Porsche 993 Carrera 4 Cabriolet '95 101.000km

Te koop: Porsche 993 Carrera 4 Cabriolet '95 101.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 4 Cabriolet '95 101.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 4 Cabriolet '95 101.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 100.533   Vermogen 272 pk
Bouwjaar 1995   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Midnight Blu Metallic   Motor configuratie 6 cilinder boxer met injectie
Kleur interieur Donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,5 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 270 km/u   Productieaantallen 4419
Chassisnummer WP0ZZZ99ZSS330342   Overig Zeldzame Carrera 4 in topconditie.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De laatste luchtgekoelde 911 is uiteraard de meest doorontwikkelde en comfortabele, geïntroduceerd in augustus 1993. Er is dus maar liefst dertig jaar gewerkt aan de perfectionering van de originele 911. Uiteindelijk nam, gezien het voortdurend toenemende motorvermogen, de vraag naar een veiligere vierwielaangedreven versie toe, zaken als traction control waren destijds nog niet aan Porsche besteedt.
Zowel de 964 als de laatste luchtgekoelde, de 993, waren leverbaar met vierwielaandrijving waarbij afhankelijk van de 'slip' het vermogen verdeeld werd tussen de aandrijving voor en achter. Het soms plotseling uitbreken van de achterkant was hiermee verleden tijd. Gezien de niet geringe nieuwprijs werden er slechts 4400 exemplaren verkocht, tegenwoordig de productie van de VW Golf in één week.
Zeldzaamheid en natuurlijk kwaliteit zijn belangrijke waardebepalende factoren bij klassieke en youngtimer auto's. Het hier aangeboden exemplaar werd door een Nederlandse klant van ons die lang in Zwitserland werkte een aantal jaren terug meegenomen naar Nederland, onderhoud tot dan toe verzorgd door Zwitsers zoals alleen zij dat kunnen. Door veranderende privé omstandigheden wilde onze klant de auto nu verkopen na een aantal jaren gebruik in Nederland. De auto was echter toe aan groot onderhoud en bijvoorbeeld het cabriodak was aan vervanging toe. Zo werd de auto weer up-to-date gemaakt door vervanging van schokdempers, banden, accu, div. belangrijke pakkingen en minder belangrijke zaken als bijv. krakende luidsprekers. Het cabriodak is zowel aan de buiten- en binnenzijde vernieuwd, vakwerk!
Gezien de lage kilometerstand en de huidige technische staat van de auto is ze klaar voor vele zorgeloze kilometers. Uiteraard betreft het hier een originele, schadevrije en optisch foutloze 993 Cabriolet. In het fraaie Midnight Blue Metallic met donkerblauwe kap een stijlvolle verschijning. Voorzien van een originele Porsche Classic radio met navigatie, donkerblauwe afdekhoes voor het cabriodak en windscherm. Onderhoudshistorie alsmede facturen aanwezig.