Porsche Boxster S 550 Spyder Tiptr. '04 89.000km NL-auto

Te koop: Porsche Boxster S 550 Spyder Tiptr. '04 89.000km NL-auto
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche Boxster S 550 Spyder Tiptr. '04 89.000km NL-auto

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche Boxster S 550 Spyder Tiptr. '04 89.000km NL-auto
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 88.766   Vermogen 266 pk
Bouwjaar 2004   Cilinderinhoud 3179 cc
Kleur exterieur GT-zilver metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerbruin   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,7 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 266 km/u   Productieaantallen 1953
Chassisnummer WP0ZZZ98Z4U641862   Overig Een van 1953, NL-auto.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De uit 1953 stammende 550 Spyder, ja die waar James Dean in 1955 mee verongelukte, was de inspiratiebron voor Porsche bij het ontwerp van de zo succesvolle Boxster. Een Roadster met Boxer motor, samengevoegd werd dat de Boxster. Dankzij de in het midden geplaatste motor is het één van de weinige sportauto's met twee kofferruimtes. Belangrijker is natuurlijk dat een Boxster hierdoor een ideale gewichtsverdeling heeft en zich tot op hoge snelheid neutraal door bochten laat sturen. Het ideale concept dus. Niet voor niets is de Boxster voor Porsche een doorslaand succes gebleken. In 2003 bracht Porsche ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de 550 Spyder een gelimiteerde oplage van slechts 1953 550 Boxster S Spyders uit. Voor wie zich echt een bijzondere, zeldzame en zeer rijk uitgeruste Boxster wenst een kans om een verzamelwaardig exemplaar aan te schaffen. Er zijn immers slechts enkele exemplaren van de 550 Spyder in Nederland verkocht. Bovendien zult u niet snel een beter exemplaar uit deze gelimiteerde oplage vinden. En dan gaat het niet alleen over het foutloze uiterlijk van deze Boxster. De auto werd maniakaal onderhouden bij Porsche, slechts enkele maanden terug werd nog groot onderhoud uitgevoerd bij de dealer. Facturen aanwezig. Zorgvuldiger kan men bijna niet met een liefhebbersauto omgaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onbeschadigde originele velgen, zelfs de binnenzijde van de velgen is schoon en vrij van remstof. Een 550 Spyder uitvoering werd altijd geleverd in de zeldzame kleur GT-zilver in combinatie met een diep donkerbruine (bijna zwarte) cabrioletkap en een diep donkerbruin interieur met geweldige sportstoelen. De auto kreeg iets meer motorvermogen mee en tal van accenten zoals een speciaal stuur, bijzonder leer op de stoelen, chromeaccenten, een speciale uitlaat, een middenconsole in kleur van de auto en natuurlijk het typeplaatje waarop het bouwnummer. De centraal geplaatste uitlaat met zijn herkenbare motorsound is één van de bijzondere kenmerken van de Boxster. Een sportauto waar u een ontspannen toerrit mee maakt terwijl u even later op de Duitse Autobahn blij bent met het bijgeleverde windscherm. Een zeer bijzondere Boxster in een al even bijzondere conditie.

Uitrusting

Zeer compleet met o.a.;

Automatische climat control
Stoelverwarming
Cruise Control
Sportstoelen elektrisch verstelbaar
Porsche Communication Management met navigatie
BOSE luidsprekers met subwoofer
Boordcomputer
Porsche Stability Management
Xenon verlichting
Windscherm
Elektrisch bedienbare cabriokap
18 inch lichtmetalen velgen
etc.

Exterieur

De Boxster S 550 Spyder werd alleen in GT-zilver (donker-zilver) geleverd, de 550 Spyder van James Dean was voor het ongeluk ook zilvergrijs...Overigens heeft een Boxster Traction Control gecombineerd met ABS wat men PSM noemt, hiermee krijgt een normaal mens de auto niet van de weg. Er zijn zes airbags, kreukelzones en automatisch uitklappende overrol beugels wanneer het toch nog misgaat. Kortom, laat u niet ontmoedigen door wat James Dean overkwam, bovendien ging hij even een U-turn maken terwijl er net achter hem een grote Ford stationcar reed, dat doet u natuurlijk niet. Deze Boxster is gelukkig geheel schadevrij en zelfs nog in de eerste lak. Er zijn geen waarneembare gebruikssporen en dat is echt bijzonder. Het originele cabriodak is ook foutloos, dit dak heeft een glazen achterruit met verwarming.

Interieur

Het interieur met die werkelijk perfect zittende sportstoelen, waardoor u nooit moe wordt en beter aanvoelt wat de auto doet, is uitgevoerd in diep donkerbruin. Het lijkt zelfs bijna zwart. De stoelen hebben geen slijtplekken, zijn nog in de originele vorm en bieden perfecte steun. Alles in het interieur, van dorpellijst tot het kleinste knopje lijkt wel nieuw, zie de foto's. Er is uiteraard nooit gerookt in deze Boxster.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

De motor van een Boxster wordt als gevolg van de centrale plaatsing aan het oog onttrokken. Alleen de servicemonteur krijgt die te zien. Hiervoor én achter een ruime kofferbak. Keurig schoon en zichtbaar niet gebruikt. De speciale lichtmetalen 18 inch two-tone Porsche velgen zijn onbeschadigd en voorzien van zeer goede Bridgestone banden. De zilvergrijze remklauwen zonder weersinvloeden.

Motor Porsche Boxster S 550 Spyder Tiptr. '04 89.000km NL-auto

Service geschiedenis

Deze nieuw in Nederland geleverde Boxster is altijd dealer onderhouden. Ook recent nog geserviced waarvan de factuur aanwezig. Op niets werd bij het onderhoud bezuinigd. Uiteraard volledig origineel en schadevrij. Afkomstig van de tweede eigenaar. Alle documentatie en servicehistorie voorhanden. Complete sleutelset aanwezig bij de auto. Deze Boxster 550 Spyder is een auto die men op waarde moet weten te schatten, niet te verwarren met een gemiddeld Boxster uit die tijd. Kijkt u maar eens wat er internationaal voor prijzen worden gevraagd én betaald voor een auto uit de beperkte oplage van 1953 stuks. De prijzen liggen over het algemeen ruim boven de 30k. Het hier aangeboden exemplaar is gunstig geprijsd, in showroom conditie en perfect onderhouden. Beetje trots mag ik toch wel zijn?