultieme 911, de 3.2 Carrera serie in de bijzonder fraaie cabriolet uitvoering. Net voordat Porsche besluit het model bijna volledig te herzien ziet deze Carrera Cabriolet het levenslicht. Dit nadat men in Stuttgart inmiddels meer dan vijfentwintig jaar had gewerkt aan de perfectionering van de 911. Met de kap open de mooiste autobeleving op aarde…het karakteristieke motorgeluid achterin, de precieze besturing en het indrukwekkende koppel wat u open rijdend aanzienlijk beter ervaart dan gesloten. Weinig auto's bieden zoveel plezier en zijn ook nog eens géén dief van uw portemonnee. Want als er iets waardevast is dan is het wel een luchtgekoelde Porsche. De relatief zeldzame cabriolet, uit een van de meest geliefde series 911, is dan het mooiste bezit. Het hier aangeboden exemplaar voldoet aan alle voorwaarden waar een verantwoorde investering aan moet voldoen. Deze 911 3.2 Carrera is geheel origineel, zelfs niet aan gespoten dus ook schadevrij. De auto heeft een bijzonder lage en aantoonbare kilometerstand. Dit is zo'n 3.2 Carrera die met kop en schouders boven het gemiddelde aanbod uitsteekt. Niet vaak is zo'n auto goed genoeg om in mijn collectie opgenomen te worden. Deze Porsche voldoet ruimschoots. Rijdt als nieuw.

Uitrusting

Er waren niet veel opties te koop destijds. Toch beschikt deze auto over interessante zaken als airconditioning (reeds omgebouwd naar het moderne R143A), cruise control, elektrisch ramen, uitgebreid audio pakket, centrale deurvergrendeling, etc.

Exterieur

Prachtige, originele en onbeschadigde carrosserie. Zoals de auto de fabriek verliet is ze nu min of meer nog steeds. Alleen het cabriolet dak werd door een specialist vervangen, een origineel Sonnenland dak uiteraard. Er is geen zichtbare steenslag op de auto, ook de bumpers zijn gaaf en onbeschadigd. De auto heeft dankzij garage stalling nog een mooi diepe glans in de Platin Metallic lak.

Interieur

Het interieur is geheel conform de lage kilometerstand. Zie de foto's, alles in schitterend originele staat. Het ruikt in deze 911 nog zoals ze dat 33 jaar terug deden. Dik en soepel leer, mooie glanzend. Keurige onbeschadigde vloerbekleding. Let op de kwaliteit van de diverse schakelaars en (kachel) hendels. Deurpanelen, dashboard, stuur, etc. het lijkt allemaal nauwelijks gebruikt.

Interieur Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Goed wijn behoeft geen krans...zie de foto's van de luchtgekoelde 3.2ltr. motor. Schoon, droog en origineel. Ook alle fabrieksstickers zijn hier keurig aanwezig. De kofferruimte is brandschoon en origineel. Gereedschap compleet. Ook hier alle stickers aanwezig. De originele Fuchs velgen zijn zeer mooi en onbeschadigd. Uitstekende Pirelli banden.

Motor Porsche 911 3.2 Carrera Cabriolet '84 114.000km

Service geschiedenis

Het complete serviceverleden is bij de auto aanwezig. Een keurig kilometerverloop is op schrift voorhanden. De auto heeft een schadevrij verleden, is geheel origineel en ziet er uit zoals ze in de folder stond. Beter zag ik ze de laatste tien jaar niet meer. Voor wie een echt mooi geconserveerd exemplaar wil wat zich onderscheid door kwaliteit, droogheid en rijeigenschappen een uitstekende gelegenheid.