Porsche 993 Carrera 2 Tiptronic Coupe '94

Te koop: Porsche 993 Carrera 2 Tiptronic Coupe '94
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 2 Tiptronic Coupe '94

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 2 Tiptronic Coupe '94
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 237.277   Vermogen 270 pk
Bouwjaar 1994   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Lakzwart   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 17 inch Porsche Cupvelg
0 - 100 km/u 5,3 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 285 km/u   Productieaantallen 28000
Chassisnummer WP0ZZZ99ZSS311536   Overig Topconditie, lijkt slechts 100dkm te hebben..
Export/import service

Model historie en beschrijving

De laatste serie luchtgekoelde Porsche's zijn inmiddels veel gezochte klassiekers, tevens de best rijdende en voelbaar doorontwikkelde traditioneel gekoelde 911's. Ze zijn zelfs ideaal voor dagelijks gebruik met de automatische Tiptronic versnelling in de zogenaamde 993 Carrera. In de S versie heeft deze ook de mogelijkheid om manueel vanaf het stuur te schakelen wat op een sportief moment net voor een bocht handmatig ingrijpen mogelijk maakt. Of om gewoon na een duffe kantoordag even dat sportwagengevoel te krijgen. Al in de 964 werd het door Porsche geleverd en het is zeer betrouwbaar te noemen. Bijvoorbeeld Mercedes gebruikt dezelfde versnellingsbak. Dit bovenop de toch al als zeer hoogstaand bekende staande bouwkwaliteit van de 993 serie. Ondanks dat ze minimaal vijftien jaar 'oud' zijn nog steeds geschikt voor frequent gebruik en forse kilometerstanden. Wij kennen zelfs iemand die er meer dan 400.000km mee reed zonder revisies. Dit exemplaar is met deze kilometerstand dan net ingereden dus geschikt voor nog vele, eventueel zakelijke, kilometers. De 993's zijn nl. bijtellingsvriendelijke dus zakelijk ook zeer interessant te rijden. Informeer hier eens naar.

Uitrusting

Niet veel opties waren er destijds te koop. Deze 993 heeft o.a. automatische climat control, volledig elektrische stoelverstelling, derde ruitenwisser, luxe raf-leer, radio/cd speler, boordcomputer, cruise control, etc.

Exterieur

Geheel origineel dus altijd schadevrij geweest. Uitgevoerd in strak en stijlvol lakzwart. Nauwelijks sporen van gebruik te zien. Originele steenslagstickers nog aanwezig. De algehele uitstraling van deze 993 Carrera is er een van een auto met minder dan 100.000km.

Interieur

Bijpassend zwart leer op de stoelen. Optioneel zgn. raf leer. Dit is een zwaardere kwaliteit leer wat op de zittingen en leuningen ruimer werd opgespannen waardoor het comfortabeler zit en een extra luxe indruk maakt. De Porsche velours vloerbedekking is vrij van slijtsporen. Dashboard, deurpanelen en hemelbekleding foutloos. Het gehele is duidelijk zichtbaar zorgvuldig gebruikt en in een uniek mooie conditie.

Interieur Porsche 993 Carrera 2 Tiptronic Coupe '94

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Geheel originele motorruimte zonder olieaanslag of vuil. Alle stickers en fabrieksplaatjes nog aanwezig.
Kofferruimte geheel zonder gebruikssporen, alle bekleding schoon en mooi. Boordgereedschap compleet. Voorzien van vier originele 17 inch cupvelgen met zeer goede Michelin banden met Porsche N-codering.

Service geschiedenis

In 1994 nieuw verkocht door een Duitse Porsche dealer. Het door deze dealer afgestempelde serviceboekje is uiteraard aanwezig. Al in 2003 kwam deze 993 naar Nederland, hier werd de auto zonder voorbehoud onderhouden door de Porsche dealer en specialisten. De auto bleef altijd schadevrij. Het is een uitzonderlijk exemplaar, niet technisch in de steek gelaten, optisch gelijk aan een auto van enkele jaren oud. In dit lakzwart een stijlvolle en tegelijkertijd sportieve verschijning. De auto wordt afgeleverd inclusief alle originele documentatie, alarmsysteem, boordgereedschap en complete sleutelset. Tevens krijgt ze een nieuwe APK, onderhoudsbeurt en garantie mee. Zeer interessant ook zakelijk te rijden, laat ons de lage bijtelling voorrekenen.